Texas Chicken Nuggets (high protein/low fat)
Texas Chicken Nuggets (high protein/low fat)
Keskustelun päävalikko > Ruokareseptit > Texas Chicken Nuggets (high protein/low fat)
Texas Chicken Nuggets (löytyy laskurista samalla nimellä)
Ainekset
- 4 broilerinrintafilettä (500-600g)
- 2 rl puolikarkeita vehnäjauhoja
- 2 tl suolaa (tai maun mukaan)
- 2 tl sokeria (tai makeutusainetta)
- 1 tl rouhittua mustapippuria
- 2 tl kuivattua sipulirouhetta (ei paahdettua)
- 1 tl paprikajauhetta
- 1 tl chilijauhetta (1 tl = medium hot, 2 tl = spicy hot)
- oliiviöljyä spray-pullossa
- 3 munanvalkuaista
- 1 rl rasvatonta maitoa
- 4 dl corn flakseja
- 1 dl korppujauhoja
Ohjeet
- sekoita kaikki kuivat aineet (vehnäjauho -> chilijauhe) isossa (2l) Minigrip-pussissa keskenään
- suikaloi broilerinfileet n. 1cm levyisiksi ja lisää pussiin, paina ilma pois ja sulje pussi hyvin
- sekoita erityisen hyvin ja laita jääkaappiin (n. 10min)
- laita uuni päälle 220c
- sekoita munanvalkuaiset ja maito keskenään haarukalla laakeassa astiassa
- laita corn flakesit isoon (2l) Minigrip-pussiin ja nuiji raemaiseksi
- sekoita rakeutuneet corn flakesit ja korppujauho keskenään toisessa laakeassa astiassa
- ota broilerisuikaleet, dippaa munamaitoliuoksessa, valuta ylimääräiset pois ja leivitä hyvin corn flakes-korppujauhoseoksessa ja laita uunipellille
- sprayaa (oliivi)öljyspraypullolla pellillä olevat leivitetyt broilerisuikaleet 2 kertaa. Pullosta tulee n 5g öljyä yhdellä pumppauksella. Liian vähäinen sprayaus jättää broilerisuikaleet kuiviksi.
- laita pelti uuniin 10min
- ota pelti pois, kännä suikaleet ja sprayaa toinen puoli ja laita takaisin uuniin 10-15 min tai kunnes kauniin ruskeat
Reseptistä tulee noin 4-5 snack-annosta
Tietoa
100g sisältää:
Kcal 176
Proteiinia 20g (45%)
Hiilareita 15g (33%)
Rasvaa 5g (22%)
Vastaavat arvot kaupan nuggeteilla ovat:
Kcal 250
Proteiinia 12g
Hiilareita 15g
Rasvaa 19g
eli tässä reseptissä on 2 kertaa enemmän proteiinia ja 1/4 rasvasta verrattuna kaupan nuggeteihin.
Ainekset
- 4 broilerinrintafilettä (500-600g)
- 2 rl puolikarkeita vehnäjauhoja
- 2 tl suolaa (tai maun mukaan)
- 2 tl sokeria (tai makeutusainetta)
- 1 tl rouhittua mustapippuria
- 2 tl kuivattua sipulirouhetta (ei paahdettua)
- 1 tl paprikajauhetta
- 1 tl chilijauhetta (1 tl = medium hot, 2 tl = spicy hot)
- oliiviöljyä spray-pullossa
- 3 munanvalkuaista
- 1 rl rasvatonta maitoa
- 4 dl corn flakseja
- 1 dl korppujauhoja
Ohjeet
- sekoita kaikki kuivat aineet (vehnäjauho -> chilijauhe) isossa (2l) Minigrip-pussissa keskenään
- suikaloi broilerinfileet n. 1cm levyisiksi ja lisää pussiin, paina ilma pois ja sulje pussi hyvin
- sekoita erityisen hyvin ja laita jääkaappiin (n. 10min)
- laita uuni päälle 220c
- sekoita munanvalkuaiset ja maito keskenään haarukalla laakeassa astiassa
- laita corn flakesit isoon (2l) Minigrip-pussiin ja nuiji raemaiseksi
- sekoita rakeutuneet corn flakesit ja korppujauho keskenään toisessa laakeassa astiassa
- ota broilerisuikaleet, dippaa munamaitoliuoksessa, valuta ylimääräiset pois ja leivitä hyvin corn flakes-korppujauhoseoksessa ja laita uunipellille
- sprayaa (oliivi)öljyspraypullolla pellillä olevat leivitetyt broilerisuikaleet 2 kertaa. Pullosta tulee n 5g öljyä yhdellä pumppauksella. Liian vähäinen sprayaus jättää broilerisuikaleet kuiviksi.
- laita pelti uuniin 10min
- ota pelti pois, kännä suikaleet ja sprayaa toinen puoli ja laita takaisin uuniin 10-15 min tai kunnes kauniin ruskeat
Reseptistä tulee noin 4-5 snack-annosta
Tietoa
100g sisältää:
Kcal 176
Proteiinia 20g (45%)
Hiilareita 15g (33%)
Rasvaa 5g (22%)
Vastaavat arvot kaupan nuggeteilla ovat:
Kcal 250
Proteiinia 12g
Hiilareita 15g
Rasvaa 19g
eli tässä reseptissä on 2 kertaa enemmän proteiinia ja 1/4 rasvasta verrattuna kaupan nuggeteihin.
ti 1.4.2008
Viestejä 1769
Viestejä 1769
+2
Todella hyvännäköisiä, kokeilen kyllä joku päivä :P !
ma 11.5.2009
Viestejä 760
Viestejä 760
0
Pitäs itekki kokeilla.. Nuggettit ovat hyviä
ke 13.5.2009
Viestejä 1967
Viestejä 1967
0
Tein näitä kerran, ja olivat ihan superhyviä! Ei löytynyt öljyspraypulloa niin sivelin vain vähän öljyä pensselillä päälle. Tarjosin kaverille lisänä dippikastiketta ja dipattavia kasviksia, ja ah kun oli hyvää "pikaruokaa"! Rapeaa, mausteista ja ravitsevaa! Huom, tekemisessä kyllä kestää vähän kauemman aikaa kuin niissä kaupan nuggeteissa
to 14.5.2009
Viestejä 88
Viestejä 88
0
Sen takia mä teen yleensä tuplasatsin kerralla ja heitä osan jääkaappiin ja näitä voi syödä sit muutamana päivänä putkeen.sparkle kirjoitti...Huom, tekemisessä kyllä kestää vähän kauemman aikaa kuin niissä kaupan nuggeteissa
Näistä saa myös helpon ja hyvän, ruokaisan salaatin (esim Caesar) kun lämmittää uunissa (mikrossa tulee vähän pehmeitä) ja heittää sekaan salaatit ja Light -kastiketta ja muutaman Parmesan lastun päälle.
pe 29.5.2009
Viestejä 1769
Viestejä 1769
0
Kiitos, ovat mahtavia !
Ensimmäinen yritys tosin valmiiksi pakettiin silvotuista kananfilepaloista, jotka olivat vähän epämääräisen muotoisia. Pussia puristellessa tuli mieleen, miten Nigella kerran telkkarissa kertoi vastaavan operaation mustekalarenkailla olevan lempityötään keittiössä, kun se on niin rauhoittavaa .
Conr Flakeseja ei ollut, joten leivitin pelkällä korppujauholla. Ei näistä ihan kauniita tullut, lapsetkin roikkuivat nilkoissa ruokaa kerjäämässä, mutta hyviä olivat. Linnanmäkireissun rasvankäryt haihtuivat mielestä mukavasti.
Mutta kyllä sanoisin (viitaten ketjuun toisaalla), että jos tällaisia tykkää vääntää, niin kyllä Sinä, Jmal, osaisit varmasti leivänkin pyöräyttää aamupalaksesi, jos vain hyvät ainekset jostain löydä .
Ensimmäinen yritys tosin valmiiksi pakettiin silvotuista kananfilepaloista, jotka olivat vähän epämääräisen muotoisia. Pussia puristellessa tuli mieleen, miten Nigella kerran telkkarissa kertoi vastaavan operaation mustekalarenkailla olevan lempityötään keittiössä, kun se on niin rauhoittavaa .
Conr Flakeseja ei ollut, joten leivitin pelkällä korppujauholla. Ei näistä ihan kauniita tullut, lapsetkin roikkuivat nilkoissa ruokaa kerjäämässä, mutta hyviä olivat. Linnanmäkireissun rasvankäryt haihtuivat mielestä mukavasti.
Mutta kyllä sanoisin (viitaten ketjuun toisaalla), että jos tällaisia tykkää vääntää, niin kyllä Sinä, Jmal, osaisit varmasti leivänkin pyöräyttää aamupalaksesi, jos vain hyvät ainekset jostain löydä .
ma 3.8.2009
Viestejä 224
Viestejä 224
0
Eiköhän näitä vois tehä kerralla enemmän ja laittaa pienempii satseihin ja pakastimee. Sit on taas seuraavalla kerralla pikaruokaa!
ke 5.8.2009
Viestejä 161
Viestejä 161
0
ite teen 800g:sta kanaa aina kerralla eli aika täysi pellillinen.pyridiini kirjoitti...Eiköhän näitä vois tehä kerralla enemmän ja laittaa pienempii satseihin ja pakastimee. Sit on taas seuraavalla kerralla pikaruokaa!
ke 5.8.2009
Viestejä 1769
Viestejä 1769
0
Ai piru vieköön. Munhan on pitänyt kokeilla näitä monta kertaa, mutta olen unohtanut!
Voi varmaan broilerin rintafileiden tilalla käyttää kalkkunaa, ajaa saman asian?
Voi varmaan broilerin rintafileiden tilalla käyttää kalkkunaa, ajaa saman asian?
ke 5.8.2009
0
juu, tosin ravintoarvot on hieman erilaiset sitten.norpastiina kirjoitti...Ai piru vieköön. Munhan on pitänyt kokeilla näitä monta kertaa, mutta olen unohtanut!
Voi varmaan broilerin rintafileiden tilalla käyttää kalkkunaa, ajaa saman asian?
ke 5.8.2009
Viestejä 1769
Viestejä 1769
0
Joo, katsoinkin äsken ne, kun mainitsit...Jmal kirjoitti...juu, tosin ravintoarvot on hieman erilaiset sitten.norpastiina kirjoitti...Ai piru vieköön. Munhan on pitänyt kokeilla näitä monta kertaa, mutta olen unohtanut!
Voi varmaan broilerin rintafileiden tilalla käyttää kalkkunaa, ajaa saman asian?
Että kalkkunassa olisi enemmän proteiinia ja vähän enemmän rasvaa.
to 6.8.2009
0
Kokeilkaa corn flakesien tilalla soijarouhetta. Nousee protskun määrä ja länsimaiden vitsaus eli hiilarit vähenee melkein kokonaan.
ke 2.9.2009
Viestejä 26
Viestejä 26
+1
Mitä soijarouhetta sulla on?`Toimiiko sellaisenaan vai oletko murskannut lisää? Meidän rouhe on sen verran karkeaa, että epäilyttäisi käyttää tähän hommaan ihan sellaisenaan.argonath kirjoitti...kokeilkaa corn flakesien tilalla soijarouhetta. Nousee protskun määrä ja länsimaiden vitsaus eli hiilarit vähenee melkein kokonaan.
Voisihan sitä itsekin kokeilla, mutta kysäisempä silti...
ke 2.9.2009
Viestejä 224
Viestejä 224
0
Muakin kiinnostaa, koska useimmissa soijarouheissa mitä oon katsonu on ollu kans hiilareita.
to 3.9.2009
Viestejä 1769
Viestejä 1769
0
Katsoinpa kaapista, siellä on Reformin tummaa rouhetta, hiilareita 3,5%. Sitten pistin tuonne laskuriin hakusanaksi soijarouhe, ja siinä joukoss tuo Reformin tumma kyllä erottui. Toisaalta kuidun määräksi mainitaan Reformin paketissa 17g, minulla on vielä kesken perehtyminen siihen ketjuun, jossa käsiteltiin pakkausmerkintöjä hiilareiden osalta (niitähän kuidutkin ovat), joten olisiko tuossa selittävää...Jmal kirjoitti...muakin kiinnostaa, koska useimmissa soijarouheissa mitä oon katsonu on ollu kans hiilareita.
No, joka tapauksessa itse näkisin tämän a)makuasiana b) käytännön vinkkinä - on aina kiva löytää sovellustapoja, koska en ole hyvä tekemään ostoslistoja, vaan ruokaa tulee usein tehtyä siitä, mitä kaapissa on. Corn flaceseja ei ole. Onnistuisikohan puurohiutaleilla?
to 3.9.2009
Viestejä 224
Viestejä 224
0
Kyllähän se onnistuu pelkillä korppujauhoillakin, corn flaksit on siinä korvaamassa rapeata pintaa mikä syntyy yleensä uppopaistettaessa...
to 3.9.2009
Viestejä 1769
Viestejä 1769
0
Onhan niissä soijarouheissa aina sitä hh:ta jonkin verran, mutta silti puolet vähemmän kuin cornflakseissa ja korppujahoissa. Puhumattakaan että proteiiniä siinä on 500% enemmän kuin edellämainituissa, lisäksi kuitupitoisuus ja muut hivenaine pitoisuudet ylitävät nuo. Korvasin vehnäjauhon soijajouhoilla ja sitten jauhoin karkeaa soijarouhetta hienommaksi pintaan. Sitten vain öljyssä paistelee jos ei rasvaa pelkää. kokeilkaa.
toinen loistava oli kun hienoksi jauhettua pähkinää laittaa pintaan ja paistaa seasaminsiemen öljyssä! uskomattoman hienon makuista pähkinä kana nuguja! ihan gourmeeta jopa. Sit partajugusta valkosipuli dippi niin kyllä kelpaa nauttia.
toinen loistava oli kun hienoksi jauhettua pähkinää laittaa pintaan ja paistaa seasaminsiemen öljyssä! uskomattoman hienon makuista pähkinä kana nuguja! ihan gourmeeta jopa. Sit partajugusta valkosipuli dippi niin kyllä kelpaa nauttia.
su 6.9.2009
Viestejä 26
Viestejä 26
-1
Jahas, nyt mentiin sit karppialueelle.
alkuperäisen reseptin tarkoituksena oli nostaa proteiinin määrää ja laskee rasvan määrää. vaikka en itse rasvaa pelkää, niin pyrin kontrolloimaan sitä, koska siinä on niin paljon kaloreita.
Jos haluat tehdä tästä karppiversion, niin tee oma resepti tänne.
Sen takia reseptissä oli ohje kuinka paistaa uunissa.
Soijan määrää pyrin kontrolloimaan johtuen sen vaikutuksista hormonitasoihin, jos sitä nauttii runsaasti.
alkuperäisen reseptin tarkoituksena oli nostaa proteiinin määrää ja laskee rasvan määrää. vaikka en itse rasvaa pelkää, niin pyrin kontrolloimaan sitä, koska siinä on niin paljon kaloreita.
Jos haluat tehdä tästä karppiversion, niin tee oma resepti tänne.
Sen takia reseptissä oli ohje kuinka paistaa uunissa.
Soijan määrää pyrin kontrolloimaan johtuen sen vaikutuksista hormonitasoihin, jos sitä nauttii runsaasti.
su 6.9.2009
Viestejä 1769
Viestejä 1769
0
Ei voi sanoa muuta kuin että tämä on täydellinen resepti. Eilen illalla näitä tein, ja 450 gr kanaa meni yhdeltä istumalta, yksin. KFC:n ämpärikana häviää tälle jo heti lähdössä, maun ja ravintoarvojen osalta!
la 20.2.2010
Viestejä 3
Viestejä 3
0
Tosi hyvä resepti!!!!! täytyy kokeilla (tulis kato ehkä vähän )...
ma 14.6.2010
Viestejä 4
Viestejä 4
0
Tässä taitaa olla JUURI se, mitä hain juuri täksi illaksi. Kauppaan ja hommiin, toivottavasti ovat yhtä hyviä kun täällä on mainostettu.
ke 18.8.2010
Viestejä 17
Viestejä 17
0
TODELLA SUPER-HYVIÄ, kiitos reseptistä!!!
Kuitenkin yksi kyssäri, ohjeessa sanotaan "sprayaa (oliivi)öljyspraypullolla pellillä olevat leivitetyt broilerisuikaleet 2 kertaa. Pullosta tulee n 5g öljyä yhdellä pumppauksella. Liian vähäinen sprayaus jättää broilerisuikaleet kuiviksi." Mitä tämä niinkun käytännössä meinaa? Siis montako suihkausta olette laittaneet / pellillinen?
Kun katsoin laskurin puolelta sitä reseptiä (kiitos muuten siitäkin!), niin rasvan määrä oli siellä 20g, eli 4 sprayausta koko satsiin. Tuntuu hirmu vähältä, mulla meni ainakin enemmän...
Kuitenkin yksi kyssäri, ohjeessa sanotaan "sprayaa (oliivi)öljyspraypullolla pellillä olevat leivitetyt broilerisuikaleet 2 kertaa. Pullosta tulee n 5g öljyä yhdellä pumppauksella. Liian vähäinen sprayaus jättää broilerisuikaleet kuiviksi." Mitä tämä niinkun käytännössä meinaa? Siis montako suihkausta olette laittaneet / pellillinen?
Kun katsoin laskurin puolelta sitä reseptiä (kiitos muuten siitäkin!), niin rasvan määrä oli siellä 20g, eli 4 sprayausta koko satsiin. Tuntuu hirmu vähältä, mulla meni ainakin enemmän...
ti 18.1.2011
Viestejä 10
Viestejä 10
0
Keskustelun päävalikko > Ruokareseptit > Texas Chicken Nuggets (high protein/low fat)