Karpalokiisseli

AineksetMäärä
(g)
Määrä
(kpl)
Määrä
(tl)
Määrä
(rl)
Määrä
(dl)
EnergiaPHRK
Karpalo 500 g  42 rl8,3 dl163 kcal2,2 g17 g3,5 g17 g
Sokeri 340 g113 kpl85 tl28 rl4 dl1380 kcal0 g340 g0 g0 g
Perunajauho / -suurimo perunatärkkelys 38 g  3,8 rl0,6 dl127 kcal0 g31 g0 g0,5 g
Vesi, vesijohtovesi 2000 g 400 tl133 rl20 dl0 kcal0 g0 g0 g0 g
Protsku Hiilari RasvaKoko resepti
10 annosta
2878 g    1670 kcal2,2 g388 g3,5 g17 g
Ravintosisältö / annos288 g    167 kcal0,2 g39 g0,4 g1,7 g
Ravintosisältö / 100g100 g    58 kcal0,1 g13 g0,1 g0,6 g
Laita vettä 2 litraa kiehumaan kattilaan, -mielellään painekeitin.

Lisää jäiset karpalot ritiläastiaan.

Keitä painekeittimellä 10 min, muulla kattilalla 20 min. Painele kaikki mehu marjoista.

Lisää sekoittaen sokeri.

Liuota perunajauhot tilkkaan vettä.

Kaada ohuena nauhana koko ajan sekoittaen.

Kiehauta kiisseli.