Blinit
Ainekset | Määrä (g) | Määrä (kpl) | Määrä (tl) | Määrä (rl) | Määrä (dl) | Energia | P | H | R | K |
Täysmaito, rasvaa 3,5 %, d-vitamiinia 1ug | 600 g | | 120 tl | 40 rl | 6 dl | 380 kcal | 18 g | 29 g | 21 g | 0 g |
Vehnäjauhot, puolikarkea, Pouta | 200 g | | | 20 rl | 3,1 dl | 720 kcal | 26 g | 140 g | 4,2 g | 7 g |
Kananmunan keltuainen 34% kananmunan massasta | 60 g | 3 kpl | | | | 171 kcal | 9 g | 0,1 g | 15 g | 0 g |
Hiiva | 30 g | 0,6 kpl | | | | 22 kcal | 3,9 g | 0,3 g | 0,1 g | 2,1 g |
Voi | 100 g | | 20 tl | 7,1 rl | 1,1 dl | 725 kcal | 1,2 g | 0,4 g | 81 g | 0 g |
Tattarijauhot, annos 100g | 250 g | | | | | 885 kcal | 18 g | 190 g | 5 g | 0 g |
|
| Koko resepti 12 annosta | 1240 g | | | | | 2903 kcal | 76 g | 360 g | 127 g | 9 g |
Ravintosisältö / annos | 103 g | | | | | 241 kcal | 6,3 g | 30 g | 11 g | 0,8 g |
Ravintosisältö / 100g | 100 g | | | | | 234 kcal | 6,1 g | 29 g | 10 g | 0,7 g |
6 dl maitoa
30 g hiivaa
suolaa
250 g tattarijauhoja
200 g vehnäjauhoja
3 keltuaista
3 valkuaista kovaksi vaahdoksi vatkattuna
pilsneriä
(kirkastettua) voita paistamiseen
Liota isohkossa kulhossa kädenlämpöiseen maitoon hiiva ja suola.
Sekoita joukkoon jauhot.
Peitä taikina liinalla tai kelmulla ja anna olla huoneenlämmössä vähintään kuusi tuntia.
Lisää taikinaan keltuaiset.
Ohenna taikinaa hieman pilsnerillä.
Lisää taikinaan lopuksi kovaksi vaahdoksi vatkatut valkuaiset.
Kuumenna blinipannu.
Laita pannuun hieman voisulaa ja taikinaa noin puolen sentin paksuinen kerros.
Anna paistua, kunnes taikina on hyytynyt.
Käännä bliniä ja lisää pannuun voisulaa.
Paista rapeaksi.
Blinien kanssa tarjottavaksi sopii mateen-, siian- ja/tai muikunmäti, smetana, hienonnettu sipuli, sillikaviaari, sienisalaatti, musta- tai valkopippuri.