Vadelma-jogurttimuffinit (Painonvartijat)

AineksetMäärä
(g)
Määrä
(kpl)
Määrä
(tl)
Määrä
(rl)
Määrä
(dl)
EnergiaPHRK
Kananmuna kuoreton 55 g1 kpl   79 kcal6,9 g0,2 g5,6 g0 g
Sokeri 65 g22 kpl16 tl5,4 rl0,8 dl264 kcal0 g65 g0 g0 g
Margariini 40%, keskiarvo 50 g 10 tl3,6 rl0,5 dl184 kcal0,1 g0,8 g20 g0 g
Jogurtti, maustamaton, rasvaton, vähälaktoosinen, d-vitamiinia 0,5ug 100 g 20 tl6,7 rl1 dl34 kcal3,1 g5 g0,1 g0 g
Rasvaton maito, laktoositon maitojuoma, d-vitamiinia 1ug 100 g 20 tl6,7 rl 27 kcal3,3 g3,1 g0 g0 g
Vehnäjauho puolikarkea 165 g  17 rl2,5 dl566 kcal17 g116 g2 g5,8 g
Leivinjauhe 5 g 1 tl1/3 rl 8,8 kcal0,3 g1,9 g0 g0 g
Vadelma 200 g  20 rl4 dl82 kcal2 g8,2 g1,6 g7,4 g
Protsku Hiilari RasvaKoko resepti
16 annosta
740 g    1244 kcal33 g200 g29 g13 g
Ravintosisältö / annos46 g    77 kcal2 g12 g1,8 g0,8 g
Ravintosisältö / 100g100 g    168 kcal4,4 g27 g3,9 g1,8 g
1 muna
3/4 dl sokeria
50 g sulatettua margariinia (rasvaa enintään 40 %)
1 dl rasvatonta maustamatonta jogurttia
1 dl rasvatonta maitoa
2½ dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
4 dl vadelmia

1. Sekoita leivinjauhe vehnäjauhoihin.

Vatkaa muna ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi.

Lisää vaahdon joukkoon vuorotellen margariini, jogurtti, rasvaton maito sekä vehnäjauhot ja leivinjauhe.

Sekoita varovasti nostelemalla tasaiseksi taikinaksi.

Nostele lopuksi joukkoon vadelmat.

2. Kaada taikina kaksinkertaisiin muffinivuokiin.

Paista muffineja uunissa 200 asteen lämmössä 15-20 minuuttia eli kunnes ne ovat keskeltäkin kypsiä ja pinnalta kauniin värisiä.