Kalorilaskuri

Sykemittari Polar FT60

Sykemittari Polar FT60


Jos olet jäsen, kirjaudu tästä!

Vastaa

 
Mulla ollut viikon, pari käytössä ihana Polarin FT60. Harmi kun mulla ei oo kenkään laitettavaa juoksusensoria, mutta muuten hoitaa hienosti perussykemittarin hommat. Näyttää yhtäaikaa sekä sykkeen joko bpm/% maksimista, kellonajan, treenin kuluneen ajan ja kulutetut kalorit.

+ suomenkielinen käyttöliittymä vaihtoehtona
+ makeat värivaihtoehdot
+ painon saa laitettua 100 g tarkkuudella

- hiostava ja painaumia aiheuttava jos pitää kädessä kellonympäri
Kirjoita vastausVastaa tähän viestiin
ma 23.3.2009
Aktiivisuus foorumissa ja ryhmissä
Viestejä 377
0
 

Mullakin on sama Polar FT60 ollut pari kuukautta. Ei kai sekään mittari vähennä automaattisesti peruskulutusta, tiedätkö? Minä vaan ihmettelen, kun ei niitä kaloreita tunnu hirveästi kuluvan. Vaikka tunnin riehuu melkolailla hulluna, niin joku reilu 300 kaloria menee ja siitä pois vielä 70, niin ei sillä paljon juhlita. (Olen 152 cm/n. 56,5 - 58 kg nainen)

Sitten kun vertaa esim. jonkin cross trainerin näyttämään kalorinkulutukseen (merkataan ikä, paino, sukupuoli), niin cross trainer ilmoittaa samassa ajassa yli kolminkertaisen kalorimäärän kuin sykemittari. Ja sykemittarista vielä pois peruskulutus, niin ero on melkoinen. Eipä sillä, että olisin koskaan luottanut minkään crossarin tai stepperin ilmoittamiin lukemiin mutta jos jotkut uskoo ja syövät sen mukaan, niin ei ihme, jos ei laihdu.

Kun käy katsomassa joidenkin blogeja, niin siellä voi olla jollain jotain 670 kcal:a mennyt tunnin kuntosalitreenissä. Mulla näyttää sykemittari tunnin kuntosalista ehkä 270 kcal:a enkä tosiaankaan vaan istuskele siellä. Mutta kai se sitten on siitä kiinni, että minkä kokoinen on.

Hyvä mittari. Aika helppo käyttää ja antaa mukavasti motivaatiota, kun pitää yrittää saada viikon harjoitusohjelma tiettyine syketasoineen täyteen.
Kirjoita vastausVastaa tähän viestiin
ma 23.3.2009
Viestejä 1
0
 

Heh heh, painava on raskas kantaa. Meikäläisen kulutus on ihan eri kaliiberia kuin 20 kg kevyemmän äitini. Niin se vaan menee...
Kirjoita vastausVastaa tähän viestiin
ti 24.3.2009
Aktiivisuus foorumissa ja ryhmissä
Viestejä 377
0
 

Hankin myös juuri samaisen mittarin. Täälläkin kiinnostaisi tietää onko kulutuslukemista jo vähennetty peruskulutus.

Onko kukaan testannut kyseisen mittarin (tai FT80 mallin, siinä on sama) harjoitusohjelmatoimintoja? Mun mielestä ohjelma antaa vähän turhan rankkoja vaatimuksia kun niitä katselin. Painonpudotusohjelma antaa tavoitteeksi liikkua yli puolet harjoitusajasta sykealueella 2, joka on n. 70-80% maksimisykkeestä, ja kunnonkohotusohjelma suunnilleen 3/4 harjoitusajasta. Loput on sykealueella 1 eli 60-70% maksimisykkeestä. Eli ns. rasvanpoltto/palauttavan liikunnan alueella, 50-60% maksimisykkeestä tapahtuvaa kuntoilua ei huomioida lainkaan.

Harjoitusmääräksi mittari suositteli mulle suunnilleen 3 tuntia viikossa. Sain kyllä kuntotestistä ihan ok tuloksen 42 eli mun ikäisellä hyvän kunnon ylärajoilla, eli en tiedä millaisia ohjelmia tulisi selvästi heikommalla tuloksella. Tiedän kuitenkin, että noilla tehoilla en kauaa jaksaisi tuollaisia määriä, kun mulla on suht rankka työ kuitenkin. Sen takia varmaan kuntoluokka oli noinkin hyvä kun en ole liikuntaa pahemmin harrastanut.

Ainakin mitä olen lueskellut aiemmin niin kuntoilua aloittaessa pitäisi keskittyä liikkumaan enimmäkseen tuolla 60-70% sykealueella ja vasta myöhemmin alkaa treenata vauhtikestävyyden puolta. Mutta ehkä sitten olen mittarin mielestä niin hyväkuntoinen että voisin treenata tehokkaamminkin, en tiedä. Aion kyllä alkuun ainakin käyttää mittaria vain mittarina ja jättää nuo harjoitusohjelmat vähemmälle huomiolle. Olen ihan liian monta kertaa aloittanut treenaamaan täysillä ja sitten yhtäkkiä alkaakin olla pientä flunssaa tai jalat kipeänä ja kuntoilu jää. Nyt aion liikkua ihan vain fiilispohjalta ja vähitellen lisätä määrää ja vasta paljon myöhemmin tehoa.
Kirjoita vastausVastaa tähän viestiin
ke 15.4.2009
Aktiivisuus foorumissa ja ryhmissä
Viestejä 42
0
 

En löytänyt mistään tietoa siitä vähentääkö mittari peruskulutusta joten päätin tehdä pienen testin. Jos mittari vähentäisi peruskulutuksen, niin jos sitä pitää päällä levossa pitäisi kulutuksen olla lähellä nollaa, jos taas ei, sen pitäisi olla lähellä perusaineenvaihdunnan energiankulutusta eli sitä kalorimäärää, jonka päivässä käyttää peruselintoimintoihin vaikka makaisi sängyssä koko päivän.

Laitoin siis mittarin päälle ja menin puoleksi tunniksi sänkyyn lukemaan :) Keskisyke oli vain muutaman lyönnin leposykkeen yläpuolella. Puolen tunnin kulutus oli 27 kaloria, eli tunnissa 2x27=54, ja vuorokaudessa siis 24x54=1296. Sykemittarin mukaan siis kuluttaisin tuon verran kaloreita jos vain makaisin sängyssä koko päivän. Kun olen eri lähteistä katsonut arvioita peruskulutuksestani, tuo on varsin lähellä sitä lukemaa (painan n. 58kg ja se on myös mittarissa painona tällä hetkellä), joten sanoisin että laskuri ei siis vähennä peruskulutusta. Eihän tämä mikään tieteellisen tarkka testi tietenkään ole mutta itse ainakin oletan nyt että sykemittari ei vähennä peruskulutusta ja sen mukaan merkitsen laskuriin.
Kirjoita vastausVastaa tähän viestiin
ke 15.4.2009
Aktiivisuus foorumissa ja ryhmissä
Viestejä 42
0
 

Itselläni myös tuo sama mittari ollut vähän yli viikon ja olen ollut siihen erittäin tyytyväinen. Varsinaisia vertailukohteita ei ole, sillä en ole aikaisemmin sykemittaria omistanut, mutta mahdollisesti tuota seuraavalla mittarilla on melkoisen korkea raja ylitettävänä. Itselleni mittari asetti painonpudotusohjelmalla 5,5 h liikuntaa, joista suurin osa tuolla kakkostasolla. Näin "puolihuonokuntoisena" (yhtä numeroa vajaa keskitasokunto mittarin mukaan) kakkostaso on helppo saavuttaa vaikka ottamalla lenkillä muutama juoksuaskel ja kävellä sitten reippaammin.

En ole noita kalorinkulutuksia verrannut Cross-Trainerin vastaavien kanssa, mutta voisihan sitä joskus katsoa kuinka erilaisia lukuja se heittää. Itselläni kuluu puolentoista tunnin salireissun (sisältäen kävely salille, crossia ja treeniä) aikana 500-800 kcal tehosta riippuen, eli oikein mukava määrä mielestäni.

Erityisesti pitää mainita se, että tuon sykemittarin kanssa jumpatessa vasen polveni ei ole tuntunut lainkaan niin kipeältä. Veikkaan että tämä johtuu ihan vain siitä että se välillä rauhoittelee etten huhki liikaa. Jos joku on samassa tilanteessa kuin minä olin ja miettii kokeilisiko sykemittaria, voin kyllä suositella juuri tätä mittaria ensimmäiseksi mittariksi. Suositushinta pyörii tuossa parinsadan euron paikkeilla mutta ainakin omasta mielestäni on ehdottomasti sen arvoinen.
Kirjoita vastausVastaa tähän viestiin
ke 15.4.2009
Aktiivisuus foorumissa ja ryhmissä
Viestejä 126
0
 

 

Vastaa