Kaalikeitto jauhelihalla ja pekonikuutioilla

AineksetMäärä
(g)
Määrä
(kpl)
Määrä
(tl)
Määrä
(rl)
Määrä
(dl)
EnergiaPHRK
Lihaliemikuutio Rainbow (11g/1)10 g    28 kcal0,9 g1,8 g1,9 g0,1 g
Sokeri 2 g2/3 kpl1/2 tl0,2 rl 8,1 kcal0 g2 g0 g0 g
Pekoni (Dulano)125 g    320 kcal23 g4 g24 g0 g
Jauheliha, naudan 10% paistijauheliha400 g    664 kcal76 g0 g40 g0 g
Soijakastike 18 g 3 tl1 rl0,2 dl11 kcal0,9 g1,7 g0 g0 g
Chilikastike, Santa Maria (annos 1 rkl 20g)5 g    10 kcal0 g2,4 g0 g0 g
Mustapippuri 5 g 2,5 tl0,7 rl 14 kcal0,5 g1,9 g0,2 g1,3 g
Siirappi, tumma30 g    96 kcal0 g22 g0 g0 g
Valkosipulinkynsi keskikokoinen 3,5 g4 g1 kpl   4,2 kcal0,3 g0,7 g0 g0,1 g
Sipuli (kuorittu)100 g1,8 kpl  1,1 dl27 kcal1,3 g4,8 g0,2 g1,7 g
Porkkana 225 g3,5 kpl   74 kcal1,4 g13 g0,5 g5,7 g
Peruna, keskikokoinen 60g175 g2,5 kpl   105 kcal2,6 g23 g0,2 g1,6 g
Vesi, vesijohtovesi 2500 g 500 tl167 rl25 dl0 kcal0 g0 g0 g0 g
Kaali, valkokaali950 g    201 kcal11 g32 g1,9 g20 g
Protsku Hiilari RasvaKoko resepti
10 annosta
4549 g    1561 kcal118 g109 g69 g31 g
Ravintosisältö / annos455 g    156 kcal12 g11 g6,9 g3,1 g
Ravintosisältö / 100g100 g    34 kcal2,6 g2,4 g1,5 g0,7 g
Ohjeet painekeittimelle, muulla kattilalla keitto aika 1-2 tuntia.

-Kuoritaan ja paloitellaan sipulit ja kasvikset
-Laitetaan kattilaan hiukan vettä ja lihaliemikuutio kuumenemaan
-Kuumennetaan pekonipalat, jossa kuullotellaan sipulit, joiden päälle ripotellaan suola ja sokeria ja mausteet.

-Ruskistetaan jauheliha, joka maustetaan ja lisätään paistipannuun
-Sitten kuullotellaan kaalisuikaleet ja pyöräytetään pannun kautta myös porkkana- ja perunan palaset
-Kaadetaan pilkotut vihannekset ja kaadetaan vettä painekattilaan niin, että kaikki peittyvät hyvin
-Lisätään siirappi
-Annetaan kiehua paineen kohottua 6 minuuttia..

Lisätään lihat ja loput ainekset, kiehautetaan puolipaineelle ja jätetään muhimaan sammutetulle levylle kunnes paineet on hävinneet.