Kekin oliivi-leseleipä

AineksetMäärä
(g)
Määrä
(kpl)
Määrä
(tl)
Määrä
(rl)
Määrä
(dl)
EnergiaPHRK
Vesi, vesijohtovesi 300 g 60 tl20 rl3 dl0 kcal0 g0 g0 g0 g
Suola, annos 3g3 g    0 kcal0 g0 g0 g0 g
Sokeri 12 g4 kpl3 tl1 rl0,1 dl49 kcal0 g12 g0 g0 g
Vehnälese Elovena plus (Raisio), annos 20g Kuitua 49%40 g    100 kcal5,6 g4,4 g2,2 g20 g
Kuivahiiva, annos 11g11 g    40 kcal5 g4,4 g0,7 g0 g
Vehnäjauho puolikarkea 325 g  33 rl5 dl1115 kcal33 g228 g3,9 g11 g
Oivariini, 60 (100g)30 g    165 kcal0,3 g0,3 g18 g0 g
Oliiviöljy (kylmäpuristettu, extra virgin) (Pirkka), annos 20g30 g    264 kcal0 g0 g30 g0 g
Oliivi musta kivetön (Pirkka)20 g    24 kcal0,2 g0,9 g2,6 g0 g
Protsku Hiilari RasvaKoko resepti
16 annosta
771 g    1756 kcal44 g250 g57 g31 g
Ravintosisältö / annos48 g    109 kcal2,8 g16 g3,6 g1,9 g
Ravintosisältö / 100g100 g    228 kcal5,7 g32 g7,4 g4 g
Lämmitä vesi +42 ja lisää joukkoon leseet joihin sekoitettu hiiva, sokeri ja suola.

Sekoita.

Lisää jauhot ja sulatettu rasva.

Sekoita taikina ja taputa se pellille leivinpaperin päälle litteäksi jauhotetuin käsin.

Kohota 30min.

Lämmitä uuni 225 asteiseksi.

Painele oliivit leipään.

Voitele ennen tai jälkeen leipä oliiviöljyllä, johon voit lisätä kuivattuja yrttejä.

Paista uunissa keskitasolla noin 15min.