Kirjolohirisotto

AineksetMäärä
(g)
Määrä
(kpl)
Määrä
(tl)
Määrä
(rl)
Määrä
(dl)
EnergiaPHRK
Vesi400 g 80 tl27 rl4 dl0 kcal0 g0 g0 g0 g
Risottoriisi (Pirkka)150 g    495 kcal10 g120 g0,6 g0 g
Valkosipuli 8 g2 kpl   8,7 kcal0,6 g1,3 g0 g0,2 g
Sipuli (kuorittu)100 g1,8 kpl  1,1 dl27 kcal1,3 g4,8 g0,2 g1,7 g
Paprika punainen 200 g1,2 kpl   59 kcal1,9 g9 g0,8 g3,8 g
Porkkana, keskikokoinen 65g185 g2,9 kpl   52 kcal1,1 g11 g0,4 g4,6 g
Herkkusieni 100 g6,7 kpl  3,3 dl16 kcal2,1 g0,3 g0,3 g1,5 g
Herne, pakaste (rainbow)200 g    170 kcal12 g30 g0 g6,2 g
Rypsiöljy, kultasula (Raisio), annos 5g10 g    90 kcal0 g0 g10 g0 g
Tomaattipyree, Pirkka40 g    33 kcal1,4 g7,6 g0,4 g0,4 g
Mustapippuri 8 g 4 tl1,1 rl 22 kcal0,9 g3,1 g0,3 g2,1 g
Kalafondi, Touch Of Taste, 50 g30 g    20 kcal2,3 g2,7 g0,2 g0 g
Savustettu kirjolohifilee, OceanSea (125 g)310 g    384 kcal68 g0 g12 g0 g
Protsku Hiilari RasvaKoko resepti
6 annosta
1741 g    1376 kcal102 g190 g26 g21 g
Ravintosisältö / annos290 g    229 kcal17 g32 g4,3 g3,4 g
Ravintosisältö / 100g100 g    79 kcal5,9 g11 g1,5 g1,2 g
Aluksi silppua sipulit, paprika, porkkanat ja herkkusienet.

Kuullota sipulit öljytilkassa, lisää riisi ja kuullota, mausta currylla mustapippurilla ja tomaattipyreellä.

Sekoita.

Lisää 4 dl vettä ja kalafondi.

Hauduta n. 10 min. lisää porkkanat ja hetken päästä paprikat.

Hauduta vielä n. 10 min. lisää pakaste perneet ja herkkusienet, Kun herneet on lämmenneet lisää kala.

ripottele lopuksi päälle persilja silppua.

Tarjoa sitruuna lohkon kanssa.

ps. itse käytin savustettua kirjolohta mutta tähän käy melkein mikä kala tahansa.