Kaalikeitto con juurekset ja jauheliha

AineksetMäärä
(g)
Määrä
(kpl)
Määrä
(tl)
Määrä
(rl)
Määrä
(dl)
EnergiaPHRK
Vesi2000 g 400 tl133 rl20 dl0 kcal0 g0 g0 g0 g
Kaali, valkokaali700 g    148 kcal8,4 g24 g1,4 g15 g
Peruna, keskikokoinen 60g200 g2,9 kpl   120 kcal3 g26 g0,2 g1,8 g
Porkkana, keskikokoinen 65g200 g3,1 kpl   56 kcal1,2 g12 g0,4 g5 g
Varsiselleri, lehtiselleri, raaka200 g    22 kcal2,2 g2,2 g0,4 g2 g
Sipuli (kuorittu)200 g3,6 kpl  2,2 dl54 kcal2,6 g10 g0,4 g3,4 g
Soijakastike100 g    60 kcal5,2 g10 g0,1 g0 g
Jauheliha, naudan, vähärasvainen, rasvaa 7 % 200 g    276 kcal38 g0 g14 g0 g
Voi, 1 tl, 5 g20 g    146 kcal0,2 g0,2 g16 g0 g
Oliiviöljy (ekstra-neitsytoliiviöljy) (Rainbow), annos 10g20 g    180 kcal0 g0 g20 g0 g
Maustepippuri, annos 1g2 g    0,1 kcal0 g0 g0 g0 g
Suola, annos 3g3 g    0 kcal0 g0 g0 g0 g
Protsku Hiilari RasvaKoko resepti
12 annosta
3845 g    1062 kcal60 g83 g53 g27 g
Ravintosisältö / annos320 g    88 kcal5 g6,9 g4,4 g2,2 g
Ravintosisältö / 100g100 g    28 kcal1,6 g2,2 g1,4 g0,7 g
Tärkeä yksityiskohta on ruskistaa aluksi pilkottu sipuli ja sen verran kaalta kun kohtuudella paistinpannulle mahtuu.

Sen jälkeen kaikki ainekset isoon kattilaan perunat, porkkanat ja varsiselleri tietysti pilkottuina sekä jauheliha sopivan kokoisiksi pieniksi palleroiksi pyöriteltyina.

Vähintään tunnin keittoajan jälkeen voikin sitten ruveta maistelemaan herkullista keittoa.

Suolan ja pippurin kokki on laittanut sekaan varovaisen maistelun myötä.

Reseptissä oleviin maustemääriin ei kannata tuijottaa.