Sitruuna-marenkipiiras (Painonvartijat)

AineksetMäärä
(g)
Määrä
(kpl)
Määrä
(tl)
Määrä
(rl)
Määrä
(dl)
EnergiaPHRK
Digestive-keksi, ruis270 g    1134 kcal19 g170 g43 g11 g
Margariini 40%, keskiarvo 25 g 5 tl1,8 rl0,3 dl92 kcal0,1 g0,4 g10 g0 g
Sitruuna kuorittu 80 g2,2 kpl   33 kcal0,5 g1,8 g0,9 g2,2 g
Vesi, vesijohtovesi 200 g 40 tl13 rl2 dl0 kcal0 g0 g0 g0 g
Sokeri 85 g28 kpl21 tl7,1 rl1 dl345 kcal0 g85 g0 g0 g
Perunajauho / -suurimo perunatärkkelys 20 g  2 rl1/3 dl67 kcal0 g16 g0 g0,3 g
Munanvalkuainen (Kela 1989), annos 100g70 g    26 kcal6,3 g0 g0 g0 g
Protsku Hiilari RasvaKoko resepti
10 annosta
750 g    1697 kcal26 g274 g54 g13 g
Ravintosisältö / annos75 g    170 kcal2,6 g27 g5,4 g1,3 g
Ravintosisältö / 100g100 g    226 kcal3,5 g36 g7,2 g1,8 g
Pohja:
10 ruisdigestivekeksiä
25 g margariinia (rasvaa enintään 40 %)

Täyte:
2 sitruunan raastettu kuori ja mehu
2 dl vettä
1/2 dl sokeria
2 rkl perunajauhoja

Marenki:
2 munanvalkuaista
1/2 dl sokeria

1. Murenna keksit monitoimikoneessa tai tehosekoittimessa.

Lisää rasva ja painele seos leivinpaperilla vuoratun irtoreunavuoan pohjalle.

2. Sekoita pienessä kattilassa raastettu sitruunankuori, sitruunamehu, vesi, sokeri ja perunajauhot.

Kuumenna seos koko ajan sekoittaen kiehumispisteeseen.

Anna kiisselin pulpahtaa pari kertaa, kunnes se sakenee.

Kaada kiisseli murupohjan päälle vuokaan.

3. Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi ja lisää sokeri vähitellen.

Jatka vatkaamista, kunnes vaahto on kovaa ja kiiltävää.

Levitä marenki sitruunakiisselin päälle.

Pidä piirasta uunissa 175 asteen lämmössä noin 10 minuuttia eli kunnes marenki on saanut vähän väriä.