Lihakaalijuureskeitto

AineksetMäärä
(g)
Määrä
(kpl)
Määrä
(tl)
Määrä
(rl)
Määrä
(dl)
EnergiaPHRK
Vesi2000 g 400 tl133 rl20 dl0 kcal0 g0 g0 g0 g
Sipuli (kuorittu)200 g3,6 kpl  2,2 dl54 kcal2,6 g10 g0,4 g3,4 g
Peruna, keskikokoinen 60g200 g2,9 kpl   120 kcal3 g26 g0,2 g1,8 g
Porkkana, keskikokoinen 65g200 g3,1 kpl   56 kcal1,2 g12 g0,4 g5 g
Kaali, valkokaali800 g    169 kcal10 g27 g1,6 g17 g
Ulkofile, nauta (Hk), annos 100g400 g    492 kcal84 g0 g16 g0 g
Oliiviöljy (ekstra-neitsytoliiviöljy) (Rainbow), annos 10g30 g    270 kcal0 g0 g30 g0 g
Voi, 1 tl, 5 g10 g    73 kcal0,1 g0,1 g8 g0 g
Soijakastike100 g    60 kcal5,2 g10 g0,1 g0 g
Mustapippuri, annos 1g2 g    4,6 kcal0,2 g0,8 g0,1 g0 g
Suola, annos 3g3 g    0 kcal0 g0 g0 g0 g
Basilika, kuivattu 3 g 3 tl1,5 rl 7,6 kcal0,4 g0,6 g0,1 g1,2 g
Protsku Hiilari RasvaKoko resepti
10 annosta
3948 g    1306 kcal106 g86 g57 g28 g
Ravintosisältö / annos395 g    131 kcal11 g8,6 g5,7 g2,8 g
Ravintosisältö / 100g100 g    33 kcal2,7 g2,2 g1,5 g0,7 g
Pilko ainekset sopivaan kokoon.

Aluksi ruskista sipuli, osa kaalesta ja suikaloitu liha.

Yhdistä ainekset isoon kattilaan ja keitä pienellä tulella vähintään tunti.

Lihan ei tarvitse olla ulkofilettä, mutta oli tarjouksessa edulliseen hintaan ja laadultaan keskinkertaista, jonka paistaminen pihveiksi tuntui vähän kyseenalaiselta.