Kasviksista
Kasviksista
Keskustelun päävalikko > Ravinto > Kasviksista
Onko näin että kun esim paistaa porkkanaa pannulla siinä on enempi kaloreita kun raakana syödyssä?
su 31.8.2014
Viestejä 1
Viestejä 1
0
On.
Se paistorasva.
Keitä ensin porkkanat ja ota paistinpannulla vain vähälla ( 1/4 pikkurillinpään kokoinen) rasvalla väri niihin.
Se paistorasva.
Keitä ensin porkkanat ja ota paistinpannulla vain vähälla ( 1/4 pikkurillinpään kokoinen) rasvalla väri niihin.
su 31.8.2014
Viestejä 281
Viestejä 281
0
Keitettyjä ja raakojakin porkkanoita/kasviksia voi kyllä paahtaa ilman rasvaa hyvällä pannulla ja silti siinä on kypsyessään enemmän kaloreita kun tuoreessa, koska siitä poistuu nestettä.
to 4.9.2014
Viestejä 1487
Viestejä 1487
0
Niissä saattaa olla myös joku painoero, mikä vaikuttaa sitten myös kaloreihin? Siis sama porkkana saattaa painaa eri verran kypsänä tai raakana. Oon monesti miettinyt, että pitäiskö kiinnittää huomiota yleensäkin siihen, että punnittee kypsänä vs. raakana ja valitsee laskurin listalta myös nimenomaan raa'an tai kypsän. Mutta en oo jaksanut miettimistä enempää selvittää!
pe 5.9.2014
Viestejä 1169
Viestejä 1169
0
Aina kannattaa käyttää raakapainoja ja sen mukaan merkata jos haluaa mahdollisimman oikeanlaiset tulokset. Sit käyttää vaik kertoimia, jos tekee isomman satsin ja haluu siitä laskee...
ma 8.9.2014
Viestejä 887
Viestejä 887
0
Esim broilerin marinoiduissa suikaleissa, ennen paistoa 100g on 140kcal. Paistamisen jälkeen 140kcal tulee jo 60g broileria eli painohävikki 40%
ma 8.9.2014
Viestejä 35
Viestejä 35
0
Juu lihassa oonkin ollut tarkkana ja punninnut raakana, siinä on niin iso hävikki muuten. Mutta noista kasviksista en tiedä onko erotus niin paha, että siihen tarvii kiinnittää huomiota, varsinkaan kun niissä on muutenkin suht vähän kaloreita.
Yleensä teen kyllä tosiaan niin, että punnitsen aina raakana ja jos teen vaikka jonkun reseptin niin merkkaan vaikka että söin 1/4 koko annoksesta. Joskus esim. keitoissa on vähän hankalampi kun ei voi niin tarkkaan jakaa kattilassa olevaa ruokaa osiin.
Äh, en tiedä saitteko mitään selkoa mitä yritin sanoa
Yleensä teen kyllä tosiaan niin, että punnitsen aina raakana ja jos teen vaikka jonkun reseptin niin merkkaan vaikka että söin 1/4 koko annoksesta. Joskus esim. keitoissa on vähän hankalampi kun ei voi niin tarkkaan jakaa kattilassa olevaa ruokaa osiin.
Äh, en tiedä saitteko mitään selkoa mitä yritin sanoa
ti 9.9.2014
Viestejä 1169
Viestejä 1169
0
Kattilahommatkin onnistuu niin että punnitsee tyhjän kattilan ja vähentää painon keitoksesta jos tarkkaan haluaa laskee...
ti 9.9.2014
Viestejä 887
Viestejä 887
+1
Niin, totta. Mun on vaan siitäkin syystä hankala punnita noita keittoja kun vaaka riittää vaan kolmeen kiloon saakka, ja keittoo tulee usein yli 3 litraa kun teen niin mega-annoksia. Lisäks mun kattilat on niin isoja ettei ne mahdu vaa'alle niin että näkisin vielä sen lukeman. No mutta silti, mun suurin este on oma laiskuus
ke 10.9.2014
Viestejä 1169
Viestejä 1169
0
Raa'an porkkanan GI on myös alhaisempi kuin keitetyn. Eli raakana sisältää hitaammin imeytyvää hiilaria, kypsentämisen jälkeen hiilaria muuntuu nopeammin imeytyvää muotoon. Näin opiskelin
la 3.1.2015
Viestejä 1
Viestejä 1
0
Keskustelun päävalikko > Ravinto > Kasviksista