Kukkakaalikeitto.

AineksetMäärä
(g)
Määrä
(kpl)
Määrä
(tl)
Määrä
(rl)
Määrä
(dl)
EnergiaPHRK
Ruokakerma 2% (Valio), annos 50g50 g    28 kcal1,6 g3,2 g1 g0 g
Lihaliemikuutio Maggi11 g    31 kcal1 g0,8 g2,5 g0 g
Kukkakaali 990 g1,7 kpl  25 dl238 kcal18 g22 g3 g23 g
Palvikinkku HK 3%175 g    175 kcal32 g0,9 g5,3 g0 g
Vesi1500 g 300 tl100 rl15 dl0 kcal0 g0 g0 g0 g
Protsku Hiilari RasvaKoko resepti
10 annosta
2726 g    472 kcal52 g27 g12 g23 g
Ravintosisältö / annos273 g    47 kcal5,2 g2,7 g1,2 g2,3 g
Ravintosisältö / 100g100 g    17 kcal1,9 g1 g0,4 g0,8 g
Poista kukkakaaleista kannat ja puolita ne käsin muutamaan osaan.

Laita kukkakaalilohkot suurehkoon kattilaan ja kaada päälle vettä niin paljon että ne peittyvät lähes kokonaan, murenna joukkoon myös yksi lihaliemikuutio.

Anna kiehua n.20min.

Survo sauvasekoittimella kattilassa olevat kukkakaalit tasaiseksi massaksi, voit kyllä jättää joitain sattumia joukkoon.

Lisää kerma, makusi mukaan suolaa, pippuria, aromisuolaa jne sekä kinkunpalaset keittoon ja kiehauta vielä hetki