Crema Catalana

AineksetMäärä
(g)
Määrä
(kpl)
Määrä
(tl)
Määrä
(rl)
Määrä
(dl)
EnergiaPHRK
Kevytmaito, laktoositon maitojuoma, rasvaa 1,5 %, d-vitamiinia 1ug 500 g 100 tl33 rl5 dl193 kcal17 g14 g7,5 g0 g
Sitruuna kuorittu 120 g3,3 kpl   49 kcal0,7 g2,6 g1,3 g3,4 g
Keltuainen, 20g, annos 20g100 g    64 kcal3,5 g0,2 g25 g0 g
Sokeri 125 g42 kpl31 tl10 rl1,5 dl507 kcal0 g125 g0 g0 g
Vehnäjauho puolikarkea 50 g  5 rl0,8 dl172 kcal5,1 g35 g0,6 g1,8 g
Kaneli, jauhettu, annos 2g2 g    5,2 kcal0,1 g1,6 g0,1 g1,1 g
Vanilliinisokeri, teelusikka3 g    12 kcal0 g3 g0 g0 g
Protsku Hiilari RasvaKoko resepti
4 annosta
900 g    1003 kcal26 g181 g35 g6,3 g
Ravintosisältö / annos225 g    251 kcal6,5 g45 g8,6 g1,6 g
Ravintosisältö / 100g100 g    111 kcal2,9 g20 g3,8 g0,7 g
Raasta sitruunasta keltainen kuori ja pane se kattilaan yhdessä maidon kanssa.

Sekoita keltuaisiin muut aineet vanilliinisokeria lukuunottamatta.

Kiehauta maito ja vatkaa siihen munaseos.

Kuumenna ja keitä hiljalleen koko ajan sekoittaen n. 3 min.

Mausta vanilliinisokerilla.

Kaada vanukas laakeaan tarjoilukulhoon.

Kun se on hieman jäähtynyt, sirottele pinnalle sokeria.

Vinkki: halutessasi voit karamellisoida sokerin panemalla vanukkaan hetkeksi kuumaan grilliin.

(Voidaan koristella kermavaahdolla.)