Marenkimelba (Painonvartijat)
Ainekset | Määrä (g) | Määrä (kpl) | Määrä (tl) | Määrä (rl) | Määrä (dl) | Energia | P | H | R | K |
Persikka/nektariini, keskiarvo, punnittu kivineen | 600 g | 4,1 kpl | | | 7,5 dl | 234 kcal | 6 g | 41 g | 1,6 g | 11 g |
Vadelma | 200 g | | | 20 rl | 4 dl | 82 kcal | 2 g | 8,2 g | 1,6 g | 7,4 g |
Täysmehu, appelsiinitäysmehu | 50 g | | 10 tl | 3,3 rl | 1/2 dl | 22 kcal | 0,1 g | 5 g | 0,1 g | 0 g |
Munanvalkuainen (Kela 1989), annos 100g | 70 g | | | | | 26 kcal | 6,3 g | 0 g | 0 g | 0 g |
Sokeri | 50 g | 17 kpl | 13 tl | 4,2 rl | 0,6 dl | 203 kcal | 0 g | 50 g | 0 g | 0 g |
|
| Koko resepti 4 annosta | 970 g | | | | | 567 kcal | 14 g | 104 g | 3,3 g | 18 g |
Ravintosisältö / annos | 243 g | | | | | 142 kcal | 3,6 g | 26 g | 0,8 g | 4,6 g |
Ravintosisältö / 100g | 100 g | | | | | 58 kcal | 1,5 g | 11 g | 0,3 g | 1,9 g |
4 persikkaa tai 8 mehuun säilöttyä persikanpuolikasta
4 dl vadelmia
1/2 dl appelsiinitäysmehua
2 munanvalkuaista
1/2 dl sokeria
1. Halkaise persikat ja poista niistä kivet.
Valuta säilykepersikat, jos käytät niitä.
Levitä persikanpuolikkaat uunivuokaan ja ripottele vadelmat päälle.
Valuta appelsiinimehu joukkoon.
Kypsennä 175 asteen uuninlämmössä 10 minuuttia.
2. Vatkaa sillä aikaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi.
Lisää sokeri vaahdon joukkoon vähitellen koko ajan voimakkaasti vatkaten.
3. Levitä marenki persikoiden ja vadelmien päälle vuokaan ja jatka kypsentämistä 10-15 minuuttia, kunnes marenki on väriltään kullankeltaista.
- - -
Vinkki: Valkuaiset vaahdottuvat parhaiten huoneenlämpöisinä.
Pidä huoli siitä, että sekä kulho että vatkain ovat puhtaat ja kuivat.