Lihapullat, espanjalaiset (Painonvartijat)

AineksetMäärä
(g)
Määrä
(kpl)
Määrä
(tl)
Määrä
(rl)
Määrä
(dl)
EnergiaPHRK
Jauheliha, naudan 10% paistijauheliha250 g    415 kcal48 g0 g25 g0 g
Munanvalkuainen (Kela 1989), annos 100g35 g    13 kcal3,2 g0 g0 g0 g
Sipuli 130 g2,4 kpl  1,4 dl39 kcal1,6 g6,2 g0,3 g2,2 g
Valkosipuli tomaattimurska (Eldorado), annos 400g8 g    2,7 kcal0,1 g0,5 g0 g0 g
Suola, annos 3g3 g    0 kcal0 g0 g0 g0 g
Mustapippuri 1 g 1/2 tl0,1 rl 2,8 kcal0,1 g0,4 g0 g0,3 g
Paseerattu tomaatti (Rainbow), annos 500g500 g    125 kcal6,5 g21 g1 g0 g
Herkkusieni säilyke 200 g33 kpl  3,3 dl34 kcal4,2 g0,4 g0,6 g4,8 g
Paprikajauhe 6 g 3 tl1 rl 19 kcal0,9 g1,1 g0,8 g2,2 g
Persilja 2 g  1 rl 0,5 kcal0 g0 g0 g0,2 g
Protsku Hiilari RasvaKoko resepti
4 annosta
1135 g    652 kcal64 g30 g28 g10 g
Ravintosisältö / annos284 g    163 kcal16 g7,4 g6,9 g2,4 g
Ravintosisältö / 100g100 g    57 kcal5,6 g2,6 g2,4 g0,9 g
250 g naudan paistijauhelihaa
1 munanvalkuainen
2 sipulia
2 valkosipulinkynttä
ripaus suolaa ja jauhettua mustapippuria
1 rkl kuivattua yrttiseosta
1 tlk (500 g) paseerattua säilöttyä tomaattia
1 tlk (n. 200 g) säilöttyjä herkkusieniviipaleita
1 rkl paprikajauhetta

Päälle: hienonnettua tuoretta persiljaa

1. Pane jauheliha kulhoon ja sekoita joukkoon valkuainen.

2. Kuori ja hienonna sipulit ja murskaa valkosipulinkynnet.

Lisää jauhelihan joukkoon.

Mausta seos maun mukaan suolalla sekä mustapippurilla ja yrttimausteilla.

Sekoita tasaiseksi taikinaksi.

3. Tee taikinasta kostutetuin käsin pieniä lihapullia.

4. Kuumenna pinnoitettu paistinpannu ja lisää lihapullat pannuun pienissä erissä.

Paista niitä ilman rasvaa kieritellen, kunnes ne ovat joka puolelta kauniin ruskeita.

5. Kaada paseeratut tomaatit ja herkkusienet liemineen pannuun.

Mausta paprikajauheella ja kypsennä miedolla lämmöllä silloin tällöin sekoittaen 10-15 minuuttia.

Tarkista maku ja mausta tarpeen mukaan suolalla ja mustapippurilla.

Ripottele pinnalle hienonnettua persiljaa.