Virolainen kaalisalaatti

AineksetMäärä
(g)
Määrä
(kpl)
Määrä
(tl)
Määrä
(rl)
Määrä
(dl)
EnergiaPHRK
Valkokaali keräkaali 1000 g0,8 kpl  25 dl278 kcal12 g41 g2 g21 g
Porkkana, keskikokoinen 65g500 g7,7 kpl   140 kcal3 g30 g1 g13 g
Valkosipulinkynsi keskikokoinen 3,5 g16 g4 kpl   17 kcal1,3 g2,6 g0,1 g0,3 g
Rypsiöljy 45 g 9 tl3,2 rl1/2 dl398 kcal0 g0 g45 g0 g
Vesi1000 g 200 tl67 rl10 dl0 kcal0 g0 g0 g0 g
Väkiviinaetikka 100 g 20 tl6,7 rl1 dl33 kcal0 g0,5 g0 g0 g
Sokeri 85 g28 kpl21 tl7,1 rl1 dl345 kcal0 g85 g0 g0 g
Suola, annos 3g7.5 g    0 kcal0 g0 g0 g0 g
Protsku Hiilari RasvaKoko resepti
1 annosta
2754 g    1210 kcal16 g158 g48 g34 g
Ravintosisältö / annos2754 g    1211 kcal16 g158 g48 g34 g
Ravintosisältö / 100g100 g    44 kcal0,6 g5,8 g1,7 g1,2 g
Raasta kaali ja porkkana ja laita ne 5 l teräskattilaan.

Suokaloi valkosipulinkynnet ja sekoita ne sekä öljy raasteen joukkoon.

Kiehauta vesi, sokeri, (meri) suola ja etikka.

Kaada liemi raasteen joukkoon, sekoita ja peitä kannella.

Anna jäähtyä, tölkitä ja säilytä kylmässä.

Salaatti säilyy viileässä viikkoja.