Jauhelihakastike (Painonvartijat)
Ainekset | Määrä (g) | Määrä (kpl) | Määrä (tl) | Määrä (rl) | Määrä (dl) | Energia | P | H | R | K |
Jauheliha, naudan 10% paistijauheliha | 400 g | | | | | 664 kcal | 76 g | 0 g | 40 g | 0 g |
Sipuli | 110 g | 2 kpl | | | 1,2 dl | 33 kcal | 1,4 g | 5,3 g | 0,2 g | 1,9 g |
Valkosipuli | 4 g | 1 kpl | | | | 4,3 kcal | 0,3 g | 0,7 g | 0 g | 0,1 g |
Porkkana | 130 g | 2 kpl | | | | 43 kcal | 0,8 g | 7,2 g | 0,3 g | 3,3 g |
Lehtiselleri | 75 g | 0,2 kpl | | | 1,5 dl | 10 kcal | 0,8 g | 0,8 g | 0,2 g | 0,8 g |
Tomaattimurska | 800 g | | | 53 rl | 8 dl | 235 kcal | 4,5 g | 42 g | 1,6 g | 15 g |
Punaviini | 120 g | | 24 tl | 8 rl | 1,2 dl | 85 kcal | 0,4 g | 0,2 g | 0 g | 0 g |
|
| Koko resepti 6 annosta | 1639 g | | | | | 1073 kcal | 84 g | 57 g | 42 g | 21 g |
Ravintosisältö / annos | 273 g | | | | | 179 kcal | 14 g | 9 g | 7 g | 3,5 g |
Ravintosisältö / 100g | 100 g | | | | | 65 kcal | 5,1 g | 3,5 g | 2,6 g | 1,3 g |
400 g naudan paistijauhelihaa
2 sipulia
1 valkosipulinkynsi
2 porkkanaa
3-4 lehtisellerinvartta
2 tlk (à 400 g) säilöttyä tomaattimurskaa
1,2 dl punaviiniä
1 rkl kuivattua yrttiseosta
ripaus suolaa ja jauhettua mustapippuria
hienonnettuja tuoreita yrttejä, esim.
basilikaa ja oreganoa
1. Kuori ja hienonna sipulit ja murskaa valkosipulinkynsi.
Kuori ja kuutioi porkkanat ja hienonna lehtisellerinvarret.
2. Ruskista jauheliha.
Lisää kasvikset jauhelihan joukkoon pariksi minuutiksi kuullottumaan.
3. Kaada pannuun tomaattimurska sekä punaviini ja mausta seos yrttimausteilla.
Hauduta kastiketta miedolla lämmöllä n. 30 minuuttia.
Mausta maun mukaan suolalla ja mustapippurilla.
Ripottele pinnalle hienonnettuja yrttejä.
Tarjoile keitetyn pastan kanssa.