Heidin Saaristolaisleipä

AineksetMäärä
(g)
Määrä
(kpl)
Määrä
(tl)
Määrä
(rl)
Määrä
(dl)
EnergiaPHRK
Piimä, rasvaton (Valio)1000 g    320 kcal33 g45 g0 g0 g
Suola, annos 3g23 g    0 kcal0 g0 g0 g0 g
Siirappi, tumma300 g    960 kcal0,3 g222 g0 g0 g
Hiiva 75 g1,5 kpl   56 kcal10 g0,8 g0,3 g5,2 g
Vehnäjauho, sunnuntai650 g  65 rl10 dl2275 kcal78 g462 g14 g20 g
Kaljamallas, Tuoppi, 1dl=80g (rouhittu ruismallas)300 g    1137 kcal35 g231 g6,6 g43 g
Vehnälese Sydänystävä 5tl 5g300 g    420 kcal42 g42 g10 g144 g
Ruisjauho (Myllynparas), annos 60g300 g    915 kcal29 g184 g6 g44 g
Protsku Hiilari RasvaKoko resepti
1 annosta
2948 g    6083 kcal227 g1186 g37 g255 g
Ravintosisältö / annos2948 g    6084 kcal227 g1186 g37 g255 g
Ravintosisältö / 100g100 g    206 kcal7,7 g40 g1,2 g8,7 g
Lämmitä piimä kädenlämpöiseksi ja sekoita siihen hiiva, siirappi ja suola.

Lisää joukkoon jauhot ja sekoita.

Kaada taikina vuokaleipävuokiin 2 x 30cm vuokaan ja anna kohota 2h.

Paista 160-170 astetta 1,5 - 2h.

Jos alkaa tummumaan päältä laita leivinpaperi päälle.

Säilyy hyvin jääkaapissa jopa viikon.