Kukkakaalicurry-keitto

AineksetMäärä
(g)
Määrä
(kpl)
Määrä
(tl)
Määrä
(rl)
Määrä
(dl)
EnergiaPHRK
Creme Fraiche, Ingman, 5%20 g    16 kcal0,6 g1,2 g1 g0 g
Kasvisliemikuutio (ES) 1 klp=11g11 g    31 kcal1,7 g0,4 g2,5 g0 g
Valkosipuli 11 g2,8 kpl   12 kcal0,9 g1,8 g0,1 g0,2 g
Sipuli (kuorittu)110 g2 kpl  1,2 dl30 kcal1,4 g5,3 g0,2 g1,9 g
Kukkakaali420 g    82 kcal7,6 g9 g0,8 g10 g
Vesi750 g 150 tl50 rl7,5 dl0 kcal0 g0 g0 g0 g
OliiviÖljy ( kylmäpuristettu Golden Star )5 g    45 kcal0 g0 g5 g0 g
Peruna, keskikokoinen 60g200 g2,9 kpl   120 kcal3 g26 g0,2 g1,8 g
Protsku Hiilari RasvaKoko resepti
5 annosta
1527 g    336 kcal15 g44 g10 g14 g
Ravintosisältö / annos305 g    67 kcal3 g8,8 g2 g2,7 g
Ravintosisältö / 100g100 g    22 kcal1 g2,9 g0,6 g0,9 g
Leikkaa kukkakaalu nupuiksi ja laita nuput uunivuokaan.

Lorottele kukkakaalien päälle hieman oliiviöljyä ja pörittele nuppuja niin, että kaikki ovat kevyesti öljyn peitossa.

Lohko sipuli ja puoluta valkosipulin kynnet ja laita ne folionyyttiin.

Paahda kukkakaaleja ja sipulinyyttiä 175 asteisessa uunissa n. 45min.

Pilko perunat ja laita ne kattilaan sipulien ja kukkakaalien kanssa kaada päälle kasvisliemi.

Keittele miedolla lämmöllä n. puoli tuntia.

Kun vihannekset ovat pehemeitä soseuta keitto.

Lisää creme fraiche ja survaise sekin joukkoon sauvasekoittimella.

Mausta curryllä ja chilillä oman maun mukaan.

Anna kiton seistä vartin verran ennen syömistä.