Uunilohi
Ainekset | Määrä (g) | Määrä (kpl) | Määrä (tl) | Määrä (rl) | Määrä (dl) | Energia | P | H | R | K |
Kirjolohifile | 1000 g | | | | | 1660 kcal | 167 g | 0,1 g | 110 g | 0 g |
Sitruunamehu, laimentamaton | 50 g | | | | | 11 kcal | 0,2 g | 0,8 g | 0 g | 0,1 g |
Korppujauho | 7 g | | | 1 rl | 0,1 dl | 26 kcal | 0,7 g | 5,2 g | 0,1 g | 0,4 g |
|
| Koko resepti 8 annosta | 1057 g | | | | | 1696 kcal | 168 g | 6,1 g | 110 g | 0,5 g |
Ravintosisältö / annos | 132 g | | | | | 212 kcal | 21 g | 0,8 g | 14 g | 0,1 g |
Ravintosisältö / 100g | 100 g | | | | | 160 kcal | 16 g | 0,6 g | 10 g | 0 g |
Laitan lohifileen/fileet leivinpaperin päälle uunivuokaan.
Maustan kalan sitruunamehulla, hienolla merisuolalla ja sitruunapippurilla.
Pippurimyllyssä minulla on musta-, puna- ja viherpippuria, siitä muutama kierros lohifileiden päälle, tillisilppua - annan maustua ainakin pari tuntia.
Ennen uuniin laittoa ripottelen lohifileiden päälle vähän korppujauhoa, tai kauranlesettä.
Fileen voi halutessa peittää leivinpaperilla.
Paistan 175 asteisessa uunissa noin 30-45 min, fileen/fileiden koosta riippuen.
Kypsän kalan päälle vielä reilusti tuoretta tillisilppua.
Tarjoan muusin (voisilmällä), tai keitettyjen perunoiden kanssa, halutessa vaikka kanttarellikastiketta.
Lisänä vihreää salaattia.