Ananasneliöt (Painonvartijat)

AineksetMäärä
(g)
Määrä
(kpl)
Määrä
(tl)
Määrä
(rl)
Määrä
(dl)
EnergiaPHRK
Kananmuna kuoreton 55 g1 kpl   79 kcal6,9 g0,2 g5,6 g0 g
Valkuainen (100g)70 g    29 kcal6,9 g1,1 g0,1 g0 g
Sokeri 85 g28 kpl21 tl7,1 rl1 dl345 kcal0 g85 g0 g0 g
Ananasmurskaa ananasmehussa (Rainbow) 1 purkki 227/140g227 g    136 kcal0,9 g34 g0,2 g3,2 g
Margariini 40%, keskiarvo 28 g 5,6 tl2 rl0,3 dl103 kcal0,1 g0,4 g11 g0 g
Vehnäjauho puolikarkea 130 g  13 rl2 dl446 kcal13 g91 g1,6 g4,6 g
Leivinjauhe 5 g 1 tl1/3 rl 8,8 kcal0,3 g1,9 g0 g0 g
Manteli 10 g  1 rl0,1 dl62 kcal2,4 g0,7 g5,4 g0,7 g
Protsku Hiilari RasvaKoko resepti
12 annosta
610 g    1209 kcal31 g214 g24 g8,5 g
Ravintosisältö / annos51 g    101 kcal2,6 g18 g2 g0,7 g
Ravintosisältö / 100g100 g    198 kcal5 g35 g3,9 g1,4 g
1 muna
2 munanvalkuaista
1 dl sokeria
1 tlk (227 g) mehuun säilöttyä ananasmurskaa
2 rkl juoksevaa margariinia
2 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
1 rkl mantelilastuja

1. Vatkaa muna, valkuaiset ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi.

2. Lisää ananasmurska liemineen vaahdon joukkoon.

Lisää myös juokseva margariini.

Sekoita leivinjauhe vehnäjauhoihin ja lisää joukkoon.

Nostele taikina tasaiseksi.

3. Kaada taikina leivinpaperin päälle suorakaiteen muotoiseen vuokaan (13 x 14 cm) ja ripottele mantelilastut pinnalle.

(Voit paistaa leivonnaisen myös pyöreässä irtoreunavuoassa [halkaisija n. 20 cm].) Paista uunissa 175 asteen lämmössä 25-30 minuuttia eli kunnes leivonnainen on keskeltäkin kypsä ja pinnalta kauniin värinen.

Anna jäähtyä ja leikkaa neliöiksi (tai pyöreä piirakka 12 osaan).