Marjapiirakkaa

AineksetMäärä
(g)
Määrä
(kpl)
Määrä
(tl)
Määrä
(rl)
Määrä
(dl)
EnergiaPHRK
Kananmuna kuorineen punnittu 130 g2,2 kpl   163 kcal14 g0,3 g12 g0 g
Sokeri 170 g57 kpl43 tl14 rl2 dl690 kcal0 g170 g0 g0 g
Kevytmaito, rasvaa 1,5 %, d-vitamiinia 1 ug 200 g 40 tl13 rl2 dl91 kcal6 g10 g3 g0 g
Öljyt, rypsiöljy, 5 g, 1 tl90 g    810 kcal0 g0 g90 g0 g
Kauranlese (Kungsörnen), annos 7g50 g    155 kcal9 g21 g4 g9 g
Vehnäjauho, Anni Helena, 1 dl260 g  26 rl4 dl962 kcal31 g192 g5,5 g9 g
Leivinjauhe 15 g 3 tl1 rl 26 kcal0,8 g5,7 g0 g0,1 g
Puolukka 250 g  21 rl4,2 dl97 kcal1,1 g17 g1,3 g6,5 g
Mustikka metsä- 400 g  33 rl6,7 dl176 kcal2 g26 g2,4 g13 g
Neljänviljanhiutale 60 g  12 rl2 dl198 kcal6,1 g35 g2,1 g6,9 g
Fariinisokeri35 g    142 kcal0 g35 g0 g0 g
Protsku Hiilari RasvaKoko resepti
20 annosta
1660 g    3511 kcal71 g511 g120 g45 g
Ravintosisältö / annos83 g    176 kcal3,5 g26 g6 g2,2 g
Ravintosisältö / 100g100 g    212 kcal4,2 g31 g7,2 g2,7 g
Vatkaa kananmunat ja sokeri , lisää maito, 1 dl öljyä, josta loraus muruseokseen, leseet ja jauhot.

Kaada piirakkapohja leivinpaperin päälle uunipellille, tasoita.

Ripottele päälle marjat, pakastemarjat jäisinä:
Marjojen päälle:
- 2 dl neljänviljanhiutaleita, joihin lisään fariinisokeria tai tavallista sokeria ja tuosta taikinaan tulevasta öljystä lorautan tilkan tämän muruseoksen joukkoon.

Uunissa 200 asteessa noin 30 minuuttia.

Tarjolle vielä vähän lämpimänä - kevyt vaniljajäätelöä päälle.

(esim. 50 g jäätelöä = 70 kcl)