Omena-kauraneliöt (Painonvartijat)

AineksetMäärä
(g)
Määrä
(kpl)
Määrä
(tl)
Määrä
(rl)
Määrä
(dl)
EnergiaPHRK
Kananmuna kuoreton 55 g1 kpl   79 kcal6,9 g0,2 g5,6 g0 g
Sokeri 85 g28 kpl21 tl7,1 rl1 dl345 kcal0 g85 g0 g0 g
Margariini 40%, keskiarvo 50 g 10 tl3,6 rl0,5 dl184 kcal0,1 g0,8 g20 g0 g
Kaurahiutaleet, tavalliset (Elovena, Aamunhyvä ym.) 40 g, 1 dl60 g  10 rl1,5 dl204 kcal8,4 g34 g4 g6,6 g
Vehnäjauho puolikarkea 40 g  4 rl0,6 dl137 kcal4,1 g28 g0,5 g1,4 g
Omena, keskikokoinen 200g200 g1,3 kpl   68 kcal0,4 g14 g0,6 g3,6 g
Rusina 25 g 8,3 tl2,8 rl0,4 dl73 kcal0,7 g15 g0,1 g2,4 g
Protsku Hiilari RasvaKoko resepti
12 annosta
515 g    1090 kcal21 g177 g31 g14 g
Ravintosisältö / annos43 g    91 kcal1,7 g15 g2,6 g1,2 g
Ravintosisältö / 100g100 g    212 kcal4 g34 g5,9 g2,7 g
1 muna
1 dl sokeria
50 g sulatettua margariinia (rasvaa enintään 40 %)
1½ dl kaurahiutaleita
½ dl vehnäjauhoja
1 omena
2 rkl (25 g) rusinoita

1. Vatkaa muna ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi.

Lisää joukkoon margariini, kaurahiutaleet sekä vehnäjauhot.

2. Kuori ja halkaise omena ja poista siitä siemenkota.

Raasta omenanpuolikkaat ja lisää omenaraaste rusinoiden kanssa taikinaan.

3. Levitä seos leivinpaperin päälle suorakaiteen muotoiseen vuokaan (30 x 14 cm). Voit paistaa leivonnaisen myös pyöreässä irtoreunavuoassa (halkaisija n. 20 cm). Paista uunissa 175 asteen lämmössä noin 30 minuuttia.

Anna jäähtyä ja leikkaa 12 osaan.