Suklaabrowniekakku (Iltalehti)

AineksetMäärä
(g)
Määrä
(kpl)
Määrä
(tl)
Määrä
(rl)
Määrä
(dl)
EnergiaPHRK
Voi 175 g 35 tl13 rl1,8 dl1270 kcal2,1 g0,7 g142 g0 g
Tumma suklaa 86% (Marabou)225 g    1361 kcal19 g43 g123 g29 g
Sokeri 213 g71 kpl53 tl18 rl2,5 dl863 kcal0 g212 g0 g0 g
Kananmuna kuorineen punnittu180 g3 kpl   227 kcal20 g0,5 g16 g0 g
Vehnäjauho puolikarkea 65 g  6,5 rl1 dl223 kcal6,6 g46 g0,8 g2,3 g
Leivinjauhe 5 g 1 tl1/3 rl 8,8 kcal0,3 g1,9 g0 g0 g
Macadamianpähkinä, australia, käsittelemätön50 g    358 kcal4 g4,5 g38 g0 g
Protsku Hiilari RasvaKoko resepti
12 annosta
913 g    4309 kcal52 g308 g320 g32 g
Ravintosisältö / annos76 g    359 kcal4,3 g26 g27 g2,6 g
Ravintosisältö / 100g100 g    472 kcal5,7 g34 g35 g3,5 g
1. Mittaa kattilaan voi ja paloiteltu suklaa (175 g). Sulata miedolla lämmöllä välillä sekoittaen niin, että seos on tasaista ja kiiltävää.

Jäähdytä.

2. Vatkaa sokeri ja kananmunat vaaleaksi vaahdoksi.

Sekoita jäähtynyt suklaa-voiseos vaahtoon.

3. Lisää myös vehnäjauhot, joihin on sekoitettu leivinjauhe.

Sekoita taikinaan lopuksi rouhittu suklaa (50 g) ja pähkinät.

Sekoita taikina nopeasti tasaiseksi.

4. Kaada taikina leivinpaperilla vuorattuun irtopohjavuokaan ja paista 175-asteisessa uunissa 35-40 minuuttia.

Jäähdytä ja koristele tomusokerilla.

Tarjoile kermavaahdon kera.