Kalorilaskuri

Newliner - putkiremppa kerrostalossa

Newliner - putkiremppa kerrostalossa

Keskustelun päävalikko > Asuminen ja sisustaminen > Newliner - putkiremppa kerrostalossa

Jos olet jäsen, kirjaudu tästä!

Vastaa

 
Onko kellään kokemusta/tietoa newlinerin suorittamista putkirempoista käytännössä?

Meillä on tulossa ihan lähiaikoina (ilmeiseti jo ensi viikolla!) taloon tuo remppa, mutta mistään ei tunnu saavan käytännön tietoa asiasta asukkaan kannalta.

"Asukasinfo" on vasta niin viimetingassa, ettei ehdi valmistelemaan mitään ajoissa, jos oikeasti joutuu lähtemään evakkoon.

Ilmeisesti oman kämpän remontin aikana asunnossa ei voi oleskellakaan, mutta miten muina päivinä? Kuinka usein on veden ja viemäreiden käyttökatkoja, ovatko ne yhteen putkeen (ilmeisesti ei)? Miten onnistuu pyykkäys, ruuanlaitto, vessan käyttö & pesulla käynnit?

Itselleni sanottiin "esikatselmuksen" aikana, että periaatteessa ei tarvi lähteä evakkoon... Käytäntö lieneekin sitten todellisuudessa eri...

Vuokraan ei kuitenkaan saa alennusta.

Minne siis elukat ja itse mennä, jos ei ole sellaista paikkaa, jonne pääsisi evakkoon useampikin hlö samaan aikaan & elukat (ottaen huomioon esimerkiksi lapsen koulun ja sen, että tekee kotoa etätöitä)?

Isännöitsijä ei sano juuta eikä jaata, vaikka kuinka kysyy ja tiedustelee. Tiedottamisen hoitaa kuulemma urakointiyritys...
Kirjoita vastausVastaa tähän viestiin
ma 28.2.2011
Aktiivisuus foorumissa ja ryhmissä
Viestejä 2802
0
 

Jos ketään kiinnostaa asia tai tarvii "kokemusperäistä tietoa", niin raapustelen blogiini ainakin näin alkuun, mitä talossa tapahtuu yhden huushollin näkökulman mukaan.
Kirjoita vastausVastaa tähän viestiin
ma 7.3.2011
Aktiivisuus foorumissa ja ryhmissä
Viestejä 2802
0
 

Väliaikakokemuksia: varsinaiseen evakkoon ei tarvitse lähteä, etenkin jo tekee töitä tms klo 8-17-periaatteella (muualla kuin kotona). Iltaisin ja viikonloppuisin vettä ja viemäriä voi käyttää aivan normaalisti. Katkoja on ollut noin pari viikossa ja niistä on tullut useimmiten ilmoitus viimeistään 2 päivää ennen.

Omalle kohdalle sattui myös yksi yllätyskatko peräkkäisinä päivinä, koska jonkun asunnon putkistossa oli reikä, joka vaikutti oleellisesti ko asunnon remppaan.

Katkojen aikana joku putkimiehistä käy "teippaamassa" ne vesipisteet, joita ei saa käyttää. Käytännössä tuo tarkoittaa sitä, että maalarinteippiä on vedetty esimerkiksi keittiössä tiskialtaan yli. teipit käydään nyppimässä taas pois, kun ko. "pisteitä" saa käyttää.

Pihassa on joku ihmehäkkyräkyhäelmä, joka toimittaa ilmeisesti "väliaikaisviemäröintiä" eli kellarikerroksen putkien sijasta vedet vain "ohjataan" väliaikaisputkia pitkin pihan likakaivoon(?).

Yksi nurkuttamisen aihe on. Kukaan ei tiedä missä on väliaikaistilat tms katkojen ajaksi. Kaikki kun eivät käy esimerkiksi töissä tuolloin 8-17 tai ole "evakkopaikkaa", jossa käydä esim. vessassa. Jotkut naapurit ovat hoitaneet kuitenkin asian siten, että käyvät kylässä vessassa :D (Eli naapurin käyttökiellot on eri aikaan kuin toisen.)

Hankalinta on ollut nuo aamut, kun katko alkaa jo klo 8 ja jos ei tarvitsisi/haluaisi mennä minnekään tai on ollut vaikkapa illan/yön töissä ja heti aamusta pitäisi lähteä "evakkoon". Hankalampi tilanne on varmasti, tai ainakin olettaisin näin, lapsiperheillä, joissa on pieniä lapsia ja jotka eivät ole esim. hoidossa/päiväkodissa.

"Se itse" ei ole haissut ollenkaan, eikä ainakaan omalla kohdalla ole ollut mitään ongelmia tulevan eikä menevän veden kanssa katkojen ulkopuolella. Kuulin, että lemahdukset voivat olla melkoisia tuon remontin aikana, mutta rapussa ja kämpässä on haissut ainaostaan putkien uusi pinnoiteaine, tai ainakin olettaisin sen olevan sitä.

Pientä meluhaittaa, mutta aika vähäistä, on ollut jonkun verran. Ei ollenkaan verrattavissa siihen, mitä alkuvuodesta kellarikerroksen (vaakaputkien?!) remppaamisen aikaan oli, kun tuntui, että koko talo lähtee liitoksistaan ja toisen huutoakaan ei meinaa kuulla.

Yllättävän kohteliasta porukkaa on ollut.

Pahin asia ainakin alussa oli se, ettei tiennyt mitä tulee tapahtumaan ja koska, ja kuinka paljon ja millä tavoin koko remppa tulee vaikuttamaan omaan asumiseen ja elämiseen.
Kirjoita vastausVastaa tähän viestiin
ma 21.3.2011
Aktiivisuus foorumissa ja ryhmissä
Viestejä 2802
0
 

Jos päivittäisin loppukaneetit vielä :D

Eli ei mitään tuskaa tai ongelmaa rempan osalta lainkaan. Turhaa hermostusmista ja paniikkia siis vain oli ennakkoluuloissa ja "kauhukuvissa". Ystävällistä, asiallista ja mukavaa porukkaa on ollut, katkoista ilmoitukset tuli hyvissä ajoin (pari päivää ennen katkoa), eikä periaatteessa mitään valittamisen aihetta ole ollut. :)

Jos tikusta asiaa pitää tehdä niin muutama seikka on: tiedotus olisi voinut etenkin ennen remontin alkua olla huomattavasti parempaa, lähinnä koskee kyllä isännöitsijää tämä; parkkipaikalta on vallattu vieraspaikka jollekin kontille koko ajan (ei mitään käsitystä mikä tuo kontti on...) ja isoin "tikkuasia" on jatkuvat parkkeeraamiset pelastustielle – on ollut useampaa pakettiautoa seisomassa melkein koko päivän (tosin taitaa olla eri putkifirman autoja, kuin itse pääremppaa suorittavan) ja lisäksi jostain syystä rekan takaosa tms. seisoskeli noin kuukauden toisen rapun edessä, sekin pelastustiellä.
Eli jos jotain vakavampaa olisi sattunut, tulipaloa tai sairaskohtausta tms, niin olisi muuten ollut todella hankala päästä apujoukkojen perille, etenkin tuon toisen rapun osalta.
Kirjoita vastausVastaa tähän viestiin
pe 22.4.2011
Aktiivisuus foorumissa ja ryhmissä
Viestejä 2802
0
 

 

Vastaa
Keskustelun päävalikko > Asuminen ja sisustaminen > Newliner - putkiremppa kerrostalossa