Marenkimelba (Painonvartijat)

AineksetMäärä
(g)
Määrä
(kpl)
Määrä
(tl)
Määrä
(rl)
Määrä
(dl)
EnergiaPHRK
Persikka/nektariini, keskiarvo, punnittu kivineen 600 g4,1 kpl  7,5 dl234 kcal6 g41 g1,6 g11 g
Vadelma 200 g  20 rl4 dl82 kcal2 g8,2 g1,6 g7,4 g
Täysmehu, appelsiinitäysmehu 50 g 10 tl3,3 rl1/2 dl22 kcal0,1 g5 g0,1 g0 g
Munanvalkuainen (Kela 1989), annos 100g70 g    26 kcal6,3 g0 g0 g0 g
Sokeri 50 g17 kpl13 tl4,2 rl0,6 dl203 kcal0 g50 g0 g0 g
Protsku Hiilari RasvaKoko resepti
4 annosta
970 g    567 kcal14 g104 g3,3 g18 g
Ravintosisältö / annos243 g    142 kcal3,6 g26 g0,8 g4,6 g
Ravintosisältö / 100g100 g    58 kcal1,5 g11 g0,3 g1,9 g
4 persikkaa tai 8 mehuun säilöttyä persikanpuolikasta
4 dl vadelmia
1/2 dl appelsiinitäysmehua
2 munanvalkuaista
1/2 dl sokeria

1. Halkaise persikat ja poista niistä kivet.

Valuta säilykepersikat, jos käytät niitä.

Levitä persikanpuolikkaat uunivuokaan ja ripottele vadelmat päälle.

Valuta appelsiinimehu joukkoon.

Kypsennä 175 asteen uuninlämmössä 10 minuuttia.

2. Vatkaa sillä aikaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi.

Lisää sokeri vaahdon joukkoon vähitellen koko ajan voimakkaasti vatkaten.

3. Levitä marenki persikoiden ja vadelmien päälle vuokaan ja jatka kypsentämistä 10-15 minuuttia, kunnes marenki on väriltään kullankeltaista.

- - -

Vinkki: Valkuaiset vaahdottuvat parhaiten huoneenlämpöisinä.

Pidä huoli siitä, että sekä kulho että vatkain ovat puhtaat ja kuivat.