Parsa-fetapiirakka

AineksetMäärä
(g)
Määrä
(kpl)
Määrä
(tl)
Määrä
(rl)
Määrä
(dl)
EnergiaPHRK
Piirakkataikina Sunnuntai400 g    1480 kcal20 g128 g100 g8 g
Pinaattipakaste 150g150 g    21 kcal2,9 g0,6 g0,8 g2 g
Parsakaali brokkoli 150 g0,4 kpl   53 kcal6,9 g2,9 g0,5 g3,8 g
Juusto, fetajuusto, rasvaa 25 %, vuohenmaito, suolaliemessä 200 g   3,3 dl598 kcal36 g2,4 g50 g0 g
Pinjansiemenet, Parrots50 g    310 kcal15 g6,5 g28 g1,9 g
Kermaviili, rasvaa 6 %, vähälaktoosinen 200 g 40 tl13 rl2 dl172 kcal6,2 g8,8 g12 g0 g
Kananmuna kuorineen punnittu120 g2 kpl   151 kcal13 g0,4 g11 g0 g
Suola, annos 3g5 g    0 kcal0 g0 g0 g0 g
Protsku Hiilari RasvaKoko resepti
8 annosta
1275 g    2785 kcal100 g150 g202 g16 g
Ravintosisältö / annos159 g    347 kcal12 g19 g25 g2 g
Ravintosisältö / 100g100 g    218 kcal7,8 g12 g16 g1,2 g
Painele sulanut piirakkataikina vuoan pohjalle ja paista sitä uunin alatasolla 200 asteessa n. 10 min.

Levitä sulanut pinaatti tasaiseksi kerrokseksi esikypsennetyn piiraspohjan päälle.

Ripottele pinaattikerroksen pinnalle suolaa maun mukaan.

Levitä parsakaali, murennettu feta ja pinjansiemenet pinaatin päälle ja mausta mustapippurilla.

Sekoita kananmunat kermaviiliin ja levitä seos tasaiseksi kerrokseksi piirakan päälle.

Paista piirakkaa uunin keskitasolla 200 asteessa n. 40 min. tai kunnes se on kauniin ruskea.