Mustikkamuffinit

AineksetMäärä
(g)
Määrä
(kpl)
Määrä
(tl)
Määrä
(rl)
Määrä
(dl)
EnergiaPHRK
Juokseva rypsiöljyvalmiste, Sunnuntai (Ravintoraisio)100 g    720 kcal0 g0 g80 g0 g
Kananmuna kuorineen punnittu 60 g1 kpl   75 kcal6,6 g0,2 g5,4 g0 g
Kauralese, Sydänystävä, 1dl=50g38 g    120 kcal6,4 g17 g2,8 g6,6 g
Vehnäjauho (Sunnuntai), annos 65g130 g    455 kcal16 g92 g2,7 g3,9 g
Vanilliinisokeri, teelusikka1.5 g    6 kcal0 g1,5 g0 g0 g
Leivinjauhe 7.5 g 1,5 tl1/2 rl 13 kcal0,4 g2,8 g0 g0 g
Rasvaton maito, laktoositon maitojuoma, d-vitamiinia 1ug 50 g 10 tl3,3 rl 13 kcal1,7 g1,6 g0 g0 g
Mustikka metsä- 120 g  10 rl2 dl53 kcal0,6 g7,7 g0,7 g4 g
Sokeri 88 g29 kpl22 tl7,3 rl1 dl357 kcal0 g88 g0 g0 g
Protsku Hiilari RasvaKoko resepti
12 annosta
595 g    1813 kcal31 g211 g92 g15 g
Ravintosisältö / annos50 g    152 kcal2,6 g18 g7,7 g1,2 g
Ravintosisältö / 100g100 g    305 kcal5,3 g36 g15 g2,4 g
Sekoita ensin 1muna, sokeri ja juokseva sunnuntai keskenään.

Lisää sitten keskenään sekoitetut kauraleseet, vehnäjauho, vanilliinisokeri sekä leivinjauhe.

Lisää maito taikinaan ja sekoita tasaiseksi.

Lisää mustikat lopuksi varovasti sekoittaen.

Pakastemustikat saa laittaa jäisinä.

Jaa taikina 12 muffinivuokaan ja jätä niihin hieman kohoamistilaa.

Paista 225asteessa uunin keskitasolla n.15-18minuuttia.