Vadelmamoussesuklaaleivos

AineksetMäärä
(g)
Määrä
(kpl)
Määrä
(tl)
Määrä
(rl)
Määrä
(dl)
EnergiaPHRK
Tomusokeri 1dl=60g60 g    240 kcal0 g60 g0 g0 g
Liivatelehti, gelatiini3 g    11 kcal2,6 g0 g0 g0 g
Vadelma eldorado pakaste 50g200 g    50 kcal2,8 g9 g0,6 g7,4 g
Vaahtoutuva vaniljakastike250 g    400 kcal12 g40 g23 g0,5 g
Vispikerma, Pirkka 2 dl250 g    850 kcal5 g6,8 g90 g0 g
Kananmuna kuorineen punnittu272 g4,5 kpl   343 kcal30 g0,8 g25 g0 g
Vehnäjauhot, puolikarkea, Pouta81 g  8,1 rl1,3 dl293 kcal11 g57 g1,7 g2,8 g
Fariinisokeri200 g    812 kcal0 g200 g0 g0 g
Voi 125 g 25 tl8,9 rl1,3 dl907 kcal1,5 g0,5 g102 g0 g
Suklaa tumma 250 g1,5 kpl   1291 kcal10 g133 g78 g13 g
Protsku Hiilari RasvaKoko resepti
4 annosta
1691 g    5196 kcal74 g507 g318 g24 g
Ravintosisältö / annos423 g    1300 kcal19 g127 g80 g6 g
Ravintosisältö / 100g100 g    307 kcal4,4 g30 g19 g1,4 g
Sulata suklaa ja voi mikrossa.

Vatkaa munat, ja sekoita niiden joukkoon jauhot, leivinjauhe ja fariinisokeri.

Voitele laakea vuoka, ja vuoraa pohja leivinpaperilla.

Kaada taikina vuokaan ja paista 175 asteessa n.25min.

Vaahdota vispikerma ja vaniljakastike ja sekoita ne yhteen.

Soseuta vadelmat, ja kaada vaniljakerman joukkoon.

Lisää makusi mukaan tomusokeria.

Kuumenna pieni tilkka vettä, ja sulata siinä n. 5min kylmässä vedessä lionneet liivatelehdet.

Lisää liivateseos ohuena nauhana kerman joukkoon ja sekoita.

Raasta n. puolet valkosuklaalevystä joukkoon ja sekoita täyte.

Kun kakku tulee uunista anna sen levätä hetki ja kumoa.

Kun kakku on jäähtynyt paina siitä juomalasilla pyöreitä rinkuloita.

Kokoa rinkuloista ja täytteestä valmiita leivoksia siten, että laitat tarjoiluastialle aina rinkulan, sen päälle täytettä, täytteen päälle taas rinkulan, ja sen päälle taas täytettä.

Taikinasta tulee n. 4 leivosta.

Voit halutessasi raastaa vielä leivosten päälle valkosuklaata.

Täytettä raikastamaan voi listä myös sitruunamehua