Kalorilaskuri

Hyvää, proteiinipitoista ruokaa edullisesti?

Hyvää, proteiinipitoista ruokaa edullisesti?

Keskustelun päävalikko > Ruokareseptit > Hyvää, proteiinipitoista ruokaa edullisesti?

Jos olet jäsen, kirjaudu tästä!

Vastaa

 
Nyt on ideat vähissä ruokailujen kanssa. Olen laiska tekemään ruokaa, kun yhdelle on niin työlästä tehdä ja siitä on helppo luistaa. Lisäksi tiedän hyvin vähän hyviä ja proteiinipitoisia ruokia, joten kaikki ideat ovat tervetulleita.

Munakkaat ja tomaattimurskaan tehty tonnikalakastike tulevat jo korvista. Olen opiskelija, joten kovin kalliisiin ja moniaineksisiin ruokiin ei ole varaa.

Seiti on hyvä ja edullinen proteiininlähde, mutta en osaa tehdä siitä oikein mitään hyvää. Seitireseptit jakoon!

Välipala ja iltapalajutuissa olen myös aika avuton. Syön maitorahkaa, mutta laktoosi-intoleranssin takia sekin on kovin kallista, kun ainoo alasmenevä on Valion pehmeä rasvaton maitorahka 1,65e/annos. Lidlin laktoositon maitorahka on todella pahaa, mutta käytän sitä smoothieen koska se on halpaa. Muita laktoosittomia en ole nähnytkään...

Kaikki vinkit ovat tervetulleita! Kiitos
Kirjoita vastausVastaa tähän viestiin
su 23.3.2014
Aktiivisuus foorumissa ja ryhmissä
Viestejä 35
0
 

Itsellä samankaltanen ongelma, joten toivottavasti jollain on hyviä vinkkejä tähän. Mulla jää aina proteiinitavote vajaaks, enkä oo oikeen keksinyt ratkasua. Oon löytänyt hirveen vähän sellasia proteiinipitosia ruokia, mistä oikeesti tykkäisin. Hankaloittaa kun ei tykkää munakkaasta eikä rahkasta. Lihasta tykkään, mutta se on taas sitten kauheen kallista.
Kirjoita vastausVastaa tähän viestiin
ma 24.3.2014
Aktiivisuus foorumissa ja ryhmissä
Viestejä 1169
0
 

No kun muita ei veilä ole tullut niin sanon nyt ainakin kalakeiton juuri siitä halvasta seitistä. Koostumusta voi muutella sen mukaan miten laittaa perus hiilihydraatteja (peruna, riisi, makaroni). Vihanneksilla maha täyteen ja kalalla nälkä pysyy pois. Ja muuten ei niitä vihanneksia ole pakko kuoria jos a) pilkkoo pieneksi b) keittää tarpeeksi kauan tai c) ostaa pakastekasviksia ja maustaa keiton jo ihan alkuun niin että ne imevät mausteita sopivasti. Jos pakastevihannekset ei mene alas, ne voi murskata ihan aluksi tehosekoittimella pieneksi niin niitä ei edes huomaa ja lisäksi antavat keiton rakenteeseen sellaisen ravintolamaisen paksuuden.

Wokit on helppoja nopeita muunneltavuus on suunnaton (katkarapu, jauheliha, seiti jen, omat erilaiset kastikkeet, kaupan erilaiset kastikkeet), lisäksi sitä saa pastan määrää muuntelemalla kaikkea karpparin ateriasta normi ruokaan. Tähän voi aluksi mennä se 15 min, mutta kun kokemusta kiertyy niin menee viiteen minuuttiin.

Hernekeitto on suhteellisen proteiinipitoista ja naurettavan halpaa. 500 grammaa kuivattuja herneitä maksaa reilusti alle euron, valmitamiseen menee tehokasta työaikaa ehkä se 5 min, odotteluun sitten tietenkin enemmän. Tähänkin ruokaan voi lisätä muita aneksia, ettei kyllästytä, myös lisää proteiinia. Mutta jos vain hintaa ajattelee niin eihän sitä huomaa vaikka mukana ei ole muuta kuin herneitä ja vaikka porkkanaa sipulia. PS. tämä on hyvä ruoka aloittaa soijarouheen käyttö koska soijja imee itseensä tässä paljon makuja ja jos hyvin käy niin tulee ihan syötävää.

Pavut on halpaa jos ostaa kuivana ja suhteellisen paljon prodea, lisäksi käy melkein mihin tahansa ruokaan lisukkeena.

Jushlaruokaakin saa seidistä kun ostaa finduksen seitipaketin ja erottelee kalat toisistaan ja paistaa pannulla ohuina kokofileinä voissa.

Uunipadat on malliesimerkki samasta teemasta: helppo, koostumus haluttu ja halpa. Ostat halvempaa lihaa (n. 4-6 e kilo) ruskistat ja laitat vihannespedille uuniin. Hiilihydraattien määrää voi varioida käyttämällä esim. perunaa tai riisiä tai sitten ei. Edelleenkin puhutaan n. 5 minuutin aktiivisesta vaiheesta ja odotteluun taas sitten vähän enemmän.

Ja sanoisin vielä, että jos on varaa tonnikalaan 11 euroa kilo on myös varaa vähärasvaiseen jauhelihaan joka on maksimissaan saman verran -> siitä nyt sitten voi tehdä melkein mitä vain. Yksi helpommista perusohjeista on pihvi, otat jauhelihaa käteen muotoilet pihviksi ja paistat voissa hyvää ja aktviinen työvaihe alle 5 min. Maustaminen onnistuu ihan lautasella suolaa ja pippuria.
Kirjoita vastausVastaa tähän viestiin
ma 24.3.2014
Aktiivisuus foorumissa ja ryhmissä
Viestejä 369
+1
 

Tosi hyviä vinkkejä Braveslice, kiitos! Toi on just parasta, että on tommosia helppoja joiden väsäämiseen ei mene koko päivää. Onkohan purkkihernarissakin proteiinia kun oon niin laiska sitä itse tekemään... Syömään!
Kirjoita vastausVastaa tähän viestiin
ma 24.3.2014
Aktiivisuus foorumissa ja ryhmissä
Viestejä 1169
0
 

Samoin halpoja raaka-aineita on lähes kaikki keittolihat (sika ja nauta), kassler, lapa, naudanmaksa, ja nyt yhä useammin tarjouksessa olevat naudanpaistit. Paistit ovat olleet jopa alle 9e/kg tässä viimeaikoina.

Itse usein ostan tarjouksesta useamman n. kilon paistin ja pistän yhen uuniin ja loput pakkaseen josta sitten niitä teen myöhemmin. Mikäli saat jostain hankittua isomman erän riistaan suoraan metsästäjiltä niin ainakin hirveä olen itse ostanut pakastimen täyteen alle 10e kilo sisältäen kaikki jauhelihasta fileisiin. Eli kannattaa kysellä sukulaisilta, kavereilta, tutuilta ja tuntemattomilta :)
Kirjoita vastausVastaa tähän viestiin
ti 25.3.2014
Aktiivisuus foorumissa ja ryhmissä
Viestejä 1423
0
 

Edellä on ollut hyviä vinkkejä. Minulla on ruokakomerossa lisäksi aina urheiluravinteena myytävää maustamatonta soijaproteiinijauhetta - voi lisäillä moniin lämpimiin ruokiin ja jälkiruokiinkin tai sekoittaa tuoremehuun tai kaakaoon. On halvin proteiinijauhe. Jos ei huvita kokkailla, proteiinijuoma on helppo ratkaisu.
Kirjoita vastausVastaa tähän viestiin
ti 25.3.2014
Aktiivisuus foorumissa ja ryhmissä
Viestejä 352
0
 

TweetyBird, on niissäkin yllättävän paljon joissakin on liki 30%, (H:40,R:10) mut voithan aina sumplia, lisää vaikka sitä soijarouhetta.

En ole kokeillut, mutta: Laadukas kasvishernekeitto + soijarouhe + sipulia tai jotain + omat mausteet -> on varmaan ihan maukasta

Tosin kannustan kyllä hernekeiton tekoon on nimittäin niin helppoa. Edellisenä päivänä herneet (huuhdellut) likoon jääkaappiin, sitten kattilaan muhimaan (veden vaihdon jälkeen) mausteiden ja lisukkeiden kanssa, pidemmin on parempi.
Kirjoita vastausVastaa tähän viestiin
to 27.3.2014
Aktiivisuus foorumissa ja ryhmissä
Viestejä 369
0
 

Kiitos vinkeistä. Mulla on nyt herneet likomassa, huomenna pääsee keittelee soppaa. Ostin soijarouhetta ensimmäistä kertaa, ja kokeilin sitä eka niin että osa jauhelihaa ja osa soijarouhetta. Laitoin 400g jauhelihaan 100g soijarouhetta, eli aika paljon, mut tarkotushan oli testailla sitä soijarouheen käyttöä. Puolet seoksesta tein kastikkeeks ja tuli kyllä hyvää. Toinen puoli menee sitte huomenna sinne hernekeittoon.

Lisää vinkkejä otetaan vastaan, myös proteiinipitoisiin väli- ja iltapaloihin! Syömään!
Kirjoita vastausVastaa tähän viestiin
to 27.3.2014
Aktiivisuus foorumissa ja ryhmissä
Viestejä 35
0
 

Hernerouhe!
ei kaipaa pitkää liotusta kuten kokonaiset kuivat herneet ja on soijarouheeseen verrattuna parempi, koska se on kotimaista.
käyttö soijarouheen tapaan. itse olen käyttänyt tätä http://www.milletti.fi/index.php?pageid=4&aid=12&kieli=f
i
Kirjoita vastausVastaa tähän viestiin
to 27.3.2014
Viestejä 1
0
 

http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?logon&resepti=243299

Tossa olis helppo kanakeitto mistä ainakin itse tykkään kovasti Enkeli
Helppo ja aika nopea tehdä :D
Kirjoita vastausVastaa tähän viestiin
pe 28.3.2014
Aktiivisuus foorumissa ja ryhmissä
Viestejä 785
0
 

Tämä ei tietenkään ole otsikon mukainen proteiinipitoinen ruoka, mutta miten olisi kukkakaali? Kukkakaali täyttää ainakin joitakin esitettyjä vaatimuksia, on halpaa ja se maistuu keitettynä/soseutettuna kohtuulliselta. Kukkakaalia voi varioida esim. laittamalla soseen uuniin ja ottamalla päälle "rusketuksen". Yrteillä/mausteilla saa halvalla lisämakuja. Erittäin pieni hiilarinen ja kalorinen tuote, halpa, helppo valmistaa ja säilyy kaapissa hyvin ainakin 4 päivää. Huono puoli kukkakaalissa on mielestäni keitettäessä tuleva haju. On kalorilaskiopiskelijan ja euron laskijan ykköstuote.

Itse proteiineistä halvin proteiinin hinta/laatusuhde lienee herajauheissa ja muissa "bodarien mömmöissä": eniten proteiiniä suhteessa hintaan! Kananmunalla ja herneillä näihin proteiinimääriin ei helpolla pääsä, mutta nehän eivät olekaan ruokaa vaan lisäravinteita.
Kirjoita vastausVastaa tähän viestiin
pe 28.3.2014
Viestejä 1
0
 

Hyviä vinkkejä, huomenna menee heti Sepirottin kanakeitto testaukseen Syömään!
Kirjoita vastausVastaa tähän viestiin
pe 28.3.2014
Aktiivisuus foorumissa ja ryhmissä
Viestejä 1169
0
 

Seistä saa oikein hyviä kalapihvejä. Sulanut, valutettu sei menee mössöksi ihan vaan haarukkaa ja sormia käyttämällä.Sekaan 1 kananmuna. Mausteeksi vaikka suolaa, valkopippuria ja tilliä tai sitten voi maustaa aasialaistyylisesti esim tuoretta inkivääriä, valkosipulia, raastettua limetin kuorta ja korianteria. Mikään ei estä maustamasta tex-mex -tyyliin chileillä.... eli vain mielikuvitus on rajana. Seokseen voi lisätä pienen määrän (1 tl) vehnäjauhoja ylimääräistä nestettä sitomaan. Sitten paistetaan pannulla öljyssä/voissa.

http://www.saunalahti.fi/~simppeli/Palsta/a1.jpg
Kirjoita vastausVastaa tähän viestiin
pe 28.3.2014
Viestejä 3
+3
 

Oi miten ihanan näkösiä piffejä! Testiin menee ehdottomasti. Kiitos reseptistä ja herkullisesta kuvasta ;)

Syömään!
Kirjoita vastausVastaa tähän viestiin
la 29.3.2014
Aktiivisuus foorumissa ja ryhmissä
Viestejä 35
+1
 

Sepirottin kanakeitto testattu tänään, hyvää ja täyttävää oli! Kiitos
Kirjoita vastausVastaa tähän viestiin
la 29.3.2014
Aktiivisuus foorumissa ja ryhmissä
Viestejä 1169
0
 

LunaTikrun kalapihvit testattu, olivat hyviä, ei uskonut pakaste seidiksi :)

Käytin kylläkin sauvasekoitinta kun meni hermot.
Kirjoita vastausVastaa tähän viestiin
la 12.4.2014
Aktiivisuus foorumissa ja ryhmissä
Viestejä 369
0
 

Suosittelen kokeilemaan rahkapizzaa, jos ei kyseinen ruoka ole vielä tuttu! Sopii karppaajillekin ja proteiinia on niin pohjassa, juustokastikkeessa ja täytteissäkin valinnan mukaan. :) Ja tämän valmistaminen on helpompaa ja nopeampaa kuin tavallisen pizzan!
http://thegoodmorning.indiedays.com/2013/08/03/rahkapizza/

Seitistä on kyllä hyvä tehdä noita pullia/pihvejä. Itse tein Gordon Ramsayn thai-ohjeella, johon tulee seitin lisäksi katkarapuja (mutta varmasti tulee hyviä ilmankin), punaista curry-tahnaa, limen kuorta, korianteria, muna, ruokosokeria/intiaanisokeria, kalakastiketta, suolaa ja tarhapapuja.
http://www.thegordonramsayblog.com/recipes/gordon-ramsays-gordons-fishcakes-with-spicy-cucumber/

Välipalaksi voin suositella noita jo ilmiöksi muodostuneita banaanilettuja, joihin se proteiini tulee munista. Lisäproteiinia voi lisätä herajauheella tai muulla proteiinijauheella. Eli banaani+2munaa sauvasekoittimella sekaisin + esim. kanelia ja pannulle.

Tuolta the good morning -blogista löysin monia eri variaatiota proteiinipannareille Esim:

Täydelliset vaniljaproteiinipannukakut

3/4 kauha vaniljaheraproteiinijauhetta
3/4 dl kaurajauhoa (voit valmistaa omasi blenderöimällä/sauvasekoittamalla kaurahiutaleita jauhoksi)
ripaus suolaa (ei kannata ujostella)
1 tl leivinjauhetta (halutessasi)
(1 tl psylliumkuitua)
1 muna
1 valkuainen
puolikas banaani

Sekoita ensin kuivat aineet keskenään. Muussaa banaani ja lisää se munan ja valkuaisen kanssa kuiviin aineisiin. Tai sitten tee kuten minä ja heitä vaan kaikki aineet sekaisin, tosin muussaa se banaani ensin. Tai sitten jos olet jo ehtinyt roudata blenderin kämppääsi, voit heittää kaikki myös sinne. Tai sekoittaa koko homman vaikka sauvasekoittimella. Jos haluat hifistellä, voit myös vatkata munia kevyesti ja lisätä kuivat aineet ja banaanimössön siihen. Teit miten tahansa, pääasia on että lopputulos muistuttaa taikinaa. Paistele pieniä tai isoja lättyjä kohtuullisella lämmöllä öljytilkan kera. Älä ylipaista tai letuista tulee kuivia!

Mutta tätä reseptiä en oo tosiaan vielä itse testannut.

Jauheliha on tosiaan halpaa, varsinkin jos jaksaa metsästää tarjouksia. (Esim siwassa on välillä ollut todella halpaa naudanjauhelihaa kampanjatarjouksessa) Ja ihan perusmakaronilaatikosta saa kevyemmän ja proteiinipitoisemman kun käyttää enemmän lihaa suhteessa makaroniin, käyttää munamaitoon vain valkuaisia ja käyttää maidon tilalla lihalientä (maidossa on toki proteiinia, mutta lihaliemi on kevyempää ja halvempaa Tyytyväinen )
Kirjoita vastausVastaa tähän viestiin
la 12.4.2014
Aktiivisuus foorumissa ja ryhmissä
Viestejä 37
0
 

 LunaTikru kirjoitti...
Seistä saa oikein hyviä kalapihvejä. Sulanut, valutettu sei menee mössöksi ihan vaan haarukkaa ja sormia käyttämällä.Sekaan 1 kananmuna. Mausteeksi vaikka suolaa, valkopippuria ja tilliä tai sitten voi maustaa aasialaistyylisesti esim tuoretta inkivääriä, valkosipulia, raastettua limetin kuorta ja korianteria. Mikään ei estä maustamasta tex-mex -tyyliin chileillä.... eli vain mielikuvitus on rajana. Seokseen voi lisätä pienen määrän (1 tl) vehnäjauhoja ylimääräistä nestettä sitomaan. Sitten paistetaan pannulla öljyssä/voissa.

http://www.saunalahti.fi/~simppeli/Palsta/a1.jpg
Mitä sulla on noissa pikku kipoissa?
Kirjoita vastausVastaa tähän viestiin
su 13.4.2014
Aktiivisuus foorumissa ja ryhmissä
Viestejä 55
+1
 

Pelkän kuvan perusteella veikkaisin, että soijaa ja sweet chili-kastiketta. Pahoittelut jos meni pahasti pieleen, mutta voisi nekin toimia. :)
Kirjoita vastausVastaa tähän viestiin
ti 15.4.2014
Aktiivisuus foorumissa ja ryhmissä
Viestejä 27
0
 

 LottaR kirjoitti...
Pelkän kuvan perusteella veikkaisin, että soijaa ja sweet chili-kastiketta. Pahoittelut jos meni pahasti pieleen, mutta voisi nekin toimia. :)
Jotain sellasta ajattelinkin. Sopivat mainiosti kanan ja kevätkääryleiden kanssa.
Kirjoita vastausVastaa tähän viestiin
ti 15.4.2014
Aktiivisuus foorumissa ja ryhmissä
Viestejä 55
0
 

Täytyy kyllä testata nuo pihvit, ihanan yksinkertaiselta vaikuttaa :)
Kirjoita vastausVastaa tähän viestiin
to 17.4.2014
Aktiivisuus foorumissa ja ryhmissä
Viestejä 1169
0
 

 

Vastaa
Keskustelun päävalikko > Ruokareseptit > Hyvää, proteiinipitoista ruokaa edullisesti?