Hunajainen omena-pähkinämuffinssi

AineksetMäärä
(g)
Määrä
(kpl)
Määrä
(tl)
Määrä
(rl)
Määrä
(dl)
EnergiaPHRK
Margariini 80 % laktoositon 75 g    525 kcal0,5 g0 g59 g0 g
Hunaja 140 g 20 tl7 rl1 dl463 kcal0,7 g113 g0 g0 g
Kananmuna kuoreton 110 g2 kpl   157 kcal14 g0,3 g11 g0 g
Vehnäjauho puolikarkea 130 g  13 rl2 dl446 kcal13 g91 g1,6 g4,6 g
Leivinjauhe 10 g 2 tl2/3 rl 18 kcal0,5 g3,8 g0 g0,1 g
Hasselpähkinä 33 g33 kpl 3,3 rl1/2 dl209 kcal4,6 g1,1 g20 g5,7 g
Omena, kotimainen, keskiarvo, kuorineen 300 g    107 kcal0,5 g21 g0,3 g6 g
Protsku Hiilari RasvaKoko resepti
6 annosta
798 g    1924 kcal34 g231 g92 g16 g
Ravintosisältö / annos133 g    321 kcal5,6 g38 g15 g2,7 g
Ravintosisältö / 100g100 g    241 kcal4,2 g29 g12 g2,1 g
Huom: Pähkinät mitataan rouhittuna! (ainesosissa ei ollut tätä vaihtoehtoa.) Muutkin pähkinät kuin hasselpähkinät käyvät.

Omenan (1-2 kpl) sijaan voi käyttää myös banaania.

--
Vaahdota margariini ja hunaja.

Lisää joukkoon munat yksitellen hyvin vatkaten.

Sekoita taikinaan jauhot, joihin on sekoitettu leivinjauhe.

Lisää lopuksi pähkinät ja pienet banaani- tai omenakuutiot varovasti sekoittaen.

Lusikoi taikina muffinssivuokiin ja paista 175 asteessa 40–50 minuuttia.

Resepti alunperin Suomen Mehiläishoitajain Liiton sivuilta.