Blinit

AineksetMäärä
(g)
Määrä
(kpl)
Määrä
(tl)
Määrä
(rl)
Määrä
(dl)
EnergiaPHRK
Täysmaito, rasvaa 3,5 %, d-vitamiinia 1ug 600 g 120 tl40 rl6 dl380 kcal18 g29 g21 g0 g
Vehnäjauhot, puolikarkea, Pouta200 g  20 rl3,1 dl720 kcal26 g140 g4,2 g7 g
Kananmunan keltuainen 34% kananmunan massasta 60 g3 kpl   171 kcal9 g0,1 g15 g0 g
Hiiva 30 g0,6 kpl   22 kcal3,9 g0,3 g0,1 g2,1 g
Voi 100 g 20 tl7,1 rl1,1 dl725 kcal1,2 g0,4 g81 g0 g
Tattarijauhot, annos 100g250 g    885 kcal18 g190 g5 g0 g
Protsku Hiilari RasvaKoko resepti
12 annosta
1240 g    2903 kcal76 g360 g127 g9 g
Ravintosisältö / annos103 g    241 kcal6,3 g30 g11 g0,8 g
Ravintosisältö / 100g100 g    234 kcal6,1 g29 g10 g0,7 g
6 dl maitoa
30 g hiivaa
suolaa
250 g tattarijauhoja
200 g vehnäjauhoja
3 keltuaista
3 valkuaista kovaksi vaahdoksi vatkattuna
pilsneriä
(kirkastettua) voita paistamiseen

Liota isohkossa kulhossa kädenlämpöiseen maitoon hiiva ja suola.

Sekoita joukkoon jauhot.

Peitä taikina liinalla tai kelmulla ja anna olla huoneenlämmössä vähintään kuusi tuntia.

Lisää taikinaan keltuaiset.

Ohenna taikinaa hieman pilsnerillä.

Lisää taikinaan lopuksi kovaksi vaahdoksi vatkatut valkuaiset.

Kuumenna blinipannu.

Laita pannuun hieman voisulaa ja taikinaa noin puolen sentin paksuinen kerros.

Anna paistua, kunnes taikina on hyytynyt.

Käännä bliniä ja lisää pannuun voisulaa.

Paista rapeaksi.

Blinien kanssa tarjottavaksi sopii mateen-, siian- ja/tai muikunmäti, smetana, hienonnettu sipuli, sillikaviaari, sienisalaatti, musta- tai valkopippuri.