Lihakasvisosselaatikko 2
Ainekset | Määrä (g) | Määrä (kpl) | Määrä (tl) | Määrä (rl) | Määrä (dl) | Energia | P | H | R | K |
Jauheliha, sika-nauta | 400 g | | | | | 886 kcal | 70 g | 0 g | 68 g | 0 g |
Porkkana | 220 g | 3,4 kpl | | | | 72 kcal | 1,4 g | 12 g | 0,4 g | 5,6 g |
Kesäkurpitsa zucchini | 415 g | 1,2 kpl | | | | 75 kcal | 2,3 g | 10 g | 1,7 g | 2,9 g |
Tomaattipyre (Rainbow (tuubi)), annos 100g | 89 g | | | | | 76 kcal | 4,3 g | 14 g | 0,4 g | 0 g |
Sipuli | 200 g | 3,6 kpl | | | 2,2 dl | 61 kcal | 2,5 g | 10 g | 0,4 g | 3,4 g |
Herkkusieni | 100 g | 6,7 kpl | | | 3,3 dl | 16 kcal | 2,1 g | 0,3 g | 0,3 g | 1,5 g |
Creme Bonjour Cuisine Tatti-Herkkusieni | 250 g | | | | | 325 kcal | 7,5 g | 5 g | 33 g | 0 g |
Mustapekka tuorejuusto (Valio) | 100 g | | | | | 470 kcal | 12 g | 7,2 g | 44 g | 0 g |
Valkosipuli | 10 g | 2,5 kpl | | | | 11 kcal | 0,8 g | 1,6 g | 0,1 g | 0,2 g |
Soijakastike | 20 g | | 3,3 tl | 1,1 rl | 0,2 dl | 12 kcal | 1 g | 1,9 g | 0 g | 0 g |
|
| Koko resepti 5 annosta | 1804 g | | | | | 2003 kcal | 104 g | 62 g | 148 g | 14 g |
Ravintosisältö / annos | 361 g | | | | | 401 kcal | 21 g | 12 g | 30 g | 2,7 g |
Ravintosisältö / 100g | 100 g | | | | | 111 kcal | 5,8 g | 3,5 g | 8,2 g | 0,8 g |
UUSVERSIO LIHAKASVISSOSELAATIKOSTA
n. 200 g Porkkanaa
n. 400 g Kesäkurpitsaa
400 g jauhelihaa
n. 100 g Herkkusieniä
n. 90 g Tomaattipyrettä
200 g sipulia
250 g Creme Bonjour Cusine
100 g mustapekka juustoa
Kuivattua persilijaa runsaasti
Mausteina: valkosipulia, suolaa, mustapippuria, chiliä yms
Pilko porkkanat ja laita ne kiehumaan lihaliemikuutiolla ja valkosipulilla maustettuun veteen.
Kuori ja pilko kesäkurpitsat.
Lisää ne porkkanoiden perään noin 5 min myöhemmin kuin porkkana palat.
Anna vihannesten kiehua sen aikaa kun teet jauhelihakastikkeen.
Jauhelihakastike:
Kuulota sipuli, lisää jauheliha ja paista lähes kypsäksi.
Lisää silputut sienet.
Lisää tomaattipyree.
Lisää noin 1/3 osa Creme Bonjourista lihakastikkeeseen, säästä loput vihanneksia varten.
Mausta maun mukaan.
Poista liedestä lämpö ja lisää Mustapekka paloina.
Sulata Mustapekka juusto kastikkeen sekaan ja lisää runsaasti persiljaa.
Kun vihannekset ovat lähes pehmeitä siivilöi keitin vesi pois ja muussaa vihannekset muussiksi.
Sekoita loput Creme Bonjourista vihannesten sekaan.
Sekoita lihakastike ja vihannesmuussi keskenään.
Kaada uunivuokaan ja anna hautua noin 200-225 asteisessa uunissa vajaa tunti.