Kaalikääryleet

AineksetMäärä
(g)
Määrä
(kpl)
Määrä
(tl)
Määrä
(rl)
Määrä
(dl)
EnergiaPHRK
Keräkaali, annos 100g900 g    216 kcal11 g37 g1,8 g10 g
Jauheliha, naudan, vähärasvainen, rasvaa 7 % 300 g    414 kcal56 g0 g21 g0 g
Lihaliemikuutio Maggi11 g    31 kcal1 g0,8 g2,5 g0 g
Pitkäjyväinen tumma riisi keittämätön (Pirkka), annos 85g100 g    370 kcal8,7 g76 g3,7 g4 g
Vesi, vesijohtovesi 200 g 40 tl13 rl2 dl0 kcal0 g0 g0 g0 g
Valkopippuri 1 g 1/2 tl0,1 rl 2,8 kcal0,1 g0,4 g0 g0,3 g
Purjosipuli, annos 20g20 g    3,8 kcal0,4 g0,5 g0 g0,4 g
Kanamuna, paistettu (pirkka)1 g    2,2 kcal0,1 g0 g0,2 g0 g
Keltuainen, 20g, annos 20g20 g    13 kcal0,7 g0 g5 g0 g
Ruokakerma, laktoositon 15 %, Valio (2 dl)200 g 40 tl13 rl2 dl320 kcal5,4 g5,4 g30 g0 g
Suola, annos 3g7.5 g    0 kcal0 g0 g0 g0 g
Voi 50 g 10 tl3,6 rl0,5 dl363 kcal0,6 g0,2 g41 g0 g
Protsku Hiilari RasvaKoko resepti
8 annosta
1811 g    1735 kcal84 g120 g105 g15 g
Ravintosisältö / annos226 g    217 kcal10 g15 g13 g1,8 g
Ravintosisältö / 100g100 g    96 kcal4,6 g6,6 g5,8 g0,8 g
Keitä riisit kypsäksi(lihaliemikuutio vedessä)
kuullota sipuli pannussa (vähän voita)
sekoita jauheliha, kanamunat, mausteet, kerma,
sipuli, riisi löysäksi taikinaksi.

Keitä kaali kevyesti suolatussa vedessä.

Irrota lehdet sitä mukaan kun irtoavat hyvin.

POista kovat kannat.

Laita täytettä lehdelle n.0,5 dl ja kääri rullalle.

Laita kääryleet vuokaan sauma puoli alaspäin ja voitele voilla.

Laita kaalin keitinlientä lisäksi jos kääryleet näyttävät paiston aikana kuivilta.

Paista 175 astetta 40min ja käännä kääryleet.

Paista vielä 20 min ja vielä 20 min foliolla peitetttynä.

Nam, nam. sitten vaan herkuttelemaan.