Kasvis-peruna-fetagratiini

AineksetMäärä
(g)
Määrä
(kpl)
Määrä
(tl)
Määrä
(rl)
Määrä
(dl)
EnergiaPHRK
Parsakaali, keitetty, suolaa 150 g3 kpl  2,7 dl52 kcal6,9 g2,9 g0,5 g3,7 g
Kukkakaali 180 g0,3 kpl  4,5 dl43 kcal3,3 g4 g0,5 g4,1 g
Peruna, keskikokoinen 60g370 g5,3 kpl   222 kcal5,6 g48 g0,4 g3,3 g
Feta, Arla Apetina 3%200 g    220 kcal36 g4 g6 g0 g
Flora ruoka kevyt & paksu250 g    150 kcal2,5 g11 g10 g0 g
Kananmuna kuoreton 120 g2,2 kpl   171 kcal15 g0,4 g12 g0 g
Rypsiöljy 40 g 8 tl2,9 rl0,4 dl354 kcal0 g0 g40 g0 g
Protsku Hiilari RasvaKoko resepti
5 annosta
1310 g    1212 kcal69 g71 g70 g11 g
Ravintosisältö / annos262 g    242 kcal14 g14 g14 g2,2 g
Ravintosisältö / 100g100 g    93 kcal5,3 g5,4 g5,3 g0,8 g
Paloittele kukkakaalia ja parsakaalia sekä viipaloi perunat.

Esikeitä perunoita n.5-10 min ja vihanneksia n.5 min (keitinvedessä suolaa).

Sekoita 250ml Flora Kevyt&Paksua ja 2,5dl rasvatonta maitoa sekä mausta makusi mukaan (esim.

suola, valkopippuri, muskottipähkinä).

Riko kaksi munaa erilliseen astiaan ja riko munien rakenne.

Kaada kasvikset ja perunat voideltuun vuokaan odottamaan (käytä esim.

rypsi/oliiviöljyä).

Valmista kastike: sulata 1 rkl voita/margariinia ja lisää 1 rkl öljyä.

Lisää 2 rkl vehnäjauhoja VAROVASTI, sekoita vispilällä koko ajan, älä ruskista! Lisää maito-"kerma"-seos pikkuhiljaa, koko ajan sekoittaen.

Anna kiehua muutama minuutti ja anna jäähtyä hetki (riittää, ettei kiehu enää).

Lisää munat ohuena norona jatkuvasti sekoittaen.

Heitä feta joukkoon ja anna hieman sulaa.

Kaada vuokaan kasvisten ja perunoiden päälle.

(Jos on varaa, voi päälle ripotella ihan pikkuisen juustoraastetta)

Paista uunissa 200 asteessa n. 15 min (viime minuuteiksi voit kääntää uunin oikein kuumalle, saat kauniin ruskean pinnan).