Tomaatti-bataatti-mozzarellakeitto

AineksetMäärä
(g)
Määrä
(kpl)
Määrä
(tl)
Määrä
(rl)
Määrä
(dl)
EnergiaPHRK
Tomaattimurska, X-tra (400g tölkki)400 g  27 rl4 dl100 kcal4 g22 g0 g5,6 g
Tomaatti, tuore500 g4 kpl   102 kcal3 g19 g1,5 g7 g
Inkivääri, tuore, silputtu40 g    32 kcal0,7 g7,1 g0,3 g0,8 g
Sipuli (kuorittu)40 g0,7 kpl  0,4 dl11 kcal0,5 g1,9 g0,1 g0,7 g
Bataatti, kuorittu 400 g3,1 kpl   324 kcal6,3 g67 g0,2 g12 g
Mozzarella 17% (Pirkka)60 g    141 kcal12 g0,3 g10 g0 g
Rypsiöljy 14 g 2,8 tl1 rl0,2 dl124 kcal0 g0 g14 g0 g
Sambal oelek (Vitasia lidl)5 g    2,9 kcal0,1 g0,6 g0 g0 g
Kasvisliemikuutio, 1kpl, Rainbow13 g    34 kcal1,3 g1,3 g2,6 g0,2 g
Vesi, vesijohtovesi 500 g 100 tl33 rl5 dl0 kcal0 g0 g0 g0 g
Protsku Hiilari RasvaKoko resepti
4 annosta
1972 g    870 kcal28 g120 g29 g26 g
Ravintosisältö / annos493 g    217 kcal7 g30 g7,2 g6,6 g
Ravintosisältö / 100g100 g    44 kcal1,4 g6,1 g1,5 g1,3 g
Kuullota sipuli ja mausteet öljyssä kattilan pohjalla.

Mausteita voit käyttää oman maun mukaan, mm. garam masala ja kurkuma sopivat hyvin!

Lisää pilkotut tuoreet tomaatit ja anna niiden pehmetä.

Lisää mukaan tomaattimurska, raastettu inkivääri (voit käyttää kokonaisen pienen juuren, taas oman maun mukaan), teelusikallinen sambal oelekia (voit jättää pois, jos et pidä tulisesta) ja kasvisliemi (5-8 dl, riippuen, miten paksua keittoa haluat) sekä pilkottu bataatti.

Bataatti kannattaa pilkkoa melko pieneksi, näin sitä ei tarvitse keittää kovin pitkään.

Mausta suolalla ja anna porista miedolla lämmöllä, kunnes bataatit ovat kypsiä.

Soseuta sauvasekoittimella ja lisää paloiteltu mozzarella.

Annan juuston sulaa.

Jos käytät vähärasvaista mozzarella, saattaa juusto jäädä säikeiksi.

Rasvaisempi juusto taas sulaa helpommin pieniksi rakeiksi.

Bon appétit!