Protskumuffarit

AineksetMäärä
(g)
Määrä
(kpl)
Määrä
(tl)
Määrä
(rl)
Määrä
(dl)
EnergiaPHRK
Oliiviöljy 5 g 1 tl0,4 rl0,1 dl44 kcal0 g0 g5 g0 g
Vadelma 100 g  10 rl2 dl41 kcal1 g4,1 g0,8 g3,7 g
Vanilliinisokeri, teelusikka10 g    40 kcal0 g10 g0 g0 g
Makeutusaine, Hermesetas jauhe5 g    15 kcal0,1 g2,8 g0 g2 g
Kananmunan keltuainen 34% kananmunan massasta 20 g1 kpl   57 kcal3,1 g0 g5 g0 g
Kananmunan valkuainen 66% kananmunan massasta 60 g1,7 kpl   25 kcal5,9 g0,2 g0,1 g0 g
Hera80 toffee (Fast), annos 35g30 g    125 kcal23 g1,9 g2,6 g0 g
Pikakaurahiutale Pirkka (luomu)30 g    105 kcal4,2 g17 g2,1 g0 g
Protsku Hiilari RasvaKoko resepti
6 annosta
260 g    452 kcal38 g36 g16 g5,7 g
Ravintosisältö / annos43 g    75 kcal6,2 g5,9 g2,6 g0,9 g
Ravintosisältö / 100g100 g    174 kcal15 g14 g6 g2,2 g
Kuivat aineet sekaisin, lisätään keltuainen ja vettä sen verran, että seoksesta tulee taikinamainen.

Vaahdotetaan valkuaiset, sekoitetaan seokseen.

Vadelmat (tai muut marjat) voi lisätä taikinaan (suositeltavaa, valmiista muffinsista tulee kosteampi) tai sitten ripotella päälle sen jälkeen kun seos on jaettu muffinsivuokiin.

Uunissa 225 asteessa niin kauan kunnes pinta on ruskea.