Leivontaa ja jälkkäreitä - mutta ilman sokeria
Leivontaa ja jälkkäreitä - mutta ilman sokeria
Keskustelun päävalikko > Ruokareseptit > Leivontaa ja jälkkäreitä - mutta ilman sokeria
Olisi kiva koota ja vaihtaa reseptejä joissa sokeri on kokonaan tai osittain korvattu jollain muulla makeutuksella. Tässä ensimmäinen:
Marja-mantelipiirakka
(vain 2 g hiilihydraatteja/pala)
Mehevä ja herkullinen mantelipiirakka jonka voi koristella esim. tuoreilla- tai pakastemarjoilla. 8 annospalaa.
65 g öljyä, juoksevaa margariinia tai voita (tai puolet hedelmäsosetta)
1 muna
1 ¼ dl maitoa
100 g mantelijauhoja
1 ½ tl leivinjauhetta
85 g Sukrin 'sokeritonta sokeria'
Päälle: esim. jotain sokeritonta hilloa tai pakastemarjoja/tuoreita marjoja makeutettuna TomuSukrinilla.
Sekoita maito ja rasva kulhossa. Vaihtoehtoisesti voit korvata puolet rasvasta sokerittomalla hedelmäsoseella, esim omenasosella tai ruusunmarjasoseella. Sekoita muna nesteen joukkoon. Sekoita kuivat aineet toisessa astiassa keskenään ja lopuksi sekoita kaikki aineet hyvin keskenään tasaiseksi seokseksi. Kaada seos pyöreään 20-24 cm vuokaan. Voit ripotella marjoja halutessasi jo tässä vaiheessa seoksen päälle, lisää silloin hieman Sukrinia makeutukseksi. Paista uunin keskiosassa noin 30 minuuttia. Lisää vielä maun mukaan. esim. sokeritonta hilloa ja/tai tuoreita tai pakastemarjoja kakun päälle sen jäähdyttyä.
Yksi annospala mantelipiirakkaa sisältää (ilman marjoja) 104 kcal, 2 g hiilihydraatteja, 6 g proteiinia, 8 g rasvaa ja 4 g kuitua.
Tää on ihan hillittömän hyvää - mutta pala vain - ei koko piirakkaa
Marja-mantelipiirakka
(vain 2 g hiilihydraatteja/pala)
Mehevä ja herkullinen mantelipiirakka jonka voi koristella esim. tuoreilla- tai pakastemarjoilla. 8 annospalaa.
65 g öljyä, juoksevaa margariinia tai voita (tai puolet hedelmäsosetta)
1 muna
1 ¼ dl maitoa
100 g mantelijauhoja
1 ½ tl leivinjauhetta
85 g Sukrin 'sokeritonta sokeria'
Päälle: esim. jotain sokeritonta hilloa tai pakastemarjoja/tuoreita marjoja makeutettuna TomuSukrinilla.
Sekoita maito ja rasva kulhossa. Vaihtoehtoisesti voit korvata puolet rasvasta sokerittomalla hedelmäsoseella, esim omenasosella tai ruusunmarjasoseella. Sekoita muna nesteen joukkoon. Sekoita kuivat aineet toisessa astiassa keskenään ja lopuksi sekoita kaikki aineet hyvin keskenään tasaiseksi seokseksi. Kaada seos pyöreään 20-24 cm vuokaan. Voit ripotella marjoja halutessasi jo tässä vaiheessa seoksen päälle, lisää silloin hieman Sukrinia makeutukseksi. Paista uunin keskiosassa noin 30 minuuttia. Lisää vielä maun mukaan. esim. sokeritonta hilloa ja/tai tuoreita tai pakastemarjoja kakun päälle sen jäähdyttyä.
Yksi annospala mantelipiirakkaa sisältää (ilman marjoja) 104 kcal, 2 g hiilihydraatteja, 6 g proteiinia, 8 g rasvaa ja 4 g kuitua.
Tää on ihan hillittömän hyvää - mutta pala vain - ei koko piirakkaa
pe 12.3.2010
Viestejä 5
Viestejä 5
+1
Tää ei ole resepti,vaan vinkki:Mistä tahansa makeasta leivonnasta voi puolet rasvasta korvata rahkalla.Sain vinkin asiakkaaltani,joka on kotitalouden opettaja.Hyvin on toiminut,kun pari kertaa oon kokeillut.Ja hiljattain tein lempikakkuani,paholaisen kakkua (ohjeen laiton julkiseksi),ja en edes huomannut mitään eroa reseptiin,jossa oli pelkkää voita.Oikeaa sokeria kyllä käytin.Ajattelin,että otetaan vain yhdet siivut sunnuntai-iltasin,niin en viitsinyt kokeilla keinomakeaa.Jos ei olisi onnistunutkaan.
la 13.3.2010
Viestejä 860
Viestejä 860
+3
Yksi reseptikin.
Tosi kevyt rahkavaahto:
2dl rasvatonta maitoa
purkki rahkaa
marjoja
Pistä maito 15min pakastimeen,ja vatkaa heti sieltä otettuasi sähkövatkaimen nopeimmalla teholla.Kun maito on vaahtoa,lisää rahka ja vatkaa.Sitten marjat ja vatkaa marjat rikki.Mansikat sopii hyvin,koska ovat mehukkaita,ja maustavat sinäänsä mauttoman maidonkin hyvin.
Itse lisään keinotekoista makeutusainetta,ja ripauksen vanilijasokeria,mutta sehän on makuasia,miten makeasta tyykkää.Ei kestä säilytystä.Tai ainakin vatkattava uudelleen,jos on kauan seisomassa.
Tosi kevyt rahkavaahto:
2dl rasvatonta maitoa
purkki rahkaa
marjoja
Pistä maito 15min pakastimeen,ja vatkaa heti sieltä otettuasi sähkövatkaimen nopeimmalla teholla.Kun maito on vaahtoa,lisää rahka ja vatkaa.Sitten marjat ja vatkaa marjat rikki.Mansikat sopii hyvin,koska ovat mehukkaita,ja maustavat sinäänsä mauttoman maidonkin hyvin.
Itse lisään keinotekoista makeutusainetta,ja ripauksen vanilijasokeria,mutta sehän on makuasia,miten makeasta tyykkää.Ei kestä säilytystä.Tai ainakin vatkattava uudelleen,jos on kauan seisomassa.
la 13.3.2010
Viestejä 860
Viestejä 860
0
Tässä toinen mainio piirakka sokeriton ja vähähiilarinen piirakka (Marja Tyrni tulee aina mieleen kun kirjoittaa sanan piirakka, ei sille voi mitään
Minttusuklaakakku 12 annosta
(sokeriton ja lowcarb!)
150 g voita (tai muuta rasvaa, tai testaa korvata osa rahkalla kuten TSO vinkkasi? Itse en tosin ole tuota rahkalla korvaamista vielä testannut)
3 keltuaista
150 g sokeritonta (esim. Torras) taloussuklaata
2 dl Sukrin 'sokeritonta sokeria'
1 dl vehnäjauhoja / osa mantelihauhoja
3 valkuaista
KUORRUTUS
200 g sokeritonta (esim. Torras) minttusuklaata
3 rkl vispikermaa
1. Vuoraa irtovuoka leivinpaperilla. Sulata sokeriton taloussuklaa, sekoita joukkoon Sukrin, keltuaiset ja jauhot/mantelijauhot.
2. Vaahdota valkuaiset kovaksi, sekoita taikinaan varovasti. Kaada vuokaan. Paista 175 asteessa, alimmalla tasolla 35 min. Irroita hieman jäähtyneenä, kuorruta täysin jäähtyneenä.
3. Sulata sokeriton minttusuklaa, sekoita kerma joukkoon. Kuorruta jäähtynyt kakku suklaaseoksella.
4. Tarjoa ystäville, kerro sokerittomuudesta vasta kehujen jälkeen. Kakkua ei erota sokerilla valmistetusta muusta kuin hieman kuohkeammasta lopputuloksesta. Testattu on - tajuttoman hyvää!
Minttusuklaakakku 12 annosta
(sokeriton ja lowcarb!)
150 g voita (tai muuta rasvaa, tai testaa korvata osa rahkalla kuten TSO vinkkasi? Itse en tosin ole tuota rahkalla korvaamista vielä testannut)
3 keltuaista
150 g sokeritonta (esim. Torras) taloussuklaata
2 dl Sukrin 'sokeritonta sokeria'
1 dl vehnäjauhoja / osa mantelihauhoja
3 valkuaista
KUORRUTUS
200 g sokeritonta (esim. Torras) minttusuklaata
3 rkl vispikermaa
1. Vuoraa irtovuoka leivinpaperilla. Sulata sokeriton taloussuklaa, sekoita joukkoon Sukrin, keltuaiset ja jauhot/mantelijauhot.
2. Vaahdota valkuaiset kovaksi, sekoita taikinaan varovasti. Kaada vuokaan. Paista 175 asteessa, alimmalla tasolla 35 min. Irroita hieman jäähtyneenä, kuorruta täysin jäähtyneenä.
3. Sulata sokeriton minttusuklaa, sekoita kerma joukkoon. Kuorruta jäähtynyt kakku suklaaseoksella.
4. Tarjoa ystäville, kerro sokerittomuudesta vasta kehujen jälkeen. Kakkua ei erota sokerilla valmistetusta muusta kuin hieman kuohkeammasta lopputuloksesta. Testattu on - tajuttoman hyvää!
su 14.3.2010
Viestejä 5
Viestejä 5
+1
Kiitos vinkistä! Ehdottomasti kokeiltava!TSO kirjoitti...Tää ei ole resepti,vaan vinkki:Mistä tahansa makeasta leivonnasta voi puolet rasvasta korvata rahkalla.
ma 4.7.2011
Viestejä 24
Viestejä 24
+1
Hei. kiitos näistä resepteistä.itsellä on diabeetikkoja perheessä joten tartun näihin sokerittomiin ohjeisiin.saako tätä sukriinia tavallisista kaupoista,ite en ole tavannut sitä mistään,vaikka luulen hakeneeni kaikki makeutusaineet.
aion kokeilla näitä vaikkapa isänpäivä pöytään. KIITOS VIELÄ.
aion kokeilla näitä vaikkapa isänpäivä pöytään. KIITOS VIELÄ.
ma 7.11.2011
Viestejä 3
Viestejä 3
0
Sukrinia voit tilata esim netistä sokeriton.fi sivustolta.
ma 7.11.2011
Viestejä 20
Viestejä 20
0
Tuolta reseptiosastolta olen bongannut seuraavan pannarin, josta tykkään tosi paljon:
"Rahkapannari ala Nukkie
1 prk maitorahkaa
4 kananmunaa
3/4 dl jauhoja
makeutusainetta
(löräys maitoa)
Kaikki sekaisin kulhossa. Lisää makeutusjauhe n. 3-4 rkl. Halutessasi mausta vaniljalla jne. Joskus lisään myös öljyä ruokalusikallisen. Kaikki piirakkavuokaan ja uuniin n. 200-225 astetta niin että tulee ruskeahko pinta."
Tuo on se perusohje, mä muuttelen sitä aina jotenkin, esim. kananmunista laitan vaan valkuaisia ja jauhoja vähemmän. Lisäksi mä käytän makeutukseen yleensä steviaa tai vaniljasteviaa, jota tarvii tosi vähän. Sit vaan bonaa tai marjoja tms. päälle ja namskis.
"Rahkapannari ala Nukkie
1 prk maitorahkaa
4 kananmunaa
3/4 dl jauhoja
makeutusainetta
(löräys maitoa)
Kaikki sekaisin kulhossa. Lisää makeutusjauhe n. 3-4 rkl. Halutessasi mausta vaniljalla jne. Joskus lisään myös öljyä ruokalusikallisen. Kaikki piirakkavuokaan ja uuniin n. 200-225 astetta niin että tulee ruskeahko pinta."
Tuo on se perusohje, mä muuttelen sitä aina jotenkin, esim. kananmunista laitan vaan valkuaisia ja jauhoja vähemmän. Lisäksi mä käytän makeutukseen yleensä steviaa tai vaniljasteviaa, jota tarvii tosi vähän. Sit vaan bonaa tai marjoja tms. päälle ja namskis.
ma 7.11.2011
Viestejä 124
Viestejä 124
0
Kiitos vinkistä,etsin sieltä.
ma 7.11.2011
Viestejä 3
Viestejä 3
0
Täällä toinen sokerittomia isäinpäivätarjoomuksia miettivä..kaisu0 kirjoitti...hei. kiitos näistä resepteistä.itsellä on diabeetikkoja perheessä joten tartun näihin sokerittomiin ohjeisiin.saako tätä sukriinia tavallisista kaupoista,ite en ole tavannut sitä mistään,vaikka luulen hakeneeni kaikki makeutusaineet.
aion kokeilla näitä vaikkapa isänpäivä pöytään. KIITOS VIELÄ.
Tuosta "sukrinista". Voiko sen korvata ihan tavallisella makeutusaineella vaiko eikö?
Nyt ei ole valitettavasti enää aikaa netistä tilailla.
ti 8.11.2011
Viestejä 150
Viestejä 150
0
Olisipa kiva saada myös ohjeita jotka olisi myös kevyitä eikä vain vähähiilihydraattisia. Kun usein jauhot korvataan esim. mantelijauhoilla...
Jos on hyväksi havaittuja ohjeita niin jakoon vaan =)
Itse teen lättyjä joista jauhon korvaan vehnäleseillä ja sokerin makeutusjauheella. Tuntuu että kaikkea oon jo kokeillut...
Jos on hyväksi havaittuja ohjeita niin jakoon vaan =)
Itse teen lättyjä joista jauhon korvaan vehnäleseillä ja sokerin makeutusjauheella. Tuntuu että kaikkea oon jo kokeillut...
to 26.1.2012
Viestejä 142
Viestejä 142
0
Mä en ole koskaan lättytaikinaan sokeria tai makeutusaineita lisännyt. Miksi pitäis? Yleensähän lettujen päälle laitetaan sitten hilloa tms. maun mukaan... ja samat letut käy sitten vaikka suolaisiin täytelettuihin.Sallukka80 kirjoitti...Olisipa kiva saada myös ohjeita jotka olisi myös kevyitä eikä vain vähähiilihydraattisia. Kun usein jauhot korvataan esim. mantelijauhoilla...
Jos on hyväksi havaittuja ohjeita niin jakoon vaan =)
Itse teen lättyjä joista jauhon korvaan vehnäleseillä ja sokerin makeutusjauheella. Tuntuu että kaikkea oon jo kokeillut...
su 6.5.2012
Viestejä 100
Viestejä 100
0
Jauhoton ja maidoton protskulettu/pannari:
3 kananmunan valkuaista
15 g vanilja-banaani protskujauhoja
soijalesitiinirakeita
vaniljasteviaa
ripaus leseitä
Kaikki sekasin, paistetaan miedolla lämmöllä. Päälle esim. marjoja soseena. Hyvää!
Tuossa annoksessa on protskuja n. 25 g, kaloreita ei juurikaan (letussa alta 150).
3 kananmunan valkuaista
15 g vanilja-banaani protskujauhoja
soijalesitiinirakeita
vaniljasteviaa
ripaus leseitä
Kaikki sekasin, paistetaan miedolla lämmöllä. Päälle esim. marjoja soseena. Hyvää!
Tuossa annoksessa on protskuja n. 25 g, kaloreita ei juurikaan (letussa alta 150).
to 9.8.2012
Viestejä 124
Viestejä 124
0
Hyydytettävästä juustokakusta saa helposti kevyemmän, kun tekee pohjan vähärasvaisemmista digestiveistä ja korvaa osan voista sokerittomalla hillolla/soseella. Täytteeksi käy esim. 1prk (jogurtti)rahkaa, 1 prk mahdollisimman vähärasvaista tuorejuustoa, puoli purkillista vaniljavaahtoa ja makeuttaa stevialla ja vaniljasokerilla. Päälle marjoja tms.
Noita sokerin korvikkeita kannattaa katsella myös Ekolosta, Punnitse&Säästästä ja vastaavista kaupoista. Jyväskylässä ainakin Ekolossa oli aika hyvä valikoima.
Noita sokerin korvikkeita kannattaa katsella myös Ekolosta, Punnitse&Säästästä ja vastaavista kaupoista. Jyväskylässä ainakin Ekolossa oli aika hyvä valikoima.
ke 9.1.2013
Viestejä 285
Viestejä 285
0
Jostain syystä Rainbow Turkkilainen Jugurtti ja Saarioisten vadelmahillo natsaa todella hyvin yhteen. Vadelmahilloa vain mauksi, toimii varmaankin myös tuoreiden tai pakastettujen vadelmien kanssa.
la 20.4.2013
Viestejä 1
Viestejä 1
0
Tälle osastolle sopii varmaan myös tämä viimeaikoina melkoiseksi ilmiöksi noussut, gluteeniton, jauhoton, sokeriton ja maidoton
BANAANIPANNARI
Resepti kaikessa yksinkertaisuudessaan:
1 Banaani
2 Kananmunaa
Blenderöi tai sauvasekoittele tasaiseksi taikinaksi, paista pannulla esim. voissa tai oliiviöljyssä ja nauti mieleistesi lisukkeiden kanssa.
Ruokavalion ja maku- ynnä muiden mieltymysten niin salliessa perusohjetta voi maustaa ja täydentää varmaan melkein millä vain. Pari ruokalusikallista rahkaa, jogurttia, leseitä, mitä tahansa jauhoja, eri makuisia proteiinijauheita, vaniljasokeria, kanelia, kaakoajuhetta, jne. jne.
Koostumus on melko hauras, joten kannattaa ehkä tehdä mielummin pienempiä kuin isompia, niin on helpompi kääntää.
BANAANIPANNARI
Resepti kaikessa yksinkertaisuudessaan:
1 Banaani
2 Kananmunaa
Blenderöi tai sauvasekoittele tasaiseksi taikinaksi, paista pannulla esim. voissa tai oliiviöljyssä ja nauti mieleistesi lisukkeiden kanssa.
Ruokavalion ja maku- ynnä muiden mieltymysten niin salliessa perusohjetta voi maustaa ja täydentää varmaan melkein millä vain. Pari ruokalusikallista rahkaa, jogurttia, leseitä, mitä tahansa jauhoja, eri makuisia proteiinijauheita, vaniljasokeria, kanelia, kaakoajuhetta, jne. jne.
Koostumus on melko hauras, joten kannattaa ehkä tehdä mielummin pienempiä kuin isompia, niin on helpompi kääntää.
to 25.4.2013
Viestejä 27
Viestejä 27
0
http://karppaus.info/resepti/
Tuoltahan sitten löytyy vino pino kaiken maailman reseptejä vähillä hiilareilla.
Tuoltahan sitten löytyy vino pino kaiken maailman reseptejä vähillä hiilareilla.
pe 26.4.2013
Viestejä 673
Viestejä 673
+1
Tein eilen vhh juustokakkua ja hyvää on!
ma 17.6.2013
Viestejä 887
Viestejä 887
0
Kertokaa mikä on "vaniljastevia" ja mistä sitä saa?
Olen hakenut kaiken maailman kaupoista puhdasta steviaa, mutta löytyy ainoastaan jollain täyteaineella (niin että laitetaan saman verran kun tavallista sokeria) tai sokeriin sekoitettuna
Kertokaapas, niin ehkä saisin tehtyä jotain kivaa juhannukseksi
Olen hakenut kaiken maailman kaupoista puhdasta steviaa, mutta löytyy ainoastaan jollain täyteaineella (niin että laitetaan saman verran kun tavallista sokeria) tai sokeriin sekoitettuna
Kertokaapas, niin ehkä saisin tehtyä jotain kivaa juhannukseksi
ma 17.6.2013
Viestejä 110
Viestejä 110
0
En tiiä saako Suomesta mut ainaskin täältä: http://www.iherb.com/search?kw=vanilla%20stevia&sr=2#p=1
Tosin ei kerkee kyl juhannukseksi...
Tosin ei kerkee kyl juhannukseksi...
ma 17.6.2013
Viestejä 887
Viestejä 887
0
Tietty voi käyttää myös vaniljaesanssia normaali stevian lisäksi, niin itsekkin tein kun tein juustokakkua. Tota vaniljasteviaa oon aatellu myös tilata...
ma 17.6.2013
Viestejä 887
Viestejä 887
0
En ole kyllä nähnyt mitään vastaavaa kaupan hyllyissä. Miksi suomessa ei myydä tuollaisia? Kun kerran ei maksa paljon mitään? Pitää kait jaksaa hakea jostain taikka tilata netistä.
ma 17.6.2013
Viestejä 110
Viestejä 110
0
Musta on kans ihan tyhmää kun ei Suomesta saa kyseisiä tuotteita, mutta jos saisi ne olisi hinnaltaan huomattavasti kalliimmat... Lisäksi kaupassa myytävä stevia ei ole kokonaan ns oikeaa steviaa.
ma 17.6.2013
Viestejä 887
Viestejä 887
0
Mä olen tilannut just tätä: http://www.iherb.com/Now-Foods-Better-Stevia-Liquid-Extract-French-Vanilla-2-fl-oz-60-ml/16558 tuolta iHerbistä. Todella hyvä ja riittoisa. Nuo nestemäiset steviat ylipäänsä on hyviä ja helppoja käyttää, suosittelen kyllä!
Ilmeisesti Suomen lainsäädäntö vielä estää nuo maustettujen stevioiden maahantuonnit, näin ainakin mun vakkari luontaistuotekaupan omistaja arveli..
Ilmeisesti Suomen lainsäädäntö vielä estää nuo maustettujen stevioiden maahantuonnit, näin ainakin mun vakkari luontaistuotekaupan omistaja arveli..
to 20.6.2013
Viestejä 124
Viestejä 124
+1
Tänään tuli ostettua (ihan perus ruokakaupasta) sellainen nestemäinen makeutusaine, missä 10% steviaa ja loput vettä. Vähän vaikea toi annostelu, kun laitan muutenkin aina vähemmän sokeria kun mitä resepteissä. Ja päivän kakku oli vielä rahka-juustokakku, niin ei se liian makea saa olla. Vaikea sanoa menikö siihen tarpeeksi, minä tykkäsin mutta mieheni mielestä olisi saannut olla makeampi. Mutta sehän syö mansikoitakin sokerilla... Pitää katsoa jos löytyisi se vaniljaversio, tähän kakkuun meni nyt pari tsk tavallista vaniljasokeria.
pe 21.6.2013
Viestejä 110
Viestejä 110
0
Mustikkarahka
- 100g pakastemustikoita
- 500g milbonan maustamatonta maitorahkaa
- 1rkl steviaa
Kaikki vaan blenderillä sekaisin. Tästä tulee kolme annosta. Voittaa 6-0 kauppojen teollisenmakuiset rahkat ja statsitkin on hyvät (annoksessa 16g prot, 12g hh, 0,3g rasvaa)
- 100g pakastemustikoita
- 500g milbonan maustamatonta maitorahkaa
- 1rkl steviaa
Kaikki vaan blenderillä sekaisin. Tästä tulee kolme annosta. Voittaa 6-0 kauppojen teollisenmakuiset rahkat ja statsitkin on hyvät (annoksessa 16g prot, 12g hh, 0,3g rasvaa)
ti 22.10.2013
Viestejä 13
Viestejä 13
0
1 rkl steviaa on ihan älytön määrä tuohon määrään rahkaa. Varmaan teelusikallisen kärjellinen riittää tai sit jos on nestemmäistä niin n. 5 tippaa.
la 26.10.2013
Viestejä 887
Viestejä 887
0
Acire tarkoittanee näitä canderelin tms stevioita. Ne vastaa makeudeltaan vissiin makeutusjauheita. Oikeaa steviaa riittää tosiaan pikkuriikkinen määrä.
ma 28.10.2013
Viestejä 32
Viestejä 32
0
Onko kukaan käyttänyt skyriä leivonnassa rahkan tai jogurtin korvikkeena? Itse pidän siitä ja syön esimerkiksi jälkiruokana. Lisään vain niukasti sokeria tai esim steviaa skyriin ja nautin sen esimerkiksi anaksen, mansikoiden, hedelmäsalaatin tai jonkun muun kanssa. Annoksen etuna ovat:
- täyttävyys
- runsaat proteinit (runsaammat kuin proaktiviassa, jogurtissa, maidossa tai raejuustossa)
- vähäinen rasvaisuus
Koska tämä islantilaisten versio rahkasta on ravinto-ominaisuuksiltaan upeaa, tekisi laajentaa sen käyttöä myös leivontaan.
- täyttävyys
- runsaat proteinit (runsaammat kuin proaktiviassa, jogurtissa, maidossa tai raejuustossa)
- vähäinen rasvaisuus
Koska tämä islantilaisten versio rahkasta on ravinto-ominaisuuksiltaan upeaa, tekisi laajentaa sen käyttöä myös leivontaan.
la 28.12.2013
Viestejä 1
Viestejä 1
0
Banaaniletut on aivan mahtavia! Bleanderiin 2 banaania, 2 kananmunaa, 1 tl kanelia, 1 tl vaniljasokeria (optionaalinen,jätä pois jos banaanit on tosi makeita) ja 2 rkl jotain, esim. leseitä, pellavansiemenrouhetta, täysjyväjauhoa. Blenderi käyntiin ja kohta seos näyttääkin taikinalta ja ei muuta kun pannulla paistelet paksuja lettuja voissa.
Lisäkkeeksi marjoja, hunajaa, kinuskikastiketta, jugurttia, jätskiä...
Lisäkkeeksi marjoja, hunajaa, kinuskikastiketta, jugurttia, jätskiä...
su 9.2.2014
Viestejä 4
Viestejä 4
0
Keskustelun päävalikko > Ruokareseptit > Leivontaa ja jälkkäreitä - mutta ilman sokeria