Porkkanakakku

AineksetMäärä
(g)
Määrä
(kpl)
Määrä
(tl)
Määrä
(rl)
Määrä
(dl)
EnergiaPHRK
Porkkana, keskikokoinen 65g200 g3,1 kpl   56 kcal1,2 g12 g0,4 g5 g
Fariinisokeri (Dan sukker), annos 15g70 g    273 kcal0,1 g68 g0 g0 g
Vehnäjauho puolikarkea 195 g  20 rl3 dl669 kcal20 g137 g2,3 g6,8 g
Leivinjauhe 10 g 2 tl2/3 rl 18 kcal0,5 g3,8 g0 g0,1 g
Vaniljasokeri, 1 tl = 4 g (Dan sukker), annos 4g4 g    16 kcal0 g4 g0 g0 g
Kaneli, oikeat arvot, annos 2g4 g    15 kcal0,1 g3,2 g0,1 g0 g
Kananmuna kuoreton 110 g2 kpl   157 kcal14 g0,3 g11 g0 g
Rypsiöljy 68 g 14 tl4,8 rl3/4 dl597 kcal0 g0 g68 g0 g
Protsku Hiilari RasvaKoko resepti
15 annosta
661 g    1800 kcal36 g228 g82 g12 g
Ravintosisältö / annos44 g    120 kcal2,4 g15 g5,4 g0,8 g
Ravintosisältö / 100g100 g    273 kcal5,4 g34 g12 g1,8 g
Kuori ja raasta porkkanat (n. 2 isoa porkkanaa).

Lisää porkkanaraasteen joukkoon 2 dl fariinisokeria, 3 dl vehnäjauhoa, 2 tl leivinjauhetta, 1 tl vaniljasokeria, 1 tl kanelia, 2 munaa ja 3/4 dl rypsiöljyä.

Sekoita tasaiseksi taikinaksi.

Kaada voideltuun ja korppujauhotettuun vuokaan ja paista uunin alimmalla tasolla 200 asteessa noin 30 minuuttia.