Janssoninkiusaus sunnuntaina

AineksetMäärä
(g)
Määrä
(kpl)
Määrä
(tl)
Määrä
(rl)
Määrä
(dl)
EnergiaPHRK
Peruna, vanha, kuorittu 1500 g25 kpl   1142 kcal28 g233 g3 g15 g
Sipuli 250 g4,6 kpl  2,8 dl76 kcal3,1 g12 g0,5 g4,3 g
Janssonfileet (rainbow)250 g    363 kcal25 g33 g14 g0 g
Kuohukerma,valio,2dl200 g    680 kcal4 g6 g70 g0 g
Voi, 1 tl, 5 g25 g    183 kcal0,3 g0,3 g20 g0 g
Kauranlese (Kungsörnen), annos 7g6 g    19 kcal1,1 g2,5 g0,5 g1,1 g
Kevytmaito, rasvaa 1,5 %, d-vitamiinia 1 ug 25 g 5 tl1,7 rl1/4 dl11 kcal0,8 g1,2 g0,4 g0 g
Protsku Hiilari RasvaKoko resepti
9 annosta
2256 g    2473 kcal63 g287 g109 g20 g
Ravintosisältö / annos251 g    275 kcal7 g32 g12 g2,3 g
Ravintosisältö / 100g100 g    110 kcal2,8 g13 g4,8 g0,9 g
Hauduta sipulisilppua hetki voissa.

Suikaloi perunat ohuiksi suikaleiksi.

Laita puolet perunasuikaleista, sipuli ja suikaloidut Janssonfileet uunivuokaan.

Päälle loput perunasuikaleet, puolet kermasta, ripottele päälle vähän kauranlesettä.

Kypsennä 225 asteessa noin puolituntia, kaada päälle loppu kerma, huuhdo loppu kerma tölkistä tilkalla maitoa.

Kun paistoksen pinta on kauniin ruskea, alenna lämpö 150 asteeseen ja kypsennä kunnes kerma haihtuu kokonaan, noin reilu tunti.