Kalorilaskuri

Hifistelyä vai liikuntaa maalaisjärki mukana?

Hifistelyä vai liikuntaa maalaisjärki mukana?

Keskustelun päävalikko > Liikunta ja treenaus > Hifistelyä vai liikuntaa maalaisjärki mukana?

Jos olet jäsen, kirjaudu tästä!

Vastaa

 
Hei kaikki!

Olen tässä nyt kuusi viikkoa pitänyt "kuntokuuria", jonka aikana olen täyttänyt ja käyttänyt kalorilaskuria ja pysynyt hyvin "ruodussa" tyyliin painon pudotusta 0,5 kg/vko. Kerta viikkoon olen sallinut itselleni herkkupäivän, jolloin en katso mitä syön. Syön onneksi terveellisesti noin lähtökohtaisesti, kun en pidä karkista tai pullasta tms joten herkkupäivinäkään ei kalorit juuri ylity -viihteelläolopäivinä kyllä, mutta tähän kuuteen viikkoon niitä on mahtunut kaksi. En jaksa hifistellä ja hienosäätää protskujen ja hiilareiden kanssa vaan pyrin syömään laskurin ohjaaman ravintoaine-piirakan mukaan. Aminohapot, kreatiinit ja karnitiinit pysyköön meikäläisestä kaukana! =)

MUTTA. Kyseessä on sellainen ongelma, että joka puolelta tulvii liikaa ja sekavaa informaatiota koskien liikunnan merkitystä painon pudotuksessa. En tiedä liikunko tarpeeksi noin niinkuin pitkän tähtäimen ajatuksella. Tavoitteeni olisi pudottaa yht. 12 kg ja kiinteytyä. Nyt liikun melko vakiosti näin: 2-3 krt/vko salitreeni (10 min crossaria alkuun ja 30-40 min ammattilaisen tekemää lihastreeniä), 2-3 krt /vko esim fitball, sh´bam, bodycombat tai body attack -tunti. Lisäksi pidempi kävelylenkki (45 min) koiran kanssa pari kertaa viikossa. Näiden lisäksi saatan käydä uimassa (1 km/30 min) tai pelaamassa sulkista (30 min, tehokasta sellaista).

Tuntuu siltä, että on pakko säheltää vähän joka lajia kun ei tiedä mikä olisi fiksu määrä mitäkin. Liikuntamäärä ei tällaisenään mitenkään kuormita tai tunnu pakkopullalta, mutta olisi kiva tietää onko tämän kaltaisesta liikkumisesta oikeasti hyötyä pitkällä tähtäimellä vai pitäisikö vähentää jotain ja lisätä jotain. Sykealueista jne en ymmärrä mitään kun olen liikkeellä sillä ajatuksella että kulutan enemmän kuin syön. (Maalaisjärjellä siis)

Laitimmainen tarkoitukseni on kai kysyä mielipiteitänne, että onko painonhallinnan ja kunnonkohotuksen oikeasti pakko olla sykemittarin kanssa säätämistä, lisäravinteiden kanssa läträämistä ja millintarkkojen muonamäärien kyttäämistä ollakseen tehokasta ja tuloksellista?

Olen elämäni ensimmäistä kertaa tällaisella kuurilla ja ihmetyttää tosi paljon kanssasaleilijoiden sekoituspullot ja lisäravinnevertailut kun en ymmärrä niistä mitään. Pistää mietityttämään, että onko mitään järkeä edes yrittää ominpäin painonpudotusta ja kropan kiinteytystä kun tuntuu siltä, että kaikesta pitäisi tietää kaikki...

kiitos kommenteistanne!!!

Terkuin nimimerkki "ostanko keittiövaa ´an nyt vai heti?" :D
Kirjoita vastausVastaa tähän viestiin
pe 8.3.2013
Viestejä 3
0
 

Kyllähän se liikunta helpottaa painonpudotusta. Kylmä fakta on se että peruskävelyllä ei juuri saa extrakaloreita kulutettua. Talvisin hiihto ja kesäisin juoksu ovat lajit parhaimmasta päästä. Niissä kuluu kaloreita aivan eri tahtiin kuin kävelyssä. Sinänsä kaikki kalorit ovat saman arvoisia. Ei ole väliä onko se kalori tullut lihasta vai salaatista ja onko se kalori lähtenyt peruskulutuksesta vai liikunakulutuksesta jne. Sykemittari sinänsä helpottaa työtä että oikeasti tietää paljon niitä extrakaloreita on kulunut. Täten myös voi syödä enemmän kun liikunnan kautta on niitä kaloreita saanut pois.
Kirjoita vastausVastaa tähän viestiin
la 9.3.2013
Viestejä 20
0
 

Mitens se lausahdus menikään? “Great abs are made in the kitchen, not in the gym”. Muistan myös sellaisen ohjenuoran, että laihtumisesta 80 % tulee ravinnon vaikutuksesta ja 20 % liikunnan.

Aluksi itse käytin sykemittaria paljonkin, nykyään en lainkaan. Kävelen paljon, mutta pääroolissa liikunnassa on punttitreenit. Tosin, ihan kotona reenaan (nyt joku älähtää että salille sieltä, ei kotireenillä mitään tulosta saa).

Tuo järkyttävä infon määrä sai omankin pääni pyörälle: aina oli ja on joku, joka sanoo juuri päinvastoin kuin toinen, ja aika usein perään heitetään miljoona tieteellistä tai sellaiselta vaikuttavaa linkkiä ja artikkelia. Pää meni kuin tennisottelussa näiden kanssa :D Tämä koskien etenkin ravintopuolta mutta myös sitä liikuntaa.

Oma vinkkini on, että etsi ne itselle hyvät liikkumis- ja syömistottumukset; mitkä (terveelliset) ruuat ja ateriat sopii juuri itselleen ja millaisilla aikaväleillä; mistä liikunnasta pidät. Kokeile uusia asioita uteliaisuudesta, ei pakkomielteisesti tai sen vuoksi kun "kaikki muutkin". Kun löydät hyvän, pidä se. Jos et pidä oikeasti jostain tai ei sovi omiin kuvioihin, heivaa se pois.

Moni asia riippuu myös lähtökohdista, omista resursseista sekä tavoitteista ja aikavälistä, millä näitä kaikkia haluaa saavuttaa.
Kirjoita vastausVastaa tähän viestiin
la 9.3.2013
Aktiivisuus foorumissa ja ryhmissä
Viestejä 2802
+1
 

Sinun liikkumis valikoima on erinomaisen monipuolinen - lihaskuntoa (esim sali), kestävyyttä (kävely) ja sykkenkohotusta (sulkis). Sykemittaria et tarvitse jos ei ole "mittaushimoa". Salille sinulla ammattilaisen ohjeet - hyvä, varmasti riittävän monipuolista tekemistä. Kävelyt hyviä airobisia liikkumisia jolloin rasva aineenvaihdunta tehostuu. Sillä myös monia muita merkittäviä terveyvaikutuksia. Vauhdin säätelyyn riittää vanhat konstit, vähän pitää hengästyä mutta kaverille pitää pystyä puhumaan. Jos aika riittää niiden pikkuhiljaa pidentämiseen välillä aina n 2 tuntia asti niin hyvä. Sulkiksessa taas tulee hyvää nopeus, liikkuvuus, tasapaino ja sykken nosto liikuntaa. Jesss - hyvällä mallilla. Pidä tuo monipuolisuus, se auttaa eniten arjessa pärjäämiseen. Kokeile oman mielenkinnon mukaan ihan mitä vaan liikuntaa ja ota kivoimmat vakio valikoimaan. Fokusoi liikunassa terveyshyötyihin ja kunnon kohentamiseen, älä liikaa ajattele millä liikunnalla kuluttaisin eniten. Se on varmin tie ongelmiin kuten väsymys, kyllästyminen, rasitusvammat jne.

Painonhallinta hoituu sitten siinä sivussa järkevillä mutta riittävän rennoilla ruokavalinnoilla, kokeile itsellesi parhaiten sopivat kuten Sugarmindykin ehdottaa. Kaikenlaiseen lisäravinne hössötykseen ei tarvitse lähteä mukaan, minäkin käytän urheiluravinteita lähes ainoastaan pitkissäkisoissa. Muuten kyllä hyvin pärjää tavallisella ruualla, salille vähän eväitä mukaan mutta niissäkin syytä kokeilla itselle sopivat käytännöt. Kaikkeen syötävään kuitenkin pätee tosiasia mitä vähemmän jalostettu sitä paremmin mukana myös vitamiinit ja hivenaineet yms. Aika monen erikoistuotteen tuotteen taustalla on kuitenkin jonkun bisnes!
Kirjoita vastausVastaa tähän viestiin
la 9.3.2013
Aktiivisuus foorumissa ja ryhmissä
Viestejä 179
0
 

Moikka!

Kiitos kommentoinneistanne, tämä vahvisti omaa ajatustani siitä, että "maalaisjärjelläkin" pärjää tässä suossa =).

Tässä totta puhuen olen mielenkiinnosta käyttänyt sykemittaria tämän viikon liikkumisissa, ihan vain että tietäisin millaisista kalorimääristä puhutaan. Nyt heräsi vaan kysymys, että miten tuo sykemäärä vaikuttaa painonpudotuksessa? Toki siis tiedän, että korkeamman sykkeen toiminta parantaa kestävyyttä ja ns. "sydänkuntoa" ja matalamman sykealueen toiminta polttaa rasvaa. Itseäni lähinnä ihmetytti kovastikin se, että teenpä mitä vain niin sykkeet huitelee tuolla 150 paremmalla puolella ja ranteessa oleva Polar huutaa fitness-moodia. :) Olisi kiva päästä joskus sinne rasvanpolttoalueellekin, mutta niin ei käy kuin juomatauoilla...

Tällä viikolla liikkapäiväkirja näyttää tältä:
Ma: sulkis 30 min ja sali 40 min (kaloreita paloi yht. n 400)
Ti: tunnin gymstick-riuhdonta kotioloissa harjoitusvideota matkien (kalorikulutus 350)
Ke: Salilla 40 min ja ohjattua vesijumppaa puoli tuntia (ei tietoa kalorimääristä)
To: 40 min (7 km) kävelyä, ei kaloreista hajuakaan ja fitball-jumppatunti
Pe: Kilsan uinti puolessa tunnissa ja illalla vielä Sh´bam- tunti, jossa paloi n. 3
50 kaloria
La: järkyttävä sulkisrääkki miehen kanssa, jossa paloi puolessa tunnissa 250 kaloria (sykkeet koko aika yli 160) ja päälle (käsien osalta) turhauttava salireeni 40 min.

Eli juu, kyllä mä liikun. Mikään ei töki tai ole kurjaa, paitsi ehkä uinti ja kävely, kun en oikein jaksa mitään tuommoista "yksitoikkoista" lajia, mutta onneksi koiran kanssa on pakko kävellä.

Ruokavaliota varmaan tarvis vielä säätää, että ymmärtäisi jotain enemmän hyvien ja huonojen rasvojen jne päälle. Ja just juttelin tänään työkaverin kanssa, joka liikkuu kanssa paljon ja käyttää Fastin lisäravinteita. Hän suositteli jotain aminohappojuomaa treenin aikana ja sitten olisikohan ollut jotain Feed-nimistä ainetta reenin jälkeen palkkariksi. Onko teillä kokemuksia näistä, auttaako ne oikeasti?

Vielä ei itsestä tunnu siltä, että tarvis välttämättä mitään palkkareita tai buusteja, mutta jos nälkä kasvaa syödessä niinkun nyt on käynyt, niin ehkä täytyy tosiaan alkaa harkita jotain hifistelyjuomia, että jaksaa rääkätä kroppaa enemmän.

Kiitos kun sain jakaa ajatuksiani! Hyvä homma!
Kirjoita vastausVastaa tähän viestiin
la 9.3.2013
Viestejä 3
0
 

Normaalille liikkuvalle ihmiselle riittää normaali terveellinen ruoka. Useimpien ihmisten kannattaisi myös valita liikunnat sen mukaan, mistä tykkää, sillä on huomattavasti helpompi ylläpitää liikuntaharrastusta, joka on omasta mielestä hauskaa. Monipuolisuus on myös hyvästä: rauhallista, nopeatempoista ja lihastreeniä, joita kaikkia sinulla tuntuu ohjelmassa olevan.

Laihdutuksen kannalta liikunta on enemmänkin laihdutusta tukevaa toimintaa ja ensisijaisesti on tärkeää pitää yllä fiksua ruokavaliota. Millään normaalilikkunnoilla ei pysty kulutusta nostamaan niin korkealle tasoille, että voisi syödä "mitä vaan". Esimerkiksi minä liikuin elo-helmikuussa keskimäärin vähintään 10 h/viikko (paitsi jokusen sairasviikon), mutta silti onnistuin keräämään kyseisen ajanjakson aikana +12 kg järjettömillä syöpöttelyillä.
Kirjoita vastausVastaa tähän viestiin
su 10.3.2013
Aktiivisuus foorumissa ja ryhmissä
Viestejä 779
0
 

Missä viikon lepopäivät? Kunto ei kasva optimaalisesti, jos et pidä edes yhtä lepopäivää viikossa. Saattaa nurinkurisesti myös hidastaa painonpudotusta se lepäämättömyys.
Kirjoita vastausVastaa tähän viestiin
ma 5.5.2014
Viestejä 1
0
 

 tiijjakoo kirjoitti...
Laitimmainen tarkoitukseni on kai kysyä mielipiteitänne, että onko painonhallinnan ja kunnonkohotuksen oikeasti pakko olla sykemittarin kanssa säätämistä, lisäravinteiden kanssa läträämistä ja millintarkkojen muonamäärien kyttäämistä ollakseen tehokasta ja tuloksellista?
Ei niitä lisäravinteita ja sykemittareita tarvi. Sykemittari on lähinnä hyvä apuväline sillon kun haluaa hienosäätää ja pysyä tietyillä sykealueilla. Itse käytän sitä välillä kun siitä näkee hyvin miten kunto kasvaa ja se motivoi. Lisäravinteistakaan ei tarvitse, koska ruuasta saa normaali ihminen kaiken tarvittavan kun syö monipuolisesti ja terveellisesti. Tämä nyt on vaan ihan täysin oma mielipide, mutta en usko, että kannattaa maksaa kalliista lisäravinteista, koska niistä saatu hyöty on loppuviimeks aika olematon normaali kuntoliikkujalle.

Sulla on hienosti eri lajeja, ja upee homma jos jaksat noin paljon liikuntaa harrastaa. Se varmasti nopeuttaa tuloksia ja kiinteyttää kroppaa ennen kun huomaatkaan, tsemppiä sulle! :)
Kirjoita vastausVastaa tähän viestiin
ke 14.5.2014
Aktiivisuus foorumissa ja ryhmissä
Viestejä 1169
0
 

 

Vastaa
Keskustelun päävalikko > Liikunta ja treenaus > Hifistelyä vai liikuntaa maalaisjärki mukana?