Hapanimelä possupata (Painonvartijat)

AineksetMäärä
(g)
Määrä
(kpl)
Määrä
(tl)
Määrä
(rl)
Määrä
(dl)
EnergiaPHRK
Porsaanfilee ulko/sisäfilee, rasvaa 4,5 % 400 g2/3 kpl   501 kcal84 g0 g18 g0 g
Suola, annos 3g1 g    0 kcal0 g0 g0 g0 g
Mustapippuri 1 g 1/2 tl0,1 rl 2,8 kcal0,1 g0,4 g0 g0,3 g
Sipuli 200 g3,6 kpl  2,2 dl61 kcal2,5 g10 g0,4 g3,4 g
Valkosipuli 16 g4 kpl   17 kcal1,3 g2,6 g0,1 g0,3 g
Porkkana, keskikokoinen 65g200 g3,1 kpl   56 kcal1,2 g12 g0,4 g5 g
Sokeriherneen palko50 g    15 kcal1,7 g1,8 g0,2 g0 g
Lihaliemi laimennettu 400 g 80 tl27 rl4 dl76 kcal0 g12 g2,4 g0,1 g
Tomaatti 500 g4 kpl   114 kcal2,8 g17 g1,5 g7 g
Maissitärkkelys 7 g  1 rl0,1 dl25 kcal0 g6 g0 g0 g
Chilikastike original, Felix12 g    11 kcal0,2 g1,8 g0 g0 g
Sokeri 4 g1,3 kpl1 tl1/3 rl0,1 dl16 kcal0 g4 g0 g0 g
Valkoviinietikka (Rajamäen)15 g    3 kcal0 g1 g0 g0 g
Soijakastike 36 g 6 tl2 rl0,3 dl22 kcal1,9 g3,4 g0 g0 g
Protsku Hiilari RasvaKoko resepti
4 annosta
1842 g    918 kcal96 g72 g23 g16 g
Ravintosisältö / annos461 g    230 kcal24 g18 g5,8 g4 g
Ravintosisältö / 100g100 g    50 kcal5,2 g3,9 g1,2 g0,9 g
400 g porsaan ulkofilettä
ripaus suolaa ja jauhettua mustapippuria
3 sipulia
4 valkosipulinkynttä
2-3 porkkanaa
50 g sokeriherneenpalkoja
4 dl lihalientä
4 tomaattia
1 rkl maissitärkkelystä
2 rkl chilikastiketta
1 tl sokeria
2 rkl riisi- tai valkoviinietikkaa
2 rkl soijakastiketta

1. Leikkaa porsaan ulkofilee suikaleiksi.

2. Kuumenna wokpannu tai paistokasari ja pane lihasuikaleet pienissä erissä pannuun.

Kääntele lihoja niin, että ne ruskistuvat joka puolelta.

Lisää uusia suikaleita vasta, kun entiset ovat ruskistuneet.

Mausta ruskistuneet suikaleet suolalla ja mustapippurilla.

3. Kuori ja suikaloi sipulit ja murskaa valkosipulinkynnet.

Lisää sipulit ja valkosipuli lihan joukkoon pariksi minuutiksi kuullottumaan.

4. Kuori ja suikaloi porkkanat ja leikkaa sokeriherneenpalot 3-4 osaan.

Lisää porkkana, herneenpalot ja lihaliemi pannuun.

Hauduta miedolla lämmöllä noin 10 minuuttia eli kunnes liha on pehmeää.

5. Leikkaa tomaatit lohkoiksi ja lisää ne pannuun.

6. Sekoita keskenään maissitärkkelys, chilikastike, sokeri, viinietikka ja soijakastike ja kaada liemi muiden aineiden joukkoon.

Keitä pari minuuttia ja tarkista maku.

Tarjoa keitetyn riisin kanssa.