Parsakaalikeitto (Painonvartijat)

AineksetMäärä
(g)
Määrä
(kpl)
Määrä
(tl)
Määrä
(rl)
Määrä
(dl)
EnergiaPHRK
Parsakaali brokkoli 500 g1,4 kpl   175 kcal23 g10 g1,5 g13 g
Kasvisliemi laimennettu 800 g  53 rl8 dl74 kcal2,3 g3,3 g5,8 g0,4 g
Rahka, maitorahka , maustamaton, rasvaa <0,5 % 100 g 20 tl6,7 rl1 dl59 kcal10 g3 g0,4 g0 g
Rasvaton maito, laktoositon maitojuoma, d-vitamiinia 1ug 30 g 6 tl2 rl 8 kcal1 g0,9 g0 g0 g
Valkosipuli 4 g1 kpl   4,3 kcal0,3 g0,7 g0 g0,1 g
Protsku Hiilari RasvaKoko resepti
4 annosta
1434 g    321 kcal37 g18 g7,7 g13 g
Ravintosisältö / annos359 g    80 kcal9 g4,4 g1,9 g3,3 g
Ravintosisältö / 100g100 g    22 kcal2,5 g1,2 g0,5 g0,9 g
Leikkaa parsakaali (500 g) kukinnoiksi ja varret ohuiksi viipaleiksi.

Kuumenna kasvisliemi (8 dl) kiehuvaksi, lisää liemeen parsakaali ja keitä miedolla lämmöllä kannen alla noin 10 minuuttia.

Soseuta keitto.

Mausta maun mukaan suolalla sekä mustapippurilla ja kuumenna tarvittaessa uudelleen.

Sekoita maitorahkan (1 dl/100 g) joukkoon rasvaton maito (2 rkl), murskattu valkosipulinkynsi sekä hienonnettua kirveliä tai persiljaa.

Jaa seos lusikalla keittoannosten pinnalle.

Voit myös jättää maitorahkaseoksen pois, jolloin yksi annos painaa n. 326 grammaa ja 100 g:ssa keittoa on 17 kaloria.