Janssoninkiusaus

AineksetMäärä
(g)
Määrä
(kpl)
Määrä
(tl)
Määrä
(rl)
Määrä
(dl)
EnergiaPHRK
Peruna, vanha, kuorittu 1500 g25 kpl   1142 kcal28 g233 g3 g15 g
Janssonfileitä maustekastikkeessa (Eldorado)250 g    375 kcal25 g28 g18 g0 g
Sipuli 300 g5,5 kpl  3,3 dl91 kcal3,8 g14 g0,6 g5,1 g
Ruokakerma, laktoositon 15 %, Valio (2 dl)200 g 40 tl13 rl2 dl320 kcal5,4 g5,4 g30 g0 g
Kauranlese (Kungsörnen), annos 7g6 g    19 kcal1,1 g2,5 g0,5 g1,1 g
Kevytmaito, rasvaa 1,5 %, d-vitamiinia 1 ug 25 g 5 tl1,7 rl1/4 dl11 kcal0,8 g1,2 g0,4 g0 g
Rypsiöljy 10 g 2 tl0,7 rl0,1 dl88 kcal0 g0 g10 g0 g
Protsku Hiilari RasvaKoko resepti
9 annosta
2291 g    2046 kcal64 g284 g62 g21 g
Ravintosisältö / annos255 g    228 kcal7,2 g32 g6,9 g2,4 g
Ravintosisältö / 100g100 g    89 kcal2,8 g12 g2,7 g0,9 g
Hauduta sipulisilppua hetki öljyssä ja/tai voissa.

Suikaloi perunat ohuiksi suikaleiksi.

Laita puolet perunasuikaleista, sipuli ja suikaloidut Janssonfileet uunivuokaan.

Päälle loput perunasuikaleet, fileiden liemi, puolet kermasta, ripottele päälle vähän kauranlesettä.

Kypsennä 225 asteessa noin puolituntia, kaada päälle loppu kerma.

Kun paistoksen pinta on kauniin ruskea, alenna lämpö 150 asteeseen ja kypsennä kunnes kerma haihtuu kokonaan, noin reilu tunti.