Tomaattinen peruspastakastike

AineksetMäärä
(g)
Määrä
(kpl)
Määrä
(tl)
Määrä
(rl)
Määrä
(dl)
EnergiaPHRK
Valkosipuli, tuore, silputtu5 g1,3 kpl   5,2 kcal0,4 g0,8 g0 g0,1 g
Öljyt, oliiviöljy (Bertolli Extra Vergine) 13,5 g 1 rkl5 g    45 kcal0 g0 g5 g0 g
Kalkkunan filee, ohut leike, Atria, maustamaton, 1 kpl=112.5g75 g    81 kcal18 g0,7 g1,1 g0 g
Sipuli (kuorittu)30 g0,6 kpl  1/3 dl8,1 kcal0,4 g1,4 g0,1 g0,5 g
Basilika, tuore15 g    6 kcal0,5 g0,8 g0,1 g0,6 g
Tomaatti paseerattu(Pomi)200 g    46 kcal2,6 g8 g0,4 g1,4 g
Protsku Hiilari RasvaKoko resepti
1 annosta
330 g    191 kcal22 g12 g6,7 g2,6 g
Ravintosisältö / annos330 g    191 kcal22 g12 g6,7 g2,6 g
Ravintosisältö / 100g100 g    58 kcal6,6 g3,5 g2 g0,8 g
Kuumenna öljy kattilassa, lisää silputut sipulit ja kuullota ne. Lisää paseerattu tomaatti/tomaattimurska sekä laakerinlehti.

Lisää myös kypsennetty kalkkunan filee paloiteltuna.

Keitä n.20 min hiljaisella tulella välillä sekoittaen.

Lisää tarvittaessa vettä.

Lisää lopuksi mausteet mm. mustapippuri, sokeri ja suola sekä mahd.

kuivatut yrtit.

Jos käytät tuoreita yrttejä, lisää ne vasta kun kastike on lähes kypsää.

Tarjoile täysjyväpastan kanssa!