Kalorilaskuri

Kun yksi keksi ei riitä – tutkimus paljastaa naposteluhimon syyn

Kun yksi keksi ei riitä – tutkimus paljastaa naposteluhimon syyn

Keskustelun päävalikko > Uutisia > Kun yksi keksi ei riitä – tutkimus paljastaa naposteluhimon syyn

Jos olet jäsen, kirjaudu tästä!

Vastaa

 
Glukoosi-fruktoosisiirappi huijaa aivoja ajattelemaan, että elimistö kaipaa lisää ruokaa. Fruktoosi ei nosta veren insuliinitasoa kuten tavallinen sokeri, tämän takia aivot eivät saa viestiä kylläisyydestä. Sen lisäksi että paholaisen makeinen huijaa aivoja, fruktoosisiirapilla on myös muita epäedullisia vaikutuksia terveyteen. Aikaisemmissa tutkimuksissa on selvitetty muun muassa fruktoosin yhteyttä sydänsairauksiin ja nyt parhaillaan tutkitaan, onko fruktoosilla vaikutusta munuaisten toimintaan.

http://www.mtv3.fi/koti/ajankohtaista.shtml?1065168

Tämänkaltaiset uutiset saavat aina vain vahvemmin välttelemään prosessoitua ruokaa ja suosimaan mahdollisimman luonnonmukaista ruokavaliota.

Masennuksen riski oli prosessoitua ruokaa syövillä 58 prosenttia suurempi kuin niillä koehenkilöillä, joiden ruokavalioon kuului hyvin vähän teollisesti käsiteltyä ruokaa.

http://www.iltalehti.fi/elintavat/2009110310531883_el.shtml
Kirjoita vastausVastaa tähän viestiin
to 25.2.2010
Aktiivisuus foorumissa ja ryhmissä
Viestejä 97
+1
 

Nutriletin tuotteet sisältää juuri tätä siirappia... eli niin laadukkaita "laihdutustuotteita" ne ovat...

Maitoproteiini, glukoosisiirappi, maitosuklaa (16,7%) (sokeri, kaakaovoi, täysmaitojauhe, kaakaomassa, emulgointiaine (soijalesitiini), aromit), oligofruktoosi, inverttisokerisiirappi, sorbitolisiirappi, kasviöljy (soija), sokeri, riisimurot (riisijauho, vehnägluteeni, sokeri, vehnämallas, rypälesokeri, suola, emulgointiaine (soijalesitiini)), karamellitahna (1,8 %) (makeutettu maitotiiviste, glukoosisiirappi, kasvirasva (soija), karamellisiirappi, sokeri, emulgointiaine (rasvahappojen mono- ja diglyseridit), suola, aromit),
aromit, emulgointiaine (soijalesitiini), suola, happamuudensäätöaine (sitruunahappo)

Kivennäisaineet: dikaliumfosfaatti, trinatriumsitraatti, trikalsiumfosfaatti, magnesiumoksidi, rautafosfaatti, sinkkioksidi, kuparisulfaatti, mangaanisulfaatti, natriumseleniitti, kaliumjodidi

Vitamiinit: askorbiinihappo, nikotiiniamidi, tokoferoliasetaatti, kalsiumpantotenaatti, riboflaviini, pyridoksiinihydrokloridi, tiamiinihydrokloridi, retinyyliasetaatti, foolihappo, biotiini, kolekalsiferoli, syanokobalamiini

Sisältää gluteenia ja saattaa sisältää pieniä määriä pähkinää.
http://www.nutrilett.fi/index.php?option=com_content&task=view&mer
kkihtmlid=20Htmlmerkkiamp;Itemid=27
Kirjoita vastausVastaa tähän viestiin
to 25.2.2010
Aktiivisuus foorumissa ja ryhmissä
Viestejä 1769
0
 

 Jmal kirjoitti...
Nutriletin tuotteet sisältää juuri tätä siirappia... eli niin laadukkaita "laihdutustuotteita" ne ovat...
Ne on keksineet ikiliikkujan Hajalla
Ihmiset ostavat laihdutustuotteita, epäonnistuvat ja syövät taas muutaman kilon lisää painoa itselleen, alkavat jälleen laihdutuskuurille ja ostavat laihdutustuotteita, epäonnistuvat ja masentuvat ja syövät lisää, alkavat laihdutuskuurille...

Mistä saa ostaa patukkatehtaan osakkeita?
Kirjoita vastausVastaa tähän viestiin
to 25.2.2010
Aktiivisuus foorumissa ja ryhmissä
Viestejä 206
+1
 

Pirkan pillimehuissa on glukoosi-fruktoosisiirappia, samoin kun näköjään All-Branin patukoissakin. Vaikuttaisi tosiaan siltä, että tavallinen sokeri on väistynyt kustannussyistä glukoosi-fruktoosisiirapin tieltä. Mitäköhän seuraavaksi korvataan ja millä? Kahvituttaa

Asiasta on näköjään säänneltykin. Kauppa-ja teollisuusministeriön asetuksen mukaan: Jos tärkkelyssiirappi tai kuivattu tärkkelyssiirappi sisältävät fruktoosia yli 5 % kuiva-aineesta, niistä on käytettävä nimeä "glukoosi-fruktoosisiirappi" tai "kuivattu glukoosi-fruktoosisiirappi" tai "fruktoosi-glukoosissiirappi" tai "kuivattu fruktoosi-glukoosisiirappi" siitä riippuen, sisältääkö siirappi enemmän glukoosia vai fruktoosia.
Kirjoita vastausVastaa tähän viestiin
to 25.2.2010
Aktiivisuus foorumissa ja ryhmissä
Viestejä 97
+1
 

Siis koskeeko tämä sitä pelkkää fruktoosia myös?
Sitä mitä myydään paketissa kaupassa?
Kirjoita vastausVastaa tähän viestiin
to 25.2.2010
Aktiivisuus foorumissa ja ryhmissä
Viestejä 92
0
 

 Savanah kirjoitti...
Glukoosi-fruktoosisiirappi huijaa aivoja ajattelemaan, että elimistö kaipaa lisää ruokaa. Fruktoosi ei nosta veren insuliinitasoa kuten tavallinen sokeri, tämän takia aivot eivät saa viestiä kylläisyydestä. Sen lisäksi että paholaisen makeinen huijaa aivoja, fruktoosisiirapilla on myös muita epäedullisia vaikutuksia terveyteen. Aikaisemmissa tutkimuksissa on selvitetty muun muassa fruktoosin yhteyttä sydänsairauksiin ja nyt parhaillaan tutkitaan, onko fruktoosilla vaikutusta munuaisten toimintaan.

http://www.mtv3.fi/koti/ajankohtaista.shtml?1065168

Tämänkaltaiset uutiset saavat aina vain vahvemmin välttelemään prosessoitua ruokaa ja suosimaan mahdollisimman luonnonmukaista ruokavaliota.

Masennuksen riski oli prosessoitua ruokaa syövillä 58 prosenttia suurempi kuin niillä koehenkilöillä, joiden ruokavalioon kuului hyvin vähän teollisesti käsiteltyä ruokaa.

http://www.iltalehti.fi/elintavat/2009110310531883_el.shtml
onnneksi esivanhempamme eivät altistuneet liikaa fruktoosisiirapapille, eiköhän pitemmän päälle tutkimukset osoita että myös tämä kaikkien muidenkin kanssa vähentää syntyvyyttä Nauraa hysteerisesti
Kirjoita vastausVastaa tähän viestiin
to 25.2.2010
Aktiivisuus foorumissa ja ryhmissä
Viestejä 1197
0
 

 Pihla kirjoitti...
Siis koskeeko tämä sitä pelkkää fruktoosia myös?
Sitä mitä myydään paketissa kaupassa?
Löysin tällaisen: http://www.poliklinikka.fi/?id=1823143&page=5575414

Leptiini on hormoni, joka saa meidät tuntemaan itsemme kylläisiksi. Leptiinitaso kohoaa insuliininerityksen mukana. Greliinin eli ”nälkähormonin” taso puolestaan laskee. Tutkimuksissa on saatu näyttöä siitä, että fruktoosi vaikuttaa juuri päinvastaisesti vähentämällä leptiiniä, joten emme välttämättä tunne itseämme kylläisiksi syötyämme runsaasti fruktoosia sisältävän aterian. Fruktoosi ei vähennä greliinin eritystä yhtä hyvin kuin glukoosi, joten jäämme myös helposti nälkäisiksi. Tästä syystä jotkut asiantuntijat näkevätkin runsaasti fruktoosia sisältävän ruokavalion altistavan liikasyömiselle ja siten ylipainolle.

Asiantuntijat käyvät keskustelua siitä, miten järkevää maissisiirapin käyttö on Yhdysvaltain lihavuusepidemian ja nopeasti yleistyvän tyypin 2 diabeteksen valossa. Ne, joiden mielestä nämä ongelmat ovat yhteydessä toisiinsa, huomauttavat, että lihavuusongelma ja ruoan makeuttaminen epäilyttävällä maissisiirapilla ovat ajallisesti yhteydessä toisiinsa.


Niin ja tällaisen: http://www.uusisuomi.fi/kotimaa/30890-fruktoosi-onkin-haitallisempaa-kuin-muut-sokerit

Fruktoosi-tutkimuksessa Parks rekrytoi kollegoineen kuusi keski-iältään 28-vuotiasta normaalipainoista koehenkilöä, joista neljä oli miehiä ja kaksi naisia. Koehenkilöt joivat kolmea erilaista virvoitusjuomaa kolmella eri kerralla. Yksi juomista oli makeutettu pelkästään glukoosilla, toinen puoliksi glukoosilla ja puoliksi fruktoosilla ja kolmas 25-prosenttisesti glukoosilla ja 75-prosenttisesti fruktoosilla.

Kehon rasvahappojen muodostuminen (lipogenesis) lisääntyi 7,8 prosenttia pelkästä glukoosijuomasta, 15,9 prosenttia juomasta, jossa puolet oli glukoosia ja puolet fruktoosia sekä 16,9 prosenttia pääasiallisesti fruktoosilla makeutetusta juomasta.

Lisäksi kehon tyydyttyneiden triglyseridi -rasvahappojen arvot olivat 11-29 prosenttia korkeammat fruktoosilla makeutettujen juomien nauttimisen jälkeen.

Vastaavanlaisia tuloksia fruktoosin nopeammasta vaikutuksesta rasvantuotantoon kehossa on saatu myös Floridan yliopistossa vuonna 2005 laaditussa tutkimuksessa. Floridassa tehdyssä tutkimuksessa havaittiin, että fruktoosin nauttimisen jälkeen virtsahapot lisääntyivät kehossa. Äkillinen virtsahappojen lisääntyminen häiritsi insuliinin toimintaa, mikä vaikuttaa siihen, kuinka solut varastoivat sokeria ja muita ravintoaineita energiaksi.


En tiedä minkälaisessa pakkauksessa fruktoosia myydään, mutta keskimmäisessä tutkimuksessa (aika pieni otanta tosin) on eroteltu glukoosin ja fruktoosin vaikutukset toisistaan. Jälkimmäisessä puhutaan vain fruktoosin vaikutuksesta, mutta siinä ei ole eritelty tutkimusta tarkemmin.
Kirjoita vastausVastaa tähän viestiin
to 25.2.2010
Aktiivisuus foorumissa ja ryhmissä
Viestejä 97
+1
 

 Plotnij kirjoitti...
onnneksi esivanhempamme eivät altistuneet liikaa fruktoosisiirapapille, eiköhän pitemmän päälle tutkimukset osoita että myös tämä kaikkien muidenkin kanssa vähentää syntyvyyttä Nauraa hysteerisesti
Äläs nyt, jos miettii maapallon kantokykyä ja sitä kuinka paljon ihmisiä pallolla on, niin olisi aika tragikoomista, jos ihmiskunta onnistuisi steriloimaan itse itsensä muropatukkateollisuuden johdolla :D
Kirjoita vastausVastaa tähän viestiin
to 25.2.2010
Aktiivisuus foorumissa ja ryhmissä
Viestejä 97
+1
 

Mulle kyllä riittää yksi keksi,jos otan.Samoin,kun kaveri sanoi,että kieltäytyy täysin suklaasta,tai sortuu,niin minä taas sortuisin,jos en ottaisi 50g suklaata kerran viikossa.Joskus olen ollut totaalikieltäytyjä tollasissa,ja silloin tekee hulluna mieli suklaata.
Olenkohan minä pahasti poikkeava Miettii
Kirjoita vastausVastaa tähän viestiin
to 25.2.2010
Aktiivisuus foorumissa ja ryhmissä
Viestejä 860
0
 

Savanah, Kiitos!!
POlen kuullut, että fruktoosi vanhentaa solujakin. Jätän ton fruktoosin nyt lapsilta pois. Siirrytään inkkarisokerin täysin!!
Kirjoita vastausVastaa tähän viestiin
pe 26.2.2010
Aktiivisuus foorumissa ja ryhmissä
Viestejä 92
0
 

TSO, et ole. Ei minullakaan toimi totaalikielto oikein minkään asian kanssa. Paljon helpompaa on minullekin sallia itselleni pari palaa suklaata kuin yrittää olla kokonaan ilman.
Kirjoita vastausVastaa tähän viestiin
pe 26.2.2010
Aktiivisuus foorumissa ja ryhmissä
Viestejä 161
0
 

 nanikka kirjoitti...
TSO, et ole. Ei minullakaan toimi totaalikielto oikein minkään asian kanssa. Paljon helpompaa on minullekin sallia itselleni pari palaa suklaata kuin yrittää olla kokonaan ilman.
Juu,kai meitäkin on.Suurin osa tuntuu olevan päinvastasia.Yksi asiakkaani juuri sanoi,että kun on ravintolassa töissä,ei voi ottaa edes yhtä keksiä lounasaikaan seisovasta pöydästä,kun söisi heti paketin.
Mulla on kyllä hyvä itsekuri.Mutta se ei valitettavasti näy painon hyvänä putoamisena.Kaksi ongelmaa:vedän överiksi,eli kiellän itseltäni liikaa-ja toinen on varmaankin se,että jotkut tietyt asiat ei maistu ollenkaan.Mutta enpä jatka lisää,sillä menin jo Aiheen vierestä
Kirjoita vastausVastaa tähän viestiin
pe 26.2.2010
Aktiivisuus foorumissa ja ryhmissä
Viestejä 860
0
 

 

Vastaa
Keskustelun päävalikko > Uutisia > Kun yksi keksi ei riitä – tutkimus paljastaa naposteluhimon syyn