Lasagne (painonvartijat)

AineksetMäärä
(g)
Määrä
(kpl)
Määrä
(tl)
Määrä
(rl)
Määrä
(dl)
EnergiaPHRK
Jauheliha, naudan 10% paistijauheliha250 g    415 kcal48 g0 g25 g0 g
Sipuli 130 g2,4 kpl  1,4 dl39 kcal1,6 g6,2 g0,3 g2,2 g
Herkkusieni säilyke 200 g33 kpl  3,3 dl34 kcal4,2 g0,4 g0,6 g4,8 g
Tomaattimurska 400 g  27 rl4 dl118 kcal2,2 g21 g0,8 g7,6 g
Lihaliemi laimennettu 200 g 40 tl13 rl2 dl38 kcal0 g6 g1,2 g0 g
Suola, annos 3g1 g    0 kcal0 g0 g0 g0 g
Mustapippuri 1 g 1/2 tl0,1 rl 2,8 kcal0,1 g0,4 g0 g0,3 g
Rasvaton maito, laktoositon maitojuoma, d-vitamiinia 1ug 300 g 60 tl20 rl 80 kcal10 g9 g0 g0 g
Vehnäjauho puolikarkea 30 g  3 rl0,5 dl103 kcal3,1 g21 g0,4 g1,1 g
Juustoraaste x-tra 15 %, annos 100g40 g    104 kcal12 g0,8 g6 g0 g
Valkopippuri, annos 1g1 g    0 kcal0 g0 g0 g0 g
Lasagnelevy Rainbow100 g    367 kcal14 g71 g3,1 g3 g
Protsku Hiilari RasvaKoko resepti
6 annosta
1653 g    1300 kcal95 g136 g37 g19 g
Ravintosisältö / annos276 g    217 kcal16 g23 g6,2 g3,2 g
Ravintosisältö / 100g100 g    79 kcal5,7 g8,2 g2,3 g1,1 g
6 lasagnelevyä

Jauhelihakastike:
250 naudan paistijauhelihaa
2 sipulia
1 tlk (n. 200 g) säilöttyjä herkkusieniviipaleita
1 tlk (400 g) säilöttyä tomaattimurskaa
2 dl lihalientä
ripaus suolaa ja jauhettua mustapippuria
1 rkl kuivattua yrttiseosta

Juustokastike:
3 dl rasvatonta maitoa
3 rkl vehnäjauhoja
3/4 dl (40 g) juustoraastetta (rasvaa 11-20 %)
ripaus suolaa ja jauhettua valkopippuria

1. Kuumenna suuri, pinnoitettu paistinpannu tai paistokasari ja ruskista jauheliha siinä ilman rasvaa.

2. Kuori ja hienonna sipulit.

Lisää hienonnetut sipulit jauhelihan joukkoon pariksi minuutiksi kuullottumaan.

3. Lisää pannuun herkkusienet liemineen, tomaattimurska sekä lihaliemi ja kuumenna kiehuvaksi.

Hauduta miedolla lämmöllä ilman kantta 15-20 minuuttia.

Mausta maun mukaan suolalla, pippurilla sekä yrteillä.

4. Tee jauhelihakastikkeen hautuessa juustokastike.

Sekoita vehnäjauhot kylmän maidon joukkoon tasaiseksi seokseksi.

Kaada seos pinnoitettuun kattilaan ja kuumenna kiehuvaksi koko ajan hämmentäen.

Vähennä lämpöä ja hauduta kastiketta 5-10 minuuttia.

Ota kattila levyltä pois ja lisää suurin osa juustosta.

Mausta kastike maun mukaan suolalla ja valkopippurilla.

5. Levitä puolet jauhelihakastikkeesta lasagne- tai muuhun suorakaiteen muotoiseen vuokaan.

Levitä päälle puolet lasagnelevyistä ja puolet juustokastikkeesta.

Pane sen päälle loput jauhelihakastikkeesta, loput lasagnelevyistä sekä juustokastikkeesta.

Ripottele pinnalle loput juustoraasteesta.

Kypsennä uunissa 175 asteen lämmössä noin tunnin ajan.