Lihakasvisosselaatikko 2

AineksetMäärä
(g)
Määrä
(kpl)
Määrä
(tl)
Määrä
(rl)
Määrä
(dl)
EnergiaPHRK
Jauheliha, sika-nauta 400 g    886 kcal70 g0 g68 g0 g
Porkkana 220 g3,4 kpl   72 kcal1,4 g12 g0,4 g5,6 g
Kesäkurpitsa zucchini 415 g1,2 kpl   75 kcal2,3 g10 g1,7 g2,9 g
Tomaattipyre (Rainbow (tuubi)), annos 100g89 g    76 kcal4,3 g14 g0,4 g0 g
Sipuli 200 g3,6 kpl  2,2 dl61 kcal2,5 g10 g0,4 g3,4 g
Herkkusieni 100 g6,7 kpl  3,3 dl16 kcal2,1 g0,3 g0,3 g1,5 g
Creme Bonjour Cuisine Tatti-Herkkusieni250 g    325 kcal7,5 g5 g33 g0 g
Mustapekka tuorejuusto (Valio)100 g    470 kcal12 g7,2 g44 g0 g
Valkosipuli 10 g2,5 kpl   11 kcal0,8 g1,6 g0,1 g0,2 g
Soijakastike 20 g 3,3 tl1,1 rl0,2 dl12 kcal1 g1,9 g0 g0 g
Protsku Hiilari RasvaKoko resepti
5 annosta
1804 g    2003 kcal104 g62 g148 g14 g
Ravintosisältö / annos361 g    401 kcal21 g12 g30 g2,7 g
Ravintosisältö / 100g100 g    111 kcal5,8 g3,5 g8,2 g0,8 g
UUSVERSIO LIHAKASVISSOSELAATIKOSTA

n. 200 g Porkkanaa
n. 400 g Kesäkurpitsaa
400 g jauhelihaa
n. 100 g Herkkusieniä
n. 90 g Tomaattipyrettä
200 g sipulia
250 g Creme Bonjour Cusine
100 g mustapekka juustoa
Kuivattua persilijaa runsaasti
Mausteina: valkosipulia, suolaa, mustapippuria, chiliä yms

Pilko porkkanat ja laita ne kiehumaan lihaliemikuutiolla ja valkosipulilla maustettuun veteen.

Kuori ja pilko kesäkurpitsat.

Lisää ne porkkanoiden perään noin 5 min myöhemmin kuin porkkana palat.

Anna vihannesten kiehua sen aikaa kun teet jauhelihakastikkeen.

Jauhelihakastike:
Kuulota sipuli, lisää jauheliha ja paista lähes kypsäksi.

Lisää silputut sienet.

Lisää tomaattipyree.

Lisää noin 1/3 osa Creme Bonjourista lihakastikkeeseen, säästä loput vihanneksia varten.

Mausta maun mukaan.

Poista liedestä lämpö ja lisää Mustapekka paloina.

Sulata Mustapekka juusto kastikkeen sekaan ja lisää runsaasti persiljaa.

Kun vihannekset ovat lähes pehmeitä siivilöi keitin vesi pois ja muussaa vihannekset muussiksi.

Sekoita loput Creme Bonjourista vihannesten sekaan.

Sekoita lihakastike ja vihannesmuussi keskenään.

Kaada uunivuokaan ja anna hautua noin 200-225 asteisessa uunissa vajaa tunti.