Lohikeitto

AineksetMäärä
(g)
Määrä
(kpl)
Määrä
(tl)
Määrä
(rl)
Määrä
(dl)
EnergiaPHRK
Lanttu 150 g    43 kcal1,5 g6,9 g0,5 g2,7 g
Palsternakka 50 g1/3 kpl   32 kcal0,3 g5,9 g0,2 g2,3 g
Nauris 200 g1,2 kpl   55 kcal2 g8,4 g0,6 g3,8 g
Lohifilee 1200 g    2344 kcal224 g0 g162 g0 g
Tilli, tuore 40 g  13 rl 12 kcal1,5 g0,4 g0,3 g0,8 g
Kalaliemikuutio, vähärasvainen (Knorr), annos 10g30 g    66 kcal5,1 g5,1 g2,7 g0,2 g
Sipulikuutiot Apetit200 g    52 kcal2,4 g10 g0,4 g0 g
Kukkakaali, pakaste (Rainbow), annos 200g200 g    34 kcal3,8 g4,2 g0,4 g0 g
Kerma , kuohukerma, rasvaa 35 % 600 g 120 tl40 rl6 dl1981 kcal12 g18 g210 g0 g
Vesi2000 g 400 tl133 rl20 dl0 kcal0 g0 g0 g0 g
Sipuli (kuorittu)30 g0,6 kpl  1/3 dl8,1 kcal0,4 g1,4 g0,1 g0,5 g
Protsku Hiilari RasvaKoko resepti
10 annosta
4700 g    4627 kcal253 g60 g377 g10 g
Ravintosisältö / annos470 g    463 kcal25 g6 g38 g1 g
Ravintosisältö / 100g100 g    98 kcal5,4 g1,3 g8 g0,2 g
1. Kuori ja pilko lanttu, nauris, sipuli ja palsternakka.

2. Lisää suureen kattilaan juurekset ja sipuli.

Lisää 2 litraa vettä.

3. Lisää hieman suolaa, ruokalusikallinen sitruunapippuria ja joko 5 kokonaista valkopippuria tai noin puoli teelusikkaa jauhettua, 3 kalaliemikuutiota sekä 2-3 laakerinlehteä.

4. Keitä noin 25 minuuttia ja lisää kukkakaali.

Jatka keittämistä noin 15 minuuttia.

5. Lisää 4 dl kermaa ja puolet tillista.

6. Keitä matalalla lämmöllä keittoa kunnes juurekset ovat haluamasi tasoisen pehmeitä.

7. Nosta lieden lämpötilaa jonkin verran ennen lohen lisäämistä.

8. Lisää kuutioiksi leikattu lohifilee (n. 800g-1,2kg).

Lisää vielä 2 dl kermaa.

Jatka keittämistä vielä viitisen minuuttia.

9. Lopuksi ripottele pinnalle loput tillistä.