Kasvisletut

AineksetMäärä
(g)
Määrä
(kpl)
Määrä
(tl)
Määrä
(rl)
Määrä
(dl)
EnergiaPHRK
Spelttijauhot, puolikarkea, brinkkala165 g    528 kcal25 g97 g4,3 g17 g
Ruokasuola jodioitu 4 g 0,6 tl0,2 rl 0,1 kcal0 g0 g0 g0 g
Rasvaton maito, d-vitamiinia 1 ug 100 g 20 tl6,7 rl1 dl34 kcal3,1 g4,9 g0,1 g0 g
Kreikkalainen jogurtti (Eridanous), annos 100g200 g    252 kcal10 g5,6 g21 g0 g
Porkkana 180 g2,8 kpl   59 kcal1,1 g10 g0,4 g4,6 g
Kananmunan valkuainen 66% kananmunan massasta 70 g2 kpl   30 kcal6,9 g0,3 g0,1 g0 g
Oivariini, 60 (100g)15 g    83 kcal0,2 g0,2 g9 g0 g
Protsku Hiilari RasvaKoko resepti
4 annosta
734 g    985 kcal46 g118 g35 g21 g
Ravintosisältö / annos184 g    247 kcal12 g30 g8,7 g5,3 g
Ravintosisältö / 100g100 g    134 kcal6,3 g16 g4,8 g2,9 g
3 dl jauhoja
1/2 tl suolaa
1 1/2 tl currya
1 dl maitoa
1 prk (200g) kermaviiliä
2 munanvalkuaista
2-3 dl raastettuja kasviksia (porkkana, lanttu, palsternakka, purjo)
2 rkl yrttisilppua

Paistamiseen margariinia

Sekoita jauhot, suola ja curry.

Lisää maito, kermaviili ja valkuaiset.

Sekoita sileäksi.

Lisää kasvisraaste ja yrttisilppu.

Anna turvota 10-15 minuuttia ennen paistamista.

Paista paksuhkoja lettuja.

Resepti kopioitu Me-lehdestä, vaihdettu valkuaiset munien tilalle ja spelttijauho vehnäjauhojen.