Kuituiset porkkanasämpylät

AineksetMäärä
(g)
Määrä
(kpl)
Määrä
(tl)
Määrä
(rl)
Määrä
(dl)
EnergiaPHRK
Kuivahiiva (Sunnuntai), annos 11g11 g    0 kcal0 g0 g0 g0 g
Auringonkukkaöljy 42 g 8,4 tl3 rl0,5 dl371 kcal0 g0 g42 g0 g
Vesi, vesijohtovesi 600 g 120 tl40 rl6 dl0 kcal0 g0 g0 g0 g
Ruokasuola jodioitu 10 g 1,4 tl1/2 rl0,1 dl0,3 kcal0,1 g0 g0 g0 g
Fibrex, sokerijuurikaskuitu hiutaleena, 5 ml = 1,5g (Reformi), annos 1.5g75 g    45 kcal6,8 g4,1 g0,4 g55 g
Vehnäjauho puolikarkea 195 g  20 rl3 dl669 kcal20 g137 g2,3 g6,8 g
Spelttijauhot, puolikarkea, brinkkala455 g    1456 kcal68 g269 g12 g46 g
Porkkana 180 g2,8 kpl   59 kcal1,1 g10 g0,4 g4,6 g
Protsku Hiilari RasvaKoko resepti
24 annosta
1568 g    2601 kcal96 g419 g57 g112 g
Ravintosisältö / annos65 g    108 kcal4 g17 g2,4 g4,6 g
Ravintosisältö / 100g100 g    166 kcal6,1 g27 g3,6 g7,1 g
1 pss kuivahiivaa
1,5 tl suolaa
2,5 dl Fibrexiä
n. 11 dl vehnäjauhoja/spelttijauhoja (tässä ohjeessa 7dl spelttijauhoja)
200 g porkkanaraastetta (tai maun mukaan)
3 rkl kasviöljyä
6 dl vettä

Sekoita kuivat aineet ja suuri osa jauhoista (jätä pieni osa odottamaan).

Lisää porkkanaraaste, öljy ja kädenlämpöinen vesi.

Vaivaa taikinaksi.

Anna kohota peitettynä 30 min. Lisää loput jauhot ja vaivaa taikina notkeaksi.

Muotoile leiviksi (2 kpl) tai sämpylöiksi.

Anna kohota peitettynä vielä 30 min. Paista leivät 200-asteisen uunin alaosassa n. 35 min, tai sämpylät 250-asteisen uunin keskiosassa 10-12 min.

Resepti muokattu Fibrex-paketin kyljessä olevasta.