Kekin uunibroisku

AineksetMäärä
(g)
Määrä
(kpl)
Määrä
(tl)
Määrä
(rl)
Määrä
(dl)
EnergiaPHRK
Porkkana, keskikokoinen 65g260 g4 kpl   73 kcal1,6 g16 g0,5 g6,5 g
Riisi, keitetty, 100 g, 1,25 dl (kuivana 36 g)300 g  25 rl3,8 dl366 kcal6,6 g82 g0,9 g2,4 g
Sipuli, tuore200 g    54 kcal2,6 g10 g0,4 g3,4 g
Valkoviini kuiva 200 g 40 tl13 rl2 dl137 kcal0,6 g1,2 g0 g0 g
Vesi400 g 80 tl27 rl4 dl0 kcal0 g0 g0 g0 g
Tuorejuusto, rasvaa 36-44 %, runsasrasvainen, kasakka/musta-pekka 50 g2,5 kpl 3,3 rl1/2 dl236 kcal6 g3,6 g22 g0 g
Rintaleike kariniemi500 g    600 kcal90 g6 g30 g1 g
Oivariini, 60 (100g)5 g    28 kcal0,1 g0,1 g3 g0 g
Oliiviöljy (kylmäpuristettu, extra virgin) (Pirkka), annos 20g5 g    44 kcal0 g0 g5 g0 g
Protsku Hiilari RasvaKoko resepti
4 annosta
1920 g    1537 kcal108 g118 g62 g13 g
Ravintosisältö / annos480 g    384 kcal27 g29 g15 g3,3 g
Ravintosisältö / 100g100 g    80 kcal5,6 g6,1 g3,2 g0,7 g
Tämä on laskettu 3dl riisiä ja 4porkkanaa, tietojen mukaan!

Tarvitset:
4 maustamatonta broilerin filettä
2-4 porkkanaa
(mausteet: suolaa, minttua, chilipulveria, jauhettua valkosipulia ja sokeria)
paistopussi

1,5-3dl riisiä
2-3 eri sipulia
valkosipulia
voita
öljyä
fondya (vasikka tai härkä)
1-2dl valkoviiniä (itse käytin sunrise shardonnayta)
0,5 kiekko mustapekka juustoa
suolaa ja pippuria (hieman) + ripaus paprikaa
kasari ;)

Lisäkkeeksi patonkia.

Sekoita mausteseos ja hiero kanojen pintaan, kuori ja suikaloi porkkanat (n.0,5-1cm suikaleiksi niin ei mene ylikypsiksi).

laita porkkanatpaisto pussin pohjalle ja päälle maustetut kanat.

Uuniin 150 astetta ja 35 min. Muista viilto pussin kulmaan...

(pellille koko höskä).

Valmista sillä välin risotto.

Kuullota sipulit öljy-voi seoksessa.

Lisää riisi ja kuullota hetki.

Lorauta joukkoon viiniä ja imeytä...

lisää fondy ja mausteet.

Lisäile vettä + viiniä ja imeytä ja toista niin monta kertaa, kunnes riisit ovat al dente! Lisää lopuksi mustapekkajuuto, sekoita ja anna juuston sulaa.

Aseta herkut tarjolle ja nauti :)